News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ρεάλ-Μπάρτσα... σε αριθμούς (pics+vids)

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα βρίσκονται σε θέση μάχης για τη νέα κόντρα τους. Διαβάστε στo gazzetta.gr ενδιαφέροντες αριθμούς του 229ου clasico και τη σύγκριση Ρονάλντο-Μέσι...

Πρόκειται για την απόλυτη ισπανική μάχη. Το μεγαλύτερο ντέρμπι στον κόσμο, ανάμεσα σε δύο γαλαξίες αστέρων. Ή αλλιώς... Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Το "Μπερναμπέου" έχει ήδη φορέσει τα καλά του για να υποδεχτεί το clasico, το οποίος θα είναι και το Νο229. 

Την κούρσα μέχρι στιγμής συνεχίζει να οδηγεί η Ρεάλ Μαδρίτης, έστω κι οριακά, μετρώντας μόλις δύο νίκες περισσότερες από τη μισητή της αντίπαλο. Συγκεκριμένα οι "μερένγκες" έχουν να επιδείξουν 91 νίκες έναντι 89, με 48 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο clasico της 18ης Ιανουαρίου του 2012 (Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 1-2) σημειώθηκε για πρώτη φορά ισορροπία στις νίκες τους μετά από 80 χρόνια, με την κάθε μία να μετράει από 86!

Δείτε στο γράφημα πως διακυμάνθηκε το ποσοστό νικών Ρεάλ και Μπαρτσελόνα από την πρώτη τους κόντρα μέχρι σήμερα:


Οι top scorers των clasico

Από τις 13 Μαΐου του 1902 που ξεκίνησαν οι μάχες των δύο αντιπάλων, μόλις 11 παίκτες έχουν σκοράρει πάνω από 10 γκολ σε clasico κι εκείνος που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι, που μετράει 21 τέρματα, οχτώ περισσότερα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Στη 2η θέση βρίσκουμε τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο με 18 γκολ (1953-63), ενώ στην 3η "συγκατοικούν" οι Φρανσίσκο Γκέντο (14, (1955) και Φέρεντς Πούσκας (14-1959-1964). 

Δείτε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:


Ρονάλντο VS Μέσι στην Primera

Ο Πορτογάλος κι ο Αργεντινός άσος αποτελούν δίχως αμφιβολία τους ηγέτες των δύο ομάδων κι έχουν πάρει... επ' ώμου την υπόθεση γκολ τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τη συνολική παρουσία των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα. Στο παρακάτω γράφημα φαίνονται τα επιτεύγματά τους στην Primera τις πέντε τελευταίες σεζόν, με τον Μέσι να προηγείται με 189 γκολ, έναντι 177 του Ρονάλντο. 


Το γράφημα πάντως που ακολουθεί δείχνει ότι μειώνονται κάθε χρόνο τα σουτ του Αργεντινού προς τις αντίπαλες εστίες, σε αντίθεση με τον CR7 που παρουσιάζει συνεχώς ανοδική πορεία. 


Σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των δύο μεγάλων αστεριών, ο Ρονάλντο είναι αυτός που κάνει τα περισσότερα σουτ, όμως σκοράρει με χαμηλότερα ποσοστά από τον Λίο. Συγκεκριμένα μόνο σε δύο από τις έξι τελευταίες σεζόν στο πρωτάθλημα είχε ευστοχία μεγαλύτερη του 40% στα σουτ προς την εστία. Φέτος ωστόσο τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά για τον Πορτογάλο, καθώς χρειάζεται μόλις 1,9 σουτ προς την εστία για να βρει δίχτυα, ήτοι το ποσοστό του φτάνει στο 51,7%.

Όσο για τον Μέσι, χρειάζεται περίπου 4,1 σουτ για να σκοράρει (24,4%), με την κορυφαία σεζόν του να είναι το 2012/13, όπου το 30 των σουτ που επιχείρησε κατέληξαν σε γκολ. 

Το ρεκόρ που κυνηγάει ο Μέσι

Από εκεί και πέρα ο Λιονέλ Μέσι ΄βρίσκεται μία ανάσα από ένα μοναδικό ρεκόρ στο μεγάλο αυριανό ντέρμπι, αφού χρειάζεται δύο γκολ για να γίνει ο απόλυτος σκόρερ στην ιστορία της Primera (έχει 250) και να ξεπεράσει τα 251 του Τέλμο Θάρα. Βέβαια ο θρύλος της Μπιλμπάο χρειάστηκε 277 ματς για να τα πετύχει σε διάστημα 15 σεζόν, ενώ ο Μέσι έχει ήδη δώσει 284 παιχνίδια σε 11 αγωνιστικές περιόδους.

Στα τρία από τα τέσσερα τελευταία clasico πάντως ο Μέσι βρήκε δίχτυα τουλάχιστον μία φορά, ενώ στην τελευταία του επίσκεψη στο "Μπερναμπέου" σημείωσε και χατ τρικ! 

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τα γκολ των Ρονάλντο και Μέσι στα clasico:


gazzetta.gr

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.