News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Επιστρέφει, αλλά… επιστρέφει;

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σήμερα με δύο ήττες από τη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ, αλλά με πίστη-όσο υπάρχουν ακόμη ελπίδες-πως μπορεί να επιστρέψει και στη σειρά. Τα λάθη και τα ζητούμενα για τη συνέχεια. 

Η αποστολή του Ολυμπιακού να γεμίσει τις αποσκευές του επιστρέφοντας από τη Μαδρίτη με τουλάχιστον μια νίκη απέτυχε. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς και πλέον απέχει μία νίκη από την πρόκριση στο Final Four.

Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να υποχρεώσουν σε τρεις ήττες μέσα σε πέντε μέρες μια ομάδα που έχει χάσει όλες κι όλες τρεις φορές μέσα στη διάρκεια της σεζόν. Αλλά και να προκριθεί ανατρέποντας το 0-2, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Ενδεικτικό είναι πως στα πέντε προηγούμενα χρόνια που στα play offs η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες, οι εννιά ομάδες που έκαναν το 2-0 πήραν και το εισιτήριο για το Final Four. 

Τι έφταιξε στον βελτιωμένο Ολυμπιακό στο δεύτερο ματς της σειράς; 

-«Άκυρη» εκκίνηση: Ο Ολυμπιακός όπως και στο πρώτο παιχνίδι ήταν κακός στην πρώτη περίοδο. Δέχτηκε 30 πόντους, έκανε πολλά λάθη κι επέτρεψε στους αντιπάλους του να βρουν ρυθμό και ψυχολογία, βρισκόμενος από το ξεκίνημα στην ανάγκη να κυνηγά τη Ρεάλ. 

-Έλλειψη σκληράδας: Αν κι όχι στο βαθμό του πρώτου αγώνα, ο Ολυμπιακός και πάλι δεν ήταν όσο σκληρός χρειαζόταν. Τα 24 φάουλ που έκανε δεν ήταν αρκετά, δεν τα χρησιμοποίησε για να κόψει το ρυθμό (και τον… τσαμπουκά) των αντιπάλων του, είχε και πάλι περισσότερες βολές από τη «βασίλισσα» και γενικά οι Μαδριλένοι δεν «αισθάνθηκαν» τους Πειραιώτες όσο θα έπρεπε. 

-Κακός… συγχρονισμός: Ο Ολυμπιακός ήταν καλός επιθετικά κι εύστοχος στο πρώτο μέρος, αλλά κακός αμυντικά στο ίδιο διάστημα. Τα πράγματα έγιναν ακριβώς αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο, που κράτησε τη Ρεάλ στους 29 πόντους, αλλά δεν το εξαργύρωσε στην άλλη πλευρά του παρκέ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να συγχρονίσουν τις καλές άμυνες με τις καλές επιθέσεις. 

-Εκνευριστική αστοχία: Όταν έχεις 15/27 βολές (4/11 στο τρίτο δεκάλεπτο) κι ενώ ξεκινάς με 7/9 τρίποντα στη συνέχεια έχεις 1/14, περισσότερα εκ των οποίων ξεμαρκάριστα, δεν μπορείς να κερδίσεις τη Ρεάλ στο «σπίτι» της. 

-Χαμένα ριμπάουντ: Πολλές καλές άμυνες που έβγαλε ο Ολυμπιακός πήγαν χαμένες, αφού η Ρεάλ είχε 8 επιθετικά ριμπάουντ, ειδικά στο πρώτο μέρος. 

-Λειψανδρία: Ο Ολυμπιακός και πάλι δεν είχε πολλούς παίκτες στο ύψος της περίστασης. Ξεχώρισαν Σπανούλης, Ντάνστον, Πέτγουεϊ και Πρίντεζης, ο Λοτζέσκι «ξύπνησε» μόνο στο τέλος, Περπέρογλου και Σίμονς ήταν νοκ άουτ, ενώ την ίδια ώρα Μάντζαρης και Σλούκας έμειναν ξανά μακριά από τον καλό τους εαυτό, ο Σερμαντίνι δεν βοήθησε, ενώ δεν μπορείς να έχεις περισσότερες απαιτήσεις από Παπαπέτρου (λόγω ηλικίας) και Κόλινς (λόγω… προσόντων). 

Οφείλει να παλέψει 

«Τίποτα δεν τελείωσε. Πρωταθλητές Ευρώπης είμαστε», δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης δίνοντας το σύνθημα για την επόμενη μέρα. Και η ιστορία, αλλά και ο τίτλος του Ολυμπιακού επιβάλλει να παλέψει μέχρι τέλους. Ασφαλώς η αποστολή του είναι δύσκολη, αλλά η ομάδα των μεγάλων ανατροπών καλείται να κάνει μία ακόμη, ίσως τη μεγαλύτερη, κι όχι σε ένα ημίχρονο ή ένα δεκάλεπτο, αλλά σε τρία ματς. Η αποστολή επιστρέφει το απόγευμα στην Αθήνα και το Πάσχα θα βρει τους παίκτες στο παρκέ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του να ελπίζουν πως θα υπολογίζουν σε Περπέρογλου και Σίμονς.
www.sport-fm.gr
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.