News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ’τον Del Bosque στον Αντσελότι: "Ο Florentino κρατάει τους «Ferguson», δύο ή τρία χρόνια"

Σάββατο 23 Μαΐου 2015


Όταν έρχεται η αποτυχία, όταν η σεζόν ολοκληρώνεται άτιτλη, ο Florentino Perez αρχίζει να σκέφτεται ποιος θα είναι ο μελλοντικός Φέργκιουσον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι υποσχέσεις του Florentino Perez είναι σαν τα φύλλα που πετάνε όταν φυσάει ο άνεμος. Συνήθως φράσεις που εκφράζουν τη συνήθη αλαζονεία του, αλλά δεν θα αλλάξει ποτέ. Με τον Αντσελότι στην έξοδο, θυμηθείτε τι είπε ο κ Perez για τον Ιταλό, όταν η ομάδα κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: «Θέλω ο Carlo να γίνει ο Άλεξ Φέργκιουσον της Μαδρίτης». Ο Florentino αναφερόταν στον Alex Chapman Ferguson, προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 27 χρόνια! Λίγα περισσότερα απ’το μισά (14 σεζόν) διήρκησε ο μακροβιότερος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Miguel Muñoz. Είναι αλήθεια, ότι ήταν μια άλλη εποχή, αλλά τότε, στο club σκέφτονταν περισσότερο τους οπαδούς και την ομάδα και λιγότερο ότι πρόκειται για μια επιχείρηση κολοσσό όπως συμβαίνει τώρα στον πιο επιτυχημένο σύλλογο των πέντε ηπείρων.

Δεν είναι αλήθεια ότι η Ρεάλ απολύει όποιον προπονητή τελειώσει τη σεζόν άτιτλος. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το αποδεικνύουν. Η πιο περίεργη περίπτωση ήταν ενός τεχνικού, ο οποίος σε τρία χρόνια, υπό την προεδρία του Florentino Perez, είχε καταφέρει να κατακτήσει έξι τίτλους: δύο πρωταθλήματα, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα Τσάμπιονς Λινγκ, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης κι ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Πρόκειται για τον Vicente del Bosque (Σαλαμάνκα, 23/12/1950). Ένας άνδρας ο οποίος, μετά από έντεκα χρόνια με μια αξιοσημείωτη σταθερότητα ως παίκτης, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στις ακαδημίες της ομάδας. Το 1994 έκανε το ντεμπούτο του ως επικεφαλής της πρώτης ομάδας μετά από την απόλυσή του Μπενίτο Φλόρο. Δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε για να αναλάβει τα ηνία της Μαδρίτης, μετά την απόλυση του Jorge Valdano και στις 18 Νοεμβρίου 1999 αντικατέστησε τον John Toshack. Ο Ουαλός έφυγε αφήνοντας πίσω του μια ομάδα μουδιασμένη και αμήχανη, την οποία ο Ντελ Μπόσκε κατάφερε να διεγείρει, κατακτώντας μετά από λίγους μήνες το όγδοο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του συλλόγου, το 2000. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους ο Florentino Perez κέρδισε τις εκλογές για την προεδρία του συλλόγου και συνέχισε με τον Del Bosque. Οι επιτυχίες του Del Bosque με την Ρεάλ δεν ήταν αρκετές για τον Perez, τρία χρόνια αργότερα, όταν ο Florentino του έδωσε μια κλωτσιά στον πισινό.


Ακόμα ένα ψέμα στην προεδρική του καριέρα.

Η απόλυση του Del Bosque είχε σφυρηλατηθεί σε διάφορα επεισόδια. Λίγες μέρες μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο Florentino Perez υποδέχτηκε τον Del Bosque στο σπίτι του. Εκείνη την ημέρα, ο γιος του Florentino Perez, ο Sandoval, τον οποίο χαϊδευτικά αποκαλούν Chivo, ήταν επίσης στο σπίτι του προέδρου. Ο κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν το συμβόλαιο που θα προσέφερε ο κ. Perez στον Del Bosque και στους τρεις βοηθούς του (Toni Grande Πάκο Χιμένεθ και Javier Minano). Όταν ο πρόεδρος κι ο προπονητής σφράγισαν τη συμφωνία, ο Chivo πλησίασε και ρώτησε, «Μπαμπά, συμφωνήσατε;» «Μέσα σε πέντε λεπτά, γιε μου. Με τον Del Bosque δεν θα υπάρξουν ποτέ προβλήματα. Ο Vicente θα γίνει ο Φέργκιουσον της Ρεάλ Μαδρίτης. Όσο είμαι πρόεδρος στον σύλλογο, αυτός θα είναι ο προπονητής». Ακόμα ένα ψέμα στην προεδρική του καριέρα.

Στις 15 Ιουνίου του 2003, στον προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, η Ρεάλ κέρδισε 4-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καλντερόν. Το τελικό αποτέλεσμα σήμαινε ότι η λευκή ομάδα ήταν ουσιαστικά πρωταθλήτρια. Το μόνο που έμεινε για να βάλει την τελευταία πινελιά στο πρωτάθλημα ήταν η νίκη επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Μπερναμπέου την τελευταία αγωνιστική. Η ευφορία που επικρατούσε στα αποδυτήρια σχεδόν εξαφανίστηκε όταν μπήκε σ’αυτά ο Jorge Valdano. Το σοβαρό πρόσωπο του τότε Γενικού Διευθυντή έκανε έναν παίκτη να πει: «Έχω την εντύπωση ότι σε κάποιον δεν άρεσε που κερδίσαμε την Ατλέτικο».

Επτά ημέρες αργότερα, παρά τη νίκη επί της Αθλέτικ με 3-1 η βαριά ατμόσφαιρα συνεχίστηκε. Ο Γενικός Διευθυντής, όπως έκανε και στο Calderon, εισήλθε στα αποδυτήρια. Πήγε στον Paco Jimenez και τον ρώτησε, «Πού είναι ο Vincente;». «Δεν ξέρω. Στα ντους ή μεταξύ των παικτών», απάντησε αυτός. Υψώνοντας τη φωνή του, ο Valdano είπε: «Πες στον Vicente ότι ο Πρόεδρος διέταξε οι παίκτες να βγουν στο γήπεδο για ένα δεύτερο γύρο θριάμβου». Ο Jimenez το είπε στον προπονητή, ο οποίος το είπε στους παίκτες. Μετά από μια σύντομη σύσκεψη, ένας από τους αρχηγούς, εξ ονόματος όλων των παικτών, μίλησε με τον προπονητή και είπε: «Έχουμε αποφασίσει ομόφωνα να μην επιστρέψουμε στο γήπεδο». Παρά το γεγονός ότι οι κλήσεις του Florentino στον Βαλντάνο ήταν μόνιμες, η θέση των παικτών αποδείχτηκε ανένδοτη.



«Με χρησιμοποίησε και πάλι για να εξαπατήσει και δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ»

Όταν ο πιστός ακόλουθος του προέδρου έφυγε, ο Del Bosque μίλησε στους τρεις βοηθούς του και τους είπε: «Θα μας απολύσουν». Λίγες ώρες αργότερα, μετά τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρατέθηκε δείπνο στο εστιατόριο Txistu. Εκεί ήταν το διοικητικό συμβούλιο, οι προπονητές, οι παίκτες, οι γιατροί, οι φροντιστές ... Κατά την διάρκεια του δείπνου συνέβη ένα περιστατικό μεταξύ του Florentino Perez και των Ραούλ και Fernando Hierro, οι οποίοι υπερασπίστηκαν τον Vicente del Bosque. Ένας από τους διοικούντες που παρευρέθησαν το αποκάλεσε το δείπνο των μεγάλων μαχαιριών.

Μερικές μέρες αργότερα, σε ένα ήσυχο εστιατόριο στο El Señorío de Alcocer, ο Florentino Perez συναντήθηκε με κάποιους απ’τους διοικούντες και με τον Jorge Valdano. Η έκπληξη ήταν μεγάλη όταν ο Valdano δήλωσε: «Η κατάσταση του Del Bosque είναι δύσκολη να εξηγηθεί. Νομίζω ότι είναι ξεπερασμένος και πρέπει να ψάξουμε για αντικαταστάτη». Καθώς ο κ. Perez δεν έβγαλε τσιμουδιά, ένας απ’τους διοικούντες είπε στον Valdano: «Συγγνώμη, Jorge, αλλά νομίζω ότι η απόλυση του Vicente δεν είναι αποδεκτή. Έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Έχει υπηρετήσει την Μαδρίτη για πάνω από τριάντα χρόνια, έχει αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι από την πρώτη μέρα που μπήκε στην ακαδημία και νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας προπονητής με την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό που δείχνει πάντα ο Del Bosque. Νομίζω ότι είναι αμαρτία αχαριστίας και άγνοιας απέναντι σε έναν τέτοιο Μαδριλένο». Ο Valdano απάντησε: «Έχουμε ήδη συμφωνήσει με τον Carlos Queiroz, τον οποίο έχει προτείνει ο Luis Figo, ο οποίος θα'ρθει τώρα να μας πει για αυτό».

Τον επαναστάτη παράγοντα τον παραξένευε το ότι ο Queiroz ήταν ο ιδανικός τεχνικός για την Ρεάλ Μαδρίτης. Κι ούτε του ταίριαζε ότι τον είχε προτείνει ο Λουίς Φίγκο . Μίλησε με τον παίκτη γι 'αυτό και ο ίδιος  τον διαβεβαίωσε: «Ποτέ δεν πρότεινα την αντικατάσταση του Del Bosque από τον Queiroz, τον οποίο γνωρίζω μόνο από όταν ήμουν στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Florentino με εξαπάτησε και πάλι και δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ. Ίσως να μην ξέρει ότι όλοι οι παίκτες αγαπάμε και σεβόμαστε τον Vincente, είναι ένας μεγάλος προπονητής και ένας σπουδαίος άνθρωπος».

Στις 23 Ιουνίου του 2003, ο Jorge Valdano ενήργησε ως εκτελεστικός βραχίονας του προέδρου. Ο Γενικός Διευθυντής συνάντησε τον Del Bosque και τους τρεις συνεργάτες του. Είπε στον Vicente μέσα στο διάδρομο ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του. Δεν τον υποδέχθηκε καν στο γραφείο του. Το ίδιο είπε και στους Toni Grande και Javier Minano, τους οποίους, τουλάχιστον, κάλεσε στο γραφείο του, όπως και τον Paco Jimenez, στον οποίο πρότεινε ανανέωση. Ο Jimenez αρνήθηκε την προσφορά του: «Σε ευχαριστώ, Jorge, για την πρόταση, αλλά πρέπει πρώτα να μιλήσω με τον φίλο μου τον Vicente. Αν θέλει αυτός, θα συνεχίσω να δουλεύω στο πλάι του για πάντα».

Εάν μεταξύ των Benitez, Klopp, Lopetegui, Michel, εκτός κι αν ο πρόεδρος αλλάξει άποψη, βγει ο αντικαταστάτης του Ancelotti, θα του πει το ίδιο πράγμα που είπε στον Del Bosque και στον Αντσελότι;: "Θα γίνεις ο Φέργκιουσον της Ρεάλ". Αλλά οι υποσχέσεις του Florentino Perez, ξέρετε ήδη, δεν έχουν καμία αξία.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.