News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino Perez, στον λαβύρινθο του: ένα κακό παράδειγμα στην διαχείριση των προσώπων.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015


Ο Javier Mourelo, διευθυντής διοίκησης των Ανθρωπίνων Πόρων(Human resource management), μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης και διευθυντής του Συνδέσμου Αξιών της Ρεάλ Μαδρίτης, αναλύει την απόφαση του προέδρου να απολύσει τον Αντσελότι

Είναι γνωστό ότι πάνω από το 60% των μισθωτών που αποφασίζει να αλλάξει εταιρεία το κάνει για το καλό του. Λόγω μεγάλης απόστασης απ΄το χώρο εργασίας, λόγω του μισθού, λόγω ομαλοποίησης της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, λόγω καριέρας, κλπ . Αρχίζουμε να δουλεύουμε σε έναν οργανισμό και λέμε αντίο στα αφεντικά του.

Τη Δευτέρα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Florentino Perez και πάλι να εμφανίζεται και εν συντομία να απολύει για πολλοστή φορά τον προπονητή του, τον ένατο σε δώδεκα χρόνια ως πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, ένα νούμερο που τον φέρνει λίγο πιο κοντά σ’αυτό του μακαρίτη Jesus Gil. Όλο αυτό το διάστημα η συνεχόμενη παρουσίαση και απόλυση με αποζημίωση των προπονητών, δεν έχει συνοδευτεί από την αθλητική επιτυχία, για την οποία η Ρεάλ ονομάστηκε το καλύτερο club του εικοστού αιώνα: τρία πρωταθλήματα σε δώδεκα χρόνια-έχοντας πάντα τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην LFP- τα λένε όλα.

Σε περίπτωση απουσίας των τίτλων, ο Florentino επαναλαμβάνει με εμμονή την φράση  ότι το «Forbes Magazine μας θεωρεί την πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο». Κάτι παρόμοιο συνέβη κατά τη εποχή των γκαλάκτικος όταν το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ περιέλαβε την «υπόθεση Ρεάλ Μαδρίτης» μεταξύ των MBA προγραμμάτων που διεξήγαγε. Ωστόσο, πολλά από τα λάθη που επαναλαμβάνει κάθε χρόνο ο λευκός πρόεδρος θα μπορούσαν να αποτελούν ένα παράδειγμα προς αποφυγή στη διαχείριση των προσώπων.


1. Ξεκάθαρη και αναγνωρισμένη μεσοπρόθεσμη στρατηγική.

Ο Manuel Pellegrini, μορφωμένος άνθρωπος που αγαπούσε το παιχνίδι της μιας επαφής απολύθηκε μετά από μία σεζόν και ήρθε ο Jose Mourinho, ο εριστικός και αγενής δράκος που παίζει στην κόντρα και προσαρμόζεται στον αντίπαλο. Στη συνέχεια ήρθε ο Αντσελότι, ο Ιταλός φίλος του Del Bosque, ήρεμος και ήπιων τόνων, ο οποίος πρόκειται να αντικατασταθεί από τον Μπενίτεθ, έναν Μουρίνιο με μητρική προφορά και πολλά να αποδείξει. Υπάρχει κάποια γραμμή συνέχειας; Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, κάποιος συγκεκριμένος τρόπος ή μόνο το χάος και η ιδιοτροπία; Η προεδρική απάντηση στις ερωτήσεις των ΜΜΕ σχετικά με το προφίλ του νέου προπονητή ήταν διαφωτιστική: "θα τον ανακοινώσουμε την επόμενη εβδομάδα."

2. Εσωτερική και εξωτερική αξιοπιστία

Τον Μάρτιο του 2015 ο Florentino, που είναι απρόθυμος στο να δίνει πρες κόνφερενς, επιτέθηκε στον Τύπο απαξιώνοντας την Marca για πληροφορίες σχετικά με απόλυση του Αντσελότι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν ήταν η πρώτη φορά: το ίδιο συνέβη και με τον Μουρίνιο κατά την τελευταία του χρονιά ως προπονητή της Μαδρίτης. Η αξιοπιστία δεν χάθηκε ποτέ. Ποτέ, ποτέ, ποτέ.

3. Εσωτερική Επικοινωνία

Πριν από την ανακοίνωση στον Τύπο της απόλυσης του Αντσελότι, ο πρόεδρος αναγνώρισε ότι οι παίκτες δεν είχαν ακόμη ενημερωθεί για την απόλυση του Αντσελότι. Έτσι ο Κριστιάνο, ο Modric, ο Μαρσέλο και όλοι οι άλλοι που είχαν υποστηρίξει την παραμονή του Carletto έπρεπε να το μάθουν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή στο Twitter. «Οι εργαζόμενοι είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας μας», συνήθιζαν να λέει οι παλιοί CEOs πολλών εταιριών.

4. Η ομαδική εργασία

Τίποτα πιο χαρακτηριστικό απ’τις εικόνες την ημέρα των εκλογών όταν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων έβγαιναν χαμογελώντας στο πλήθος για να διασφαλιστεί ότι είχαν κερδίσει. Όμως σε μονομερείς προεδρικές αποφάσεις υπάρχει ένα σφίξιμο. Χαίρεται Πρόεδρε, πρέπει να προσλάβουμε περισσότερα διευθυντικά στελέχη και ενδιάμεσα στελέχη, γιατί ποιος μπορεί να αναφέρει περισσότερα από τρία εν ενεργεία διευθυντικά στελέχη της Ρεάλ Μαδρίτης;

5. Εκπαίδευση και εσωτερικές προαγωγές vs καρνέ επιταγών

Σε περιόδους ολοκληρωμένων μετρήσεων, απόδοσης και επίτευξης των στόχων για τους οποίους υπάρχει εμμονή, πραγματοποίησε ο σύλλογος μια μελέτη μέσω της ROI, για περιπτώσεις μεταγραφών πολλών εκατομμυρίων ; Μιας και το’φερε η συζήτηση, τώρα εξετάζουμε το κόστος και την προσφορά παικτών όπως ο Gareth Bale και ο James Rodriguez, αλλά δεν θυμόμαστε και πολύ τον Morata ή άλλα ταλέντα της ακαδημίας που δεν αξιοποιηθήκαν. Δεν φαίνεται και τόσο δύσκολο να σκεφτείς λίγο πιο μακροπρόθεσμα και να δείξεις λίγη περισσότερη υπομονή.




Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.