News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ναι, κύριοι αποδίδει το banning order!

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τα επίσημα στοιχεία των Αρχών για την επιβολή ''banning order'' σε οπαδούς των ομάδων στη Μεγάλη Βρετανία αποδεικνύουν ότι το μέτρο που πρότεινε στην Ελλάδα ο Μισέλ Πλατινί αποδίδει... καρπούς! 

Ο Μισέλ Πλατινί πρότεινε την εφαρμογή του banning order για να περιοριστούν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα! 

Το ερώτημα γεννήθηκε αμέσως… Θα μπορούσε να αποφέρει… καρπούς και στη χώρα μας; Η απάντηση είναι: ΝΑΙ!

Τι μας καθιστά βέβαιους ότι το μέτρο αυτό αποδίδει; 

Πέρα από την εικόνα που επικρατεί στις κερκίδες των αγγλικών γηπέδων, υπάρχουν και τα αναλυτικότατα στοιχεία, των βρετανικών Αρχών που… προκαλούν την αισιοδοξία μας! 


Με μια αναζήτηση εδώ στο www.sport-fm.gr βρήκαμε τα επίσημα στοιχεία των βρετανικών Αρχών για τα άτομα τα οποία έχουν συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές σε αθλητικούς χώρους και τους έχουν επιβληθεί ποινές απαγόρευσης παρουσίας στα γήπεδα. 

Πρόκειται για τα στοιχεία για την αγωνιστική σεζόν 2013-14 βάσει των οποίων 678 άτομα βρέθηκαν στα χέρια των Αρχών μετά από κάποιο παράπτωμά τους και τους επιβλήθηκαν ποινές βάσει του κανονισμού αυτού. 

Ο αριθμός αυτός αποτελεί το σύνολο των συλλήψεων σε Premier League, Championship, League 1, League 2 αλλά και σε αναμετρήσεις από ομάδες της Σκωτίας και σε ματς εκτός έδρας αγγλικών ομάδων το χρονικό διάστημα από τις 21 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου 2014. 

Αναλυτικά: 
Premier League: 256 
Championship: 148 
League 1: 120 
League 2: 77 
Άλλες περιπτώσεις: 77 
Σύνολο: 678 άτομα! 


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα στοιχεία από τις βρετανικές Αρχές για το σύνολο των ατόμων που έχουν προσαγάγει στα τμήματα… 

Συνολικά 2.273 άτομα «έπεσαν» στα χέρια της αστυνομίας –χωρίς να έχουν υποστεί τις συνέπειες του banning order- , αριθμός ο οποίος είναι μικρότερος συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν κατά 183 άτομα! 


Στη μελέτη τους οι Αρχές προσθέτουν ότι τα στοιχεία αυτά σταδιακά πέφτουν κάθε χρόνια, εκτός από περιορισμένες περιπτώσεις-σεζόν. 

Επίσης, ότι μπορεί να έχουν περιοριστεί τα φαινόμενα βίας στις κερκίδες των γηπέδων αλλά και στους περιβάλλοντες χώρους αυτών, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι Αρχές, ένα μέρος αυτών έχουν μεταφερθεί στα μπαρ των αγγλικών πόλεων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων. 


(Photo: Η βρετανική αστυνομία συλλαμβάνει έναν νεαρό οπαδό της Σουόνσι σε εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Κάρντιφ, από παλιότερη σεζόν).
sport-fm.gr
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.