News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γκολ, ξύλο, αποβολές, παπούτσια... Μπάρτσα (vid)

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η αποβολή του Γκάμπι στη φυσούνα μετέτρεψε το επικό 2-3 του ημιχρόνου σε αδιάφορο ματς, με τη Μπαρτσελόνα να αποκλείει την Ατλέτικο και να περνάει στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Πρόκειται για παιχνίδι λαθών. Εκεί βρίσκεται και η μισή μαγεία του. Υπάρχουν λοιπόν περιπτώσεις που ακόμα και μία τραγική διαιτησία με εκατέρωθεν σφάλματα, εις βάρος και των δύο ομάδων δηλαδή, μπορεί να συμβάλει στο να δούμε ένα επικό ματς ή για την ακρίβεια, ένα απίθανο ημίχρονο. Αυτό ακριβώς συνέβη στο Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα, τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόπα ντελ Ρέι. Ο Χιλ Μανθάνο που έμοιαζε με μαθητευόμενο ρέφερι, τα σφύριζε όλα ανάποδα. Παράλληλα, οι παικταράδες που πατούσαν στο χορτάρι του Βιθέντε Καλδερόν» έβγαζαν τρελά γκάζια και έτσι χορτάσαμε ένα ανεπανάληπτο 45λεπτο με το σκορ στο 2-3 υπέρ των Μπλαουγκράνα. Αυτό θα ήταν όμως και το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν χρειάστηκε και πολύ για να υποψιαστούμε για αυτό που θα ακολουθούσε. Μόλις 38 δευτερόλεπτα. Τότε ο Τόρες είδε τη Μπαρτσελόνα σαν Ρεάλ και της έκανε το ίδιο: της έβαλε γκολ πριν καν κλείσει το 1ο λεπτό. Με αυτό το τέρμα έφερε την πρόκριση με το καλημέρα στα ίσα (1-0 η Μπάρτσα στο «Καμπ Νόου»). Ο Νίνιο πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, άδειασε τον Μασεράνο και πυροβόλησε στην δεξιά γωνία δοκάρι και μέσα. Η χαρά των γηπεδούχων όμως κράτησε μέχρι το 9'. Ο Μέσι έκανε τρομερή ντρίμπλα, ο Λουίς Σουάρες την τέλεια ασίστ και με ιδανικό κοντρόλ και πλασέ ο Νεϊμάρ ισοφάρισε.

Πλέον η Ατλέτικο χρειαζόταν δύο ακόμα γκολ για να περάσει. Στο 28' έβαλε το ένα αν και δεν θα έπρεπε! Ο Μασεράνο ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Χουανφράν και ο διαιτητής καταλόγισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι, στο οποίος ευστόχησε ο Ραούλ Γκαρθία για το 2-1. Και πάλι όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο για την εκ νέου ισοφάριση. Για την ακρίβεια τους τον έδειξε ο Μιράντα που έβαλε αυτογκόλ με το καλάμι μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Μπουσκέτς. Και σα να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και η ανατροπή. Ο Μέσι έβγαλε στην αντεπίθεση μαγική πάσα στον Αλμπα που μοίρασε στον Νεϊμάρ, ο οποίος πέρασε και τον Ομπλάκ, διαμορφώνοντας το 2-3 που δεν θα άλλαζε μέχρι το φινάλε.

Ωστόσο, ούτε αυτό το γκολ δεν θα έπρεπε να έχει μετρήσει. Ο διαιτητής που έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι, τώρα δεν έδωσε αυτό το πεντακάθαρο σε σουτ του Γκριεζμάν, το οποίο σταμάτησε στο χέρι του Ζόρντι Αλμπα! Το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου βρήκε τους Τόρες-Νεϊμάρ να μαλώνουν και γενικότερα να δημιουργείται μία αντιπαράθεση. Οταν λοιπόν ξεκίνησε το Β' μέρος, απουσίαζε ένας παίκτης των γηπεδούχων. Ηταν ο Γκάμπι που είχε αποβληθεί στη φυσούνα (σ.σ.: μάλλον χτύπησε τον Λουίς Σουάρες που όλο και κάτι άσχημο θα του είπε). Αυτό ήταν, η ματσάρα έγινε παρωδία, με τη Μπάρτσα να κυκλοφορεί αδιάφορα τη μπάλα και την Ατλέτικο να περιμένει.

Στο 47' συνέβη και το άλλο μαγικό του αγώνα. Βγήκε το παπούτσι του Αρντά Τουράν και εκείνος θυμωμένος αντί να το φορέσει, το πέταξε στον επόπτη. Τούτη η απίστευτη ενέργεια όμως τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα, δείγμα του πόσο χαμένα τα είχε γενικά ο διαιτητής. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, το μόνο που έβλεπες ήταν να πέφτουν βροχή οι κίτρινες κάρτες κυρίως προς τους Ροχιμπλάνκος. Μάλιστα στο 84' ήρθε και η αποβολή του Μάριο Σουάρεθ για φάουλ από πίσω στον Μέσι, να αφήσει την ομάδα του με εννέα παίκτες. Με αυτόν το άκρως περιπετειώδη τρόπο η Μπαρτσελόνα βρέθηκε με συνολικό σκορ 4-2 στα ημιτελικά και ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του Κόπα ντελ Ρέι, μιας και οι μεγάλες αντίπαλοι της έχουν μείνει εκτός.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χοσέ Χιμένες, Μιράντα, Σικέιρα, Χουανφράν (58' Χεσούς Γκάμεθ), Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ, Αρντά Τουράν (64' Κάνι), Ραούλ Γκαρθία, Γκριεζμάν (46' Σαούλ), Τόρες

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ-Στέγκεν, Μασεράνο (62' Ματιέ), Πικέ, Ντάνι Αλβες, Ζόρντι Αλβες, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Νεϊμάρ (75' Πέδρο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

gazzetta.gr


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.