News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino Perez θα πρέπει να δώσει προσοχή στα λόγια του Toshack: «Εάν έχεις ένα σκυλί, δεν γαβγίζεις εσύ»

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Παίρνοντας παράδειγμα απ'τη φετινή σεζόν της ομάδας μπάσκετ, ο πρόεδρος της Μαδρίτης θα πρέπει να σταματήσει να παριστάνει ότι γνωρίζει. Ο Μπενίτεθ θα το προσπαθήσει, αλλά θα δούμε αν το πετύχει


Από την καινοτομία να αυτοαανακυρηχθεί σε πρόεδρο-τεχνικό διευθυντή, ο Florentino Perez διοικεί την Ρεάλ Μαδρίτης όχι μόνο στον τομέα των οικονομικών, αλλά και στον αγωνιστικό, σα να ήξερε το άθλημα. Είναι γνωστό πως αν ήταν στο χέρι του, στον πάγκο του Santiago Bernabeu δεν θα κάθονταν κάποιος προπονητής, αλλά απλώς ένας μεσάζοντας ο οποίος θα έκανε απλώς ότι του λέει, κάτι παρόμοιο μ'αυτό που κάνει με τα στελέχη της διοίκησης, αλλά ο συγκεκριμένος θα φοράει φόρμες. Φυσικά, όλα αυτά απ'το προεδρικό μπαλκόνι, απ'το οποίο δεν μπορεί να λείπει, έτσι ώστε να υποδέχεται και να ψυχαγωγεί τους επιφανής επισκέπτες. Με την ευκαιρία, έχει ήδη προσκληθεί η Manuela Carmena; Θα αποδεχθεί την πρόσκληση η νέα δήμαρχος της Μαδρίτης; Γιατί οι δικαστές δεν θα το κάνουν ...

Το παράδοξο είναι ότι ενώ δεν πιστεύει στους προπονητές, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξοδέψει μια περιουσία γι'αυτούς, κατά τη διάρκεια των δώδεκα χρόνων της θητείας του, κατά την οποία έχει αλλάξει, ούτε λίγο ούτε πολύ, δέκα. Δηλαδή, καθαρά στο στιλ του Gil & Gil. Μετά την αποτυχία να κρατήσει το λόγο του και να μην ανανεώσει τον Vicente del Bosque, όπως είχε υποσχεθεί, έφερε τον Carlos Queiroz, τον οποίο απέλυσε μετά το πρώτο έτος του. Τα γκάλοπ στη συνέχεια, τον συμβούλευσαν να φέρει τον José Antonio Camacho, αλλά ο Ισπανός δεν χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για να συνειδητοποιήσει ποιος προπονεί. Μετά τον υπηρεσιακό García Remón, ταλαντεύτηκε και πάλι και έφερε τον Βραζιλιάνο Vanderlei Luxemburgo, τον οποίο, επίσης, απέλυσε αργότερα. Ο López Caro, που τον αντικατέστησε, δεν μπορούσε να καθοδηγηθεί απ'τον Florentino, επειδή ο Florentino ήταν αυτός που παραιτήθηκε.

Με την επιστροφή του στην προεδρική καρέκλα, ο Perez πλήρωσε την Βιγιαρεάλ για να πάρει τον Manuel Pellegrini, τον οποίο κράτησε ένα χρόνο. Μετά έφερε τον Ζοζέ Μουρίνιο, πληρώνοντας μια νέα αποζημίωση, αυτή τη φορά στην Ίντερ, αλλά ο Πορτογάλος προπονητής, επίσης, έλυσε το συμβόλαιο του. Ήταν η σειρά του Κάρλο Αντσελότι, για τον οποίο επίσης δόθηκε αποζημίωση στην Παρί Σεν Ζερμέν κι οποίος πρόσφατα απολύθηκε. Ο τελευταίος ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος γνωρίζει τα κατατόπια και είναι ισπανόφωνος.

Ο Santi Cañizares σχολίασε την περασμένη Παρασκευή στα καλοκαιρινά μαθήματα στο CSD στο Σανταντέρ: "Ο Μπενίτεθ μπορεί να φέρει στη Ρεάλ Μαδρίτης τακτική αυστηρότητα και αύξηση της προσπάθειας, αν και γι'αυτό θα πρέπει να πείσει τους παίκτες του". Η δουλειά του έχει το ρίσκο ότι, ο Florentino θα τον περιορίσει, όπως το έκανε πολλές φορές με τους προκατόχους του. Θα πρέπει να δούμε πόσο καιρό θα πάρει στον Florentino να αρχίσει να τον περιορίζει, πάντα ανεπίσημα. Με τον Αντσελότι δεν περίμενε ούτε καν να τελειώσει η πρώτη προετοιμασία του.

Το λογικό, το φυσιολογικό, σε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα είναι, οι αθλητικές αποφάσεις να λαμβάνονται, εάν όχι μόνο απ'τον προπονητή κι απ'τον αρμόδιο τεχνικό διευθυντή και υπεύθυνο. Φυσικά, εντός των παραμέτρων, τόσο των οικονομικών όσο και των αθλητικών, τις οποίες οριοθετεί το Διοικητικό Συμβούλιο, αν και στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης αυτό είναι επίσης καθαρά διακοσμητικό. Los Sabandeños, όπως εύστοχα αποκαλούνται. Έτσι, με τις αποφάσεις που λαμβάνονται με αθλητικά κριτήρια, το ρόστερ δεν θα πρέπει μόνο να εξισορροπιστεί, κάτι που τόσο ανησυχεί τους προπονητές, αλλά και να ανανεωθεί, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα δεν θα πρέπει να αξιολογούνται με έναν τρόπο που έχει σχέση ξεκάθαρα με καπρίτσια, όπως συμβαίνει. Είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί φυσιολογικά, η ανανέωση του Sergio Ramos και η έξοδος του Ίκερ Κασίγιας, Florentino; Γιατί αυτή η εμμονή στη δέσμευση να κάνουμε τα πάντα στα κρυφά, με ένα μόνιμο φαινόμενο διαρροών των σκέψεων μας προς τον Τύπο;


Μένει να δούμε αν θα είναι σε θέση να χειριστεί αυτή την κατάσταση ο Μπενίτεθ. Ο Rafa χρειάστηκε να εργαστεί με αφεντικά όλων των ειδών, απ'αυτά που σου επιτρέπουν να κάνεις ότι θέλεις, μέχρι αυτά που του συμπεριφέρθηκαν υποκριτικά κι αυτά που του υποσχέθηκαν ένα πράγμα και τελικά του έφεραν άλλο. Από το περιβάλλον του Μπενίτεθ διαβεβαιώνουν ότι γνωρίζει που έχει πάει. Και δεν το λένε για την Ρεάλ Μαδρίτης, ένα σύλλογο που γνωρίζει ο Μπενίτεθ, γιατί στην πραγματικότητα ήταν προπονητής. Αλλά για το προεδρικό καθεστώς το οποίο υφίσταται, μ'ότι καλό συνεπάγεται αυτό, το οποίο φυσικά υπάρχει, αλλά και ότι κακό, κυρίως στον αθλητικό τομέα.

Ο Rafa, ο οποίος έχει επίσης, φυσικά, παρακολουθήσει στενά από ενημερωτικές στήλες, έχει αφήσει να διαρρεύσει η άποψη ότι ο ίδιος δεν θα τον αφήσει να του επιβάλλει τίποτα. Κακή αρχή, αν αυτή είναι η πορεία που προτίθενται να ακολουθήσουν. Τα σκυλιά πρέπει να κάνουν την ανάγκη τους, αλλά είναι γνωστό ότι κανείς δεν το λέει στον πρόεδρο, γιατί είναι κάτι προσβλητικό. Μιλώντας για σκυλιά, ο Florentino Perez θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το γνωμικό που χρησιμοποίησε μια φορά ο John Toshack, ακριβώς όταν ήταν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. "Εάν αγοράσεις ένα σκυλί, δεν γαβγίζεις εσύ, γι 'αυτό υπάρχει το σκυλί."

Γι 'αυτό, αν ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης σταματήσει να συγχέει τις business του με το Club και εμπιστευτεί τους ειδικούς, ενδεχομένως, η ποδοσφαιρική ομάδα να έχει την επιτυχία, αυτής του μπάσκετ. Ο Pablo Laso ήταν υπεύθυνος για την φετινή σεζόν και κέρδισε τα πάντα. Αυτό ήταν κάτι καλό για τον Florentino και την εικόνα του, παρόλο που δεν τον παρηγόρησε καθόλου για το τρεμπλ της Barca στο ποδόσφαιρο. Αυτό συνέβη επειδή ο Perez δεν γνωρίζει και δεν του αρέσει το μπάσκετ και δεν ανακατεύεται σ'αυτό.

Στο ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής έχει δώσει ελευθερία μόνο στον Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος έφυγε, αλλά το δάχτυλό του εξακολουθεί να δείχνει το δρόμο για πολλά, όπως μπορείτε να διαβάσετε σ'ένα πανό στο Μπερναμπέου. Ωστόσο, είναι πλέον ο Μπενίτεθ αυτός που θα προσπαθήσει να καθορίσει την αθλητική κατεύθυνση της Ρεάλ Μαδρίτης, για το οποίο θα πρέπει να κρατήσει μακριά τον πρόεδρό του. Δεν είναι εύκολο. Η απόδειξη αυτού είναι ότι, προς το παρόν, ο Florentino είναι που έχει ζητήσει στον Ράφα να ξεκινήσει διατροφή. Ας δούμε αν ο Ράφα τρώει μαντολάτο. Κυριολεκτικά, έτσι είναι.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.