Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Ο Cristiano πίσω απ'τα γκολ του Raúl... Κι απ’την πίσω πόρτα της Μαδρίτης;

Του Luis Miguel Gonzalez

Έχει 300 γκολ κι ο Μαδριλένος σκόραρε 323

Είναι κοντά στο να ξεπεράσει τα 307 γκολ που σκόραρε ο Di Stefano. Δεν ξέρει αν θα'χει χρόνο να φτάσει τα 323 που σκόραρε ο Ραούλ, καθώς θα μπορούσε επίσης να φύγει πριν απ'το αναμενόμενο απ'την πίσω πόρτα του club


Είναι κοντά στο να ξεπεράσει τα 307 του Ντι Στέφανο. Θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε αν θα ξεπεράσει και τα 323 του Ραούλ, καθώς μπορεί να φύγει νωρίτερα απ’ότι αναμένονταν απ’την πίσω πόρτα. Στο γήπεδο του Βαγιέκας, απέναντι στην Ράγιο, οι οπαδοί είδαν έναν ωραίο αγώνα. Σ’αυτόν, ο Κριστιάνο σκόραρε κι έφτασε τα 300 γκολ με την φανέλα της Ρεάλ.

Ο Πορτογάλος είναι κοντά στο να ξεπεράσει τα 307 γκολ που είχε σκοράρει ο Ντι Στέφανο, στις 11 σεζόν στις οποίες αγωνίστηκε για την φανέλα της Ρεάλ με νύχια και με δόντια. Για τον Ρονάλντο, είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσει από φέτος και τον Ραούλ, ο οποίος στις 16 σεζόν του στην ομάδα, σκόραρε 323 γκολ. Η μεγάλη αξία του και το γεγονός ότι ήταν ένας απ’τους μεγαλύτερους παίκτες-σύμβολα της Ρεάλ, δεν ήταν αρκετά για τον Πέρεθ, ο οποίος τον έδιωξε απ’το Μπερναμπέου απ’την πίσω πόρτα.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο Ρονάλντο είναι πρωταγωνιστής εντός γηπέδου, αλλά και στον τομέα του marketing κι ότι αν συνεχίσει και του χρόνου στην Ρεάλ, θα ξεπεράσει τα γκολ του Ραούλ. Όμως ήδη έχουν κυκλοφορήσει φήμες, ότι θέλει να επιστρέψει στην Γιουνάιτεντ, για λίγους , πολύ συγκεκριμένους λόγους: επειδή έχουν φτάσει στα αυτιά του οι κριτικές του προέδρου και κάποιων διοικούντων, για την συμπεριφορά του εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου κι επειδή δεν είναι πια αγαπητός απ’τον πρόεδρο.

Και γιατί έχει πάψει να’ναι ο αγαπημένος του προέδρου;, μπορεί να ρωτήσει κάποιος. Γιατί στη διοικητική περιοχή του συλλόγου, ο Πέρεθ και κάποιοι διοικούντες εμφανίζονται ενοχλημένοι με την συμπεριφορά και τις χειρονομίες του Κριστιάνο εντός κι εκτός του αγωνιστικού χώρου, όπως όταν χάιδευε το σήμα του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων, όταν αποβλήθηκε με την Κόρδοβα, όταν έπιασε τα γεννητικά του όργανα στο κλάσικο, και όταν μόλις πριν 3 μέρες στο ματς με τη Ράγιο έκανε χειρονομίες με τα δάχτυλα του και μουρμουρούσε ότι ο διαιτητής του'κλεψε ένα πέναλτι, όταν σκόραρε, θέλοντας να δείξει την ενόχληση του για το καθαρό πέναλτι που δεν του δόθηκε λίγο πριν. Και να μην ξεχνάμε το προκλητικό του βλέμμα όταν, κάποιες φορές, αποφασίζει κάποιος συμπαίκτης του να μην του δώσει πάσα. Μου έχει πει ένας φίλος madridista ότι, ο Κριστιάνο έχει κάνει πολλές κινήσεις που μπορεί να του βγουν ξινές.


Δεν θέλω να τον βλέπω ούτε λεπτό παραπάνω στο ρόστερ

Ο Ραούλ, απ’την Αμερική, χωρίς θόρυβο και με την ηρεμία που τον διακρίνει ως άτομο, δήλωσε ότι "την ευγένεια και τον ιπποτισμό της Ρεάλ Μαδρίτης, μία απ'τις πιο διακεκριμένες πτυχές κατά την εποχή μου ως αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, σήμερα, τα εκπροσωπούν πολύ καλά οι Κασίγιας-Ράμος. Επίσης, αν μια μέρα γίνω προπονητής, σημείο αναφοράς μου θα'ναι οι Βαλντάνο και Ντελ Μπόσκε". Αυτά τα βέλη που έριξε ο πρώην madridista ήταν σαν μια κλωτσιά στον πισινό του Πέρεθ. Δεν είναι μυστικό ότι ο πρόεδρος, εδώ και καιρό, δεν συμπαθεί ούτε τον Μαδριλένο τερματοφύλακα, ούτε τον Σεβιγιάνο αμυντικό. Και να μην μιλήσουμε για τον νυν προπονητή της εθνικής.

Σε μια κεντρική καφετέρια κοντά στο Μπερναμπέου, ένα πρώην διοικητικό στέλεχος της ομάδας, θυμήθηκε την εποχή του Ραούλ στην ομάδα και τον τρόπο που αποχώρησε: «Όταν ανέλαβε ο Μουρίνιο το καλοκαίρι του 2010, άφησε να εννοηθεί ότι δεν επρόκειτο να υπολόγιζε τον Ραούλ. Ο Ραούλ είχε ήδη έρθει σε προφορική συμφωνία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία σκέφτονταν να αποσυρθεί. Ωστόσο οι έξοχες σχέσεις που είχαν και ακόμα έχουν ο Μουρίνιο με τον Φέργκιουσον, οδήγησαν στην ματαίωση της μεταγραφής».

«Με το που έμαθε ο Μουρίνιο, τις επαφές του ατζέντη του Ραούλ με την Γιουνάιτεντ, πήρε τηλέφωνο τον Φέργκιουσον και του είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο Ραούλ ήταν στα πλάνα του, διαβεβαιώνοντας τον ότι επρόκειτο να τον βοηθήσει στα παιχνίδια που θα αποφάσιζε να τον χρησιμοποιήσει κι ότι χρειαζόταν τον Ραούλ για την εμπειρία του και την ηγετική του παρουσία μέσα στα αποδυτήρια» είπε το πρώην διοικητικό στέλεχος.



Το παιχνίδι προς τιμή του Ραούλ ήταν μια παντομίμα

Συνέχισε λέγοντας: «Σε μια παρουσίαση ενός βιβλίου στο Μπερναμπέου, ο Μουρίνιο είπε στον πρόεδρο ότι ο Ραούλ έμενε στο μαδριλένικο ρόστερ. Μετά την εκδήλωση ο Πέρεθ κατέβηκε θορυβημένος στο πάρκινγκ του γηπέδου ψάχνοντας τον ατζέντη του Ραούλ, τον Gines Carvajal. Μόλις τον βρήκε, του είπε ότι δεν ήθελε να βλέπει πια τον Ραούλ, ούτε για ένα λεπτό παραπάνω, στο ρόστερ της Ρεάλ», πρόσθεσε.

Παραδέχθηκε ότι «Αυτή η συμπεριφορά του προέδρου δεν με εξέπληξε, γιατί γνωρίζω πως δεν του αρέσει να συνεχίζει η ομάδα με παίκτες, που δεν έχει φέρει ο ίδιος σ’αυτήν. Δεν ήθελε τον Ρεντόντο, τον Ρόμπεν, τον Σνάιντερ, τον Ιγκουαίν…και δεν ήθελε να πάρει τον Κριστιάνο, γιατί έλεγε ότι το ποσό που έπρεπε να πληρώσει στη Μάντσεστερ ήταν εξωφρενικό. Οι Βαλντάνο και Jose Ángel Sánchez, γενικοί διευθυντές του συλλόγου, είπαν στον Πέρεθ ότι έπρεπε να προσπαθήσει ν’αποκτήσει τον ιδιοφυή Πορτογάλο με κάθε τρόπο».

«Δεν μπορώ να συμμεριστώ την άποψη του Πέρεθ, που είπε ότι διοργάνωσε ένα παιχνίδι προς τιμήν του Ραούλ, εννοώντας το φιλικό με την Αλ Σαντ. Εκείνο το φιλικό, στην 35η έκδοση του Σαντιάγκο Μπερναμπέου Τρόφι, ήταν μια παντομίμα. Ήθελε μόνο να φανεί καλός μπροστά στους οπαδούς, αναγνωρίζοντας ότι ήταν αδιανόητος ο τρόπος με τον οποίο έφυγε ο Ραούλ, και να τον πλησιάσει για να επιστρέψει πίσω στον σύλλογο μαζί με τον Ιέρο, τον οποίο πολύ επέκριναν για την επιστροφή του, λόγω των συγκρούσεων που είχε σε κάποιες περιπτώσεις με τον Φλορεντίνο, στην διάρκεια του ως παίκτης της Ρεάλ».

«Προφανώς, μετά το φιλικό με την Αλ Σαντ, ο Πέρεθ πρότεινε στον Ραούλ την θέση του αθλητικού διευθυντή της Ρεάλ, η οποία ακόμα και τώρα είναι κενή. Μετά από λίγες μέρες ο Ραούλ απάντησε καταφατικά, αλλά έθεσε μια απαραίτητη προϋπόθεση: ότι θα’χει το ελεύθερο να δουλέψει όπως θέλει κι ότι κανείς δεν θα μπλεχτεί στα πόδια του. Όπως αναμένονταν, ο πρόεδρος δεν το δέχθηκε αυτό, επειδή θέλει να’ναι ο ίδιος αυτός που κινεί τα νήματα, σ’όλους τους τομείς του συλλόγου», κατέληξε το πρώην στέλεχος.