News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γέφυρες Μελισσανίδη - Τσίπρα

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20140805/low/2014080500417_160346041.jpgΕπειτα από τις άκρως θετικές εξελίξεις που υπήρξαν για το θέμα του νέου γηπέδου στην ΑΕΚ λίγο πριν από τον δεκαπενταύγουστο με την κατάθεση του φακέλου για την οικοδομική άδεια, φαίνεται πως υπάρχει αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά για τη στάση που θα κρατήσουν στο πρότζεκτ του νέου γηπέδου η νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο νέος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Αρης Βασιλόπουλος. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήνουν γέφυρες το τελευταίο διάστημα ώστε πολύ σύντομα να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Αλέξη Τσίπρα και να κλείσει σε επίπεδο κορυφής το θέμα.

Αυτή η εξέλιξη φαντάζει και ως ιδανική. Είναι φανερό, όπως είχε γίνει σαφές και από τη συνέντευξη του Ζαππείου, πως ο Μελισσανίδης επιθυμεί τη συναίνεση. Ανάλογη διάθεση υπάρχει και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιθυμεί να ρίξει τους τόνους και να μην βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκρουση με την οικογένεια της ΑΕΚ. Ειδικά, από τη στιγμή που κάθε ενέργεια για το νέο γήπεδο βρίσκεται σε καθεστώς απόλυτης νομιμότητας. Η ΑΕΚ πήρε τον νόμο, είχε τη συναίνεση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, δέχθηκε να κάνει παραχωρήσεις για να ικανοποιηθεί και η νέα δημοτική αρχή.

Στην Κουμουνδούρου θέλουν να κλείσουν το θέμα και ανάλογη επιθυμία αναπτύσσεται και από την ΑΕΚ. Το «Goal» είναι σε θέση να γνωρίζει πως το θέμα βρίσκεται στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα για το προσεχές διάστημα και είναι πολύ πιθανόν η συνάντηση να γίνει σύντομα. Ως βάση της συζήτησης φαίνεται πως θα είναι η συμφωνία τριών σημείων που είχε επιτευχθεί και στην αρχή του καλοκαιριού. Η ΑΕΚ θα αναλάβει την αναδάσωση του άλσους, τη δενδροφύτευση άλλης περιοχής που θα υποδείξει ο δήμος, θα προσαρμοστεί στον συντελεστή δόμησης (το έχει ήδη πράξει) και θα παράσχει θέσεις στάθμευσης προς χρήση του δήμου και μόνο.

Αντιστροφη μετρηση για την αδεια
Ο Αύγουστος οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, οι δημόσιες υπηρεσίες αποκτούν ξανά ζωή και στην ΑΕΚ περιμένουν να εξεταστεί από τη ΔΟΚΚ ο φάκελος για την οικοδομική άδεια που έχει καταθέσει η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει επιστρέψει στη βάση του ο αρμόδιος διευθυντής που θα εξετάσει τον φάκελο.

Στην ΑΕΚ έχουν την πεποίθηση πως η διαδικασία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και εκτιμούν πως ως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουν εξασφαλίσει την πολυπόθητη οικοδομική άδεια. Στην Ενωση εκτιμούν πως το θέμα βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία και επί της ουσίας έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ετοιμάσει όλο το οικονομικό πλάνο και περιμένει την έναρξη των εργασιών ώστε να κάνει τις τελικές επαφές με άλλους παράγοντες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν. Στην ΑΕΚ, πάντως, εμφανίζονται έτοιμοι για άμεση έναρξη των εργασιών για το γήπεδο.


sentragoal.gr
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.