News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Del Bosque: "Ο Benitez είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για την Ρεάλ Μαδρίτης"

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ο ομοσπονδιακός λυπάται για την έξοδο του Αντσελότι

«Ευτυχώς δεν είμαι στη Μαδρίτη και δεν θα μιλήσω για πράγματα που έχουν συμβεί πρόσφατα στο κλαμπ», είπε, όταν ρωτήθηκε για την σπασμωδική κατάσταση του συλλόγου που προεδρεύει ο Florentino.


Ο Vicente del Bosque (Σαλαμάνκα, 23/12/1950) είναι πάντα ένας άνθρωπος ο οποίος μετρά τα λόγια του και αποφεύγει την αντιπαράθεση. Δεν μιλά για το παρελθόν, όταν του υπενθυμίζουν τον τρόπο που τον έδιωξαν απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης στις αρχές του καλοκαιριού του 2003, παρά το γεγονός ότι ακόμη ήταν νωπές οι μνήμες του πρωταθλήματος που είχε κατακτήσει εκείνη τη χρονιά. Ήρθε μια στιγμή που ο Florentino Pérez δεν του έλεγε ούτε λέξη, το ίδιο που έχει κάνει από τότε που έχασε την εμπιστοσύνη του στον Carlo Ancelotti.

Σε μια ευχάριστη κι αυτοσχέδια συζήτηση, μιλώντας για τον Ιταλό προπονητή, ο Del Bosque λέει ότι "Ο Αντσελότι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στην Ρεάλ Μαδρίτης. Είχε να λάβει δύσκολες αποφάσεις, σκεπτόμενος πάντα το καλό του συλλόγου. Πέρα απ’αυτό, είναι ένα ευγενικό και φιλικό πρόσωπο". Στη συνέχεια, προσθέτει: "Μην με ρωτάτε για τη Μαδρίτη, διότι δεν πρόκειται να δώσω κανέναν τίτλο. Σαν madridista, με πονάει που η ομάδα δεν κέρδισε κανένα τίτλο τη φετινή σεζόν. Είμαι ο προπονητής της εθνικής και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να μιλήσω είτε καλά είτε κακά για κανένα σύλλογο. Πιστεύετε ότι ήταν αποτυχία να μην πάρει η Ρεάλ κάποιον τίτλο αυτή τη σεζόν; Στον αθλητισμό, μερικές φορές κερδίζεις και άλλοτε χάνεις. Είναι ο νόμος της ζωής. Αλλά δεν επιμένω, γιατί ευτυχώς, είμαι έξω από τη Μαδρίτη. Οι ηγέτες της ομάδας είναι υπεύθυνοι για την επίλυση των προβλημάτων που έχει σήμερα".

Προφανώς ρωτήθηκε για τον φίλο και συνάδελφό του Ράφα Μπενίτεθ, με τον οποίο εργάστηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Σκεφτόσασταν ότι ο, πρώην πλέον, προπονητής της Νάπολι κάποια μέρα θα κάθονταν στον πάγκο της Μαδρίτης; «Θυμάμαι ότι όταν μιλούσαμε για το μέλλον μας ως τεχνικοί, μου έλεγε πάντα ότι επρόκειτο να αφοσιωθεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εγώ, ωστόσο, σκεφτόμουν πάντα να αφοσιωθώ στην προπόνηση των παιδιών.  Ήθελα να ηγηθώ της ακαδημίας της Μαδρίτης, αλλά οι σκέψεις και οι επιθυμίες, πολλές φορές, δεν πραγματοποιούνται», λέει ο προπονητής. Χωρίς να παρεκκλίνει του θέματος για το τι μπορεί να φέρει ο Μπενίτεθ στην Ρεάλ, ο Del Bosque σχολιάζει ότι: «Νομίζω ότι είναι μία από τις καλύτερες λύσεις για την Μαδρίτη, γιατί είναι ένας υπέροχος προπονητής».



"Ευτυχώς, δεν είμαι στην Ρεάλ Μαδρίτης"

Ο Florentino Perez δεν έδωσε δεκάρα, στην πρόδηλη επιθυμία των παικτών που ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται κάτω από τις εντολές του Αντσελότι, στο ότι οι δημοσκοπήσεις των ΜΜΕ ήταν επίσης υπέρ της συνέχισης του Ιταλού και στο ότι, μετά τον αγώνα εναντίον της Χετάφε, ο οποίος έκλεισε τη σεζόν και ήδη ανήκει στο αρχείο της Μαδρίτης, άκουσε ένα ειλικρινές και βροντερό χειροκρότημα απ’τους οπαδούς της Μαδρίτης στο Μπερναμπέου. Η απάντηση του Del Bosque είναι σύντομη και περιεκτική: "Σας είπα ότι ευτυχώς δεν είμαι στη Μαδρίτη και δεν θα μιλήσω για πράγματα που έχουν συμβεί πρόσφατα στο club".

Δεν θυμάμαι αν ο Κάρλο Αντσελότι, μετά τη κατάκτηση του δέκατου, τιμήθηκε απ’τον πρόεδρο με το Διαμαντένιο και Χρυσό Έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό που θυμάμαι είναι το επεισόδιο που συνέβη με τον Vicente del Bosque τον χειμώνα του 2011. Ο Emilio Butragueño, Διευθυντής Θεσμικών Σχέσεων της Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε σε επαφή μαζί του και του είπε: «Πως τα πας κύριε; Πώς είναι η οικογένειά σου; Καλώ να σου πω ότι ο σύλλογος διοργανώνει ένα πολύ σημαντικό θεσμικό γεγονός, στο οποίο πρέπει να παρευρεθείς, διότι θα είσαι ένα απ’τα τιμώμενα πρόσωπα. Όταν αποφασίσουμε την ημερομηνία της εκδήλωσης θα σου τηλεφωνήσω να σε ενημερώσω. Σε ευχαριστώ, κύριε, και καλή τύχη στο Euro 2012».

Στις 17 Μαρτίου 2011, ο σύλλογος της Ρεάλ Μαδρίτης δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, την εξής ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Real Madrid CF, κατά την χθεσινή του συνεδρίαση, της οποίας προήδρευσε ο Florentino Pérez, αποφάσισε να ανακηρύξει επίτιμα μέλη, ύψιστη διάκριση που χορηγείται απ’το σωματείο μας, τους Vicente del Bosque, Placido Domingo και Ραφαέλ Ναδάλ. Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να επιδείξει κατ’αυτόν τον τρόπο μια δημόσια αναγνώριση στις επαγγελματικές σταδιοδρομίες αυτών των επιφανών Madridistas που αισθάνονται αγάπη για αυτό το κλαμπ».

Η δήλωση πρόσθετε ότι βραβεύονται «ο Vicente del Bosque για την άψογη δουλειά του ως προπονητής των πρωταθλητών κόσμου Ισπανίας στη Νότια Αφρική, ο Placido Domingo, ένα μουσικό φαινόμενο που έχει καταφέρει να γίνει ένα αδιαμφισβήτητο σύμβολο της ιστορίας της όπερας και ο Rafael Nadal ως ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο, καθώς είναι αντάξιοι της υψηλότερης τιμής που μπορεί να προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης».

«Αυτή η εξαιρετική τιμή έχει δοθεί και σε άλλες διάσημες προσωπικότητες, όπως ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο, ο επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης CF, και ο Joseph Blatter, πρόεδρος της FIFA», τόνιζε στο τέλος της η δήλωση.



Ένας τενόρος κι ένας τενίστας

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση, ο Butragueño πήρε τηλέφωνο τον Del Bosque για να του αναφέρει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Del Bosque, αφού τον άκουσε, του είπε: «Σε ευχαριστώ, Emilio, για το ενδιαφέρον που δείχνεις για μένα και για την ενημέρωση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Καταλαβαίνεις ότι ήμουν ποδοσφαιριστής, προπονητής και τώρα είμαι ο προπονητής της εθνικής. Με όλο το σεβασμό και θαυμασμό για τον Placido Domingo, έναν από τους καλύτερους τενόρους του κόσμου και τον Rafa Nadal, τον πιο επιτυχημένο Ισπανό τενίστα όλων των εποχών, νομίζω ότι ένας πρώην ποδοσφαιριστής, σήμερα ένας προπονητής, δεν θα πρέπει να είναι παρόντας σε αυτή την εκδήλωση. Επαναλαμβάνω τις ευχαριστίες μου και σου εύχομαι καλή τύχη τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά».


Ο Emilio Butragueño, άμεσα και γρήγορα, το ανέφερε στον Florentino Perez. Πόσο λίγο ήξεραν τον Vicente del Bosque, ο τυχάρπαστος πρώην παίκτης κι ο περήφανος και υπερόπτης πρόεδρος! Αγνοούσαν ότι ο προπονητής δεν θα δεχόταν να ποδοπατηθεί, για άλλη μια φορά, η αξιοπρέπειά του. Οι αυλικοί, οι συνάδελφοι οι οποίοι γεμίζουν επαίνους τον πρόεδρο σε περίπτωση που μείνουν κάποια φορά χωρίς δουλειά, δεν γνωρίζουν τα σπλάχνα της Μαδρίτης. Με μια λέξη: οι παρατρεχάμενοι του Florentino Perez στις δύο θητείες του ως πρόεδρος του συλλόγου. Να ρωτήσουν γι’αυτά τους Del Bosque, Αντσελότι, Ραούλ, Φίγκο και Fernando Redondo, όπως και κάποιους υπαλλήλους του συλλόγου και πρώην διακεκριμένους εργαζόμενους, με βιογραφικό αξιοζήλευτο κατά τη διάρκεια της μακράς παρουσίας τους στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.