News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μετά από 173.5 εκατομμύρια, η Ρεάλ Μαδρίτης ξανανοίγει ένα πρόβλημα που είχε ξεχάσει: τα στόπερ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Μετά την έξοδο του Ιέρο και του Sanchis, η Μαδρίτη πέρασε δύσκολα μέχρι να βρει ένα δίδυμο στην άμυνα, το οποίο οι οπαδοί θα μπορούσαν να μνημονεύουν: οι Ramos και Pepe έλυσαν το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να ξαναγεννηθεί


Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πρόβλημα στην άμυνα. Ο λευκός σύλλογος, μετά από τέσσερα χρόνια αμυντικής σταθερότητας, μπορεί να επιστρέψει στην εποχή που αναζητούσε αμυντική σταθερότητα. Η τεταμένη κατάσταση που ζει η Μαδρίτη με τον Sergio Ramos, στον οποίο δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, που ζητά ο παίκτης, έχει οδηγήσει το σύλλογο της Μαδρίτης να αρχίσει να ψάχνει στην αγορά για άλλες περιπτώσεις. Μία από τις, πιο καλά καλυμένες, θέσεις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να εμφανίζει ρωγμές.

Από τότε που ο Manolo Sanchis και ο Φερνάντο Ιέρο έφυγαν απ'την ομάδα, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε μέσα από μια πραγματική δοκιμασία μέχρι να βρει έμπιστα στόπερ. Πολλές μεταγραφές και παίκτες απ'την ακαδημία, πέρασαν από την ομάδα χωρίς να πείσουν για την θέση, κάτι που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ομάδα, η οποία είδε την άμυνα να αποτελεί ένα από τα αδύνατα της σημεία. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια των αρχών αυτού του αιώνα, πολλές από τις κριτικές για την ομάδα αφορρούσαν την έλλειψη στιβαρότητας στην άμυνα, που προέρχονταν απ'το γεγονός ότι δεν έβρισκε ένα δυνατό δίδυμο που να εμπνέει εμπιστοσύνη.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε παίκτες όπως ο Ivan Helguera (2.500.000), Βάλτερ Σάμουελ (25), Jonathan Woodgate (20), Christoph Metzelder (ελεύθερος), Φάμπιο Καναβάρο (14), Ezequiel Garay ( 10), Gabi Heinze (12), Ρικάρντο Καρβάλιο (8) και Ραούλ Albiol (15), οι οποίοι συμπληρώθηκαν με παίκτες απ'την ακαδημία όπως οι Paco Pavon, Alvaro Mejia και Ruben Gonzalez. Παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής, η άμυνα δεν απέκτησε πραγματική σταθερότητα μέχρι την απόκτηση του Πέπε (30.000.000), του Sergio Ramos (27) -μετά την επανατοποθέτηση του στο κέντρο-, και του Raphael Varane (10), με τον Nacho, απ'την ακαδημία, να βρίσκεται επιπλέον στην ομάδα.

Μ'άλλα λόγια η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε να εκταμιεύσει  173.5 εκατομμύρια € για να βρει ένα ζευγάρι αμυντικών που έφερε την σταθερότητα στην άμυνα. Το δίδυμο Πέπε-Ράμος έγινε βασικό στον άξονα της Μαδρίτης, με την πολυτέλεια του Varane ως πρώτη αλλαγή, ένός παίκτη που έχει καταφέρει να αυξήσει τον ανταγωνισμό για να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο των δύο αμυντικών. Αλλά τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, έχοντας γίνει ένα από τα καλύτερα δίδυμα αμυντικών σε όλο τον κόσμο, οι επιπλοκές που έχει ο σύλλογος με την πλευρά του Σεβιγιάνου, μπορούν να τελειώσουν έναν από τους πυλώνες της ομάδας.


Otamendi ο εκλεκτός, αν φύγει

Το συμβόλαιο του Sergio Ramos λήγει στις 30 του Ιούνη του 2017, αλλά ο Σεβιγιάνος θέλει μια ουσιαστική βελτίωση του. Τώρα λαμβάνει  5.000.000 € το χρόνο, θέλει να τ'αυξήσει σε 10, αλλά ο σύλλογος προσφέρει μόνο 7. Το γεγονός αυτό προκάλεσε όχι μόνο το πάγωμα των διαπραγματεύσεων, αλλά έχει κουράσει τον παίκτη, ο οποίος ζήτησε απ'την Ρεάλ Μαδρίτης να ακούσει τις προσφορές γι 'αυτόν. Αν και σήμερα φαίνεται ότι η κατάσταση είναι κάπως πιο ήρεμη, η αλήθεια είναι ότι φαίνεται ότι ο διάλογος δεν μπορεί να συνεχίσει έως ότου επιστρέψει ο παίκτης απ'τις διακοπές του κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, αρχίζει να αναζητείται ο πιθανός αντικαταστάτης του Ramos, καθώς ο παίκτης ενδιαφέρεται να πάει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Στην περίπτωση που ο Ισπανός διεθνής φύγει απ'την Ρεάλ Μαδρίτης, η βασική ιδέα όλων στην Concha Espina δεν είναι άλλη απ'την απόκτηση του Αργεντινού Nicolas Otamendi, ενός παίκτη που αρέσει πολύ στην Ρεάλ. Αλλά αν υπάρξουν επιπλοκές για τον παίκτη της Βαλένθια, το «Σχέδιο Β» των λευκών είναι ο Laurent Koscielny, ο αμυντικός της Άρσεναλ, παρόμοιος στο προφίλ που ψάχνει η ομάδα.

Και φυσικά, μην ξεχνάτε ότι η Μαδρίτη έχει ολόκληρο Varane στον πάγκο. Ο Γάλλος είναι ένας από τους παίκτες που έχει εκπλήξει απ'την στιγμή που ήρθε στην ομάδα και όχι μόνο έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, αλλά είναι ήδη ένας παίκτης έτοιμος να προσφέρει παντού. Και, για να μπλέξω περαιτέρω το θέμα, το συμβόλαιο του Pepe λήγει στις 30 Ιουνίου του 2016. Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει πολύ δουλειά μπροστά του και, κατά τις πρώτες εβδομάδες, πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις που μπορεί να επηρεάσουν άμεσα τη ραχοκοκαλιά της άμυνάς του. Μετά από 173.5 εκ., η άμυνα και πάλι στο προσκήνιο.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.