News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μη χαρίσεις ξανά

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Να ολοκληρώσει το break που άγγιξε προ δύο ημερών στη Μόσχα θέλει απόψε (19:15) ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Πεισμωμένοι οι «πράσινοι», θορυβημένοι οι γηπεδούχοι. 

Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Ο Παναθηναϊκός πλησίασε πολύ να το πετύχει τη Μεγάλη Τετάρτη, αλλά για λεπτομέρειες δεν τα κατάφερε. Πολλοί θεωρούν πως δεν θα του ξαναδοθεί τέτοια ευκαιρία. Όχι όμως οι «πράσινοι» που εμφανίζονται απογοητευμένοι μεν, αλλά ταυτόχρονα πεισμωμένοι μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και πιστεύουν ακράδαντα πως η δεύτερη προσπάθεια για break θα είναι επιτυχής.

Και γιατί να μην το πιστεύουν; Η εικόνα του πρώτου αγώνα τούς δίνει αυτό το δικαίωμα. Ο Παναθηναϊκός δεν πήγε να «κλέψει» το παιχνίδι, αλλά το έλεγξε απόλυτα από τη δεύτερη περίοδο και μετά, ήταν πολύ αποτελεσματικός στην άμυνα, σκόραρε αρκετά στο ανοιχτό γήπεδο και θα είχε κάνει ήδη το break. Αν δεν «έμενε» από δυνάμεις και… παίκτες (λόγω αποβολής Λάσμε και Γκιστ) στην παράταση, αν ήταν πιο εύστοχος στην αρχή του ματς και πιο ψύχραιμος στο τέλος, αν είχε καλύτερο έλεγχο των ριμπάουντ, αν αντιμετώπιζε καλύτερα στο ένας με έναν τους Γουίμς και Χριάπα… 

Όλα αυτά τα «αν» προσπάθησε να διορθώσει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στο μεσοδιάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου αγώνα. Δεν έχει λόγο να αλλάξει πολλά σε επίπεδα τακτικής, αλλά έχει εστιάσει στην ψυχολογική ανασυγκρότηση και τη σωματική αποκατάσταση των παικτών του. Γνωρίζει, πάντως, πως αυτή τη φορά οι αντίπαλοι θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Η νίκη είναι εφικτή απόψε. Δεν είναι, δα, και καμία «καυτή» ή απόρθητη έδρα αυτή της ΤΣΣΚΑ. Ήδη από εκεί έχουν περάσει φέτος τρεις ομάδες, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για την Ευρωλίγκα, η Χίμκι για τη VTB League και η Κράσνι Οκτιάμπρ για το Κύπελλο. 

Στον αντίποδα, όλοι στις τάξεις της ΤΣΣΚΑ είναι θορυβημένοι μετά τον πρώτο αγώνα, αφού μάλλον δεν περίμεναν τόσο ανταγωνιστικό τον Παναθηναϊκό. Ο Έτορε Μεσίνα αναμένεται να αλλάξει αρκετά πράγματα στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του, που «μπλόκαρε» σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ δεν θα έχει και πάλι τον Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο πόδι και μπορεί να προσφέρει από το τρίτο παιχνίδι της σειράς, τη Δευτέρα του Πάσχα. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Μιγκέλ Πέρεθ Πέρεθ (Ισπανία) και Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία). 

Απόψε (21:45) διεξάγεται και το δεύτερο παιχνίδι της σειράς Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν «σπάσει» την έδρα της ιταλικής ομάδας στο πρώτο παιχνίδι.
www.sport-fm.gr
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.