News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ένας πάγκος μεγάλης προοπτικής

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Οι ευκαιρίες των αναπληρωματικών υπήρξαν καθοριστικές


Ο Μπενίτεθ έχει ολοκληρώσει το ρόστερ, δύο παίκτες ανά θέση


Είναι ένα απ’τα καλύτερα νέα της περιοδείας: η Μαδρίτη έχει πάγκο. Η συνεισφορά των παικτών που ξεκίνησαν ως αναπληρωματικοί των θεωρητικά βασικών, στα τρία φιλικά του Μπενίτεθ, ήταν περισσότερο από ικανοποιητική και δεν έχει κάνει τίποτα άλλο απ’το να ενισχύσει την αρχική ιδέα του τεχνικού όταν ήρθε: το rotation θα είναι το κλειδί αυτή τη σεζόν.

Αν στον Αντσελότι άρεσε να στοιχηματίζει σε μια σταθερή 11άδα και να την αλλάζει όσο το δυνατόν λιγότερο-μέχρι το σημείο που παίκτες όπως οι Isco και Kroos έλιωσαν τον Ιανουάριο- ο Ράφα Μπενίτεθ είναι περισσότερο υπέρ του μοιράσματος των προσπαθειών και της χρήσης όλων των αποθεμάτων που θα επιτρέψουν στην ομάδα να μοιάζει πολύ πιο ισορροπημένη σε σχέση με πέρυσι.

Σήμερα, με τον De Gea να εκκρεμεί και με κάποια άλλη προσθήκη, ο Rafa Benitez θα μπορούσε να συνθέσει μια εναλλακτική 11άδα σε σχέση με τους θεωρητικά βασικούς που έχουν πραγματικές εγγυήσεις. Μια ομάδα Β που μοιάζει καλή σε σχέση με την ομάδα Α. Ο Kiko Casilla θα μπορούσε να είναι ο τερματοφύλακας της, με μία άμυνα που θ’αποτελείται απ’τους Carvajal, Πέπε, Arbeloa και Nacho (ή τον Coentrao όταν αναρρώσει).

Οι μέσοι θα είναι οι Casemiro και Illarramendi-με τον Lucas Silva ως τρίτο-, με μια σειρά από τρεις πλέιμεικερς, αποτελούμενοι απ’τους Lucas Vázquez, Isco και Cheryshev, και τον Jesse στην επίθεση. Σίγουρα μια 11άδα αξιόμαχη στο Champions League και σ’όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συμπεριλαμβανομένου του Ισπανικού.

Ένας πάγκος γεμάτος με διεθνείς (οκτώ συνολικά), με παίκτες υψηλού επιπέδου που αποτελούν όνειρο πολλών μεγάλων συλλόγων (Πέπε ή Isco), με παίκτες που είναι σε θέση να λειτουργήσουν ως μοχλοί σ’ένα παιχνίδι (Cheryshev, Lucas Vázquez), με παίκτες που είναι σε θέση να το διασφαλίσουν (Casemiro) και ακόμη και να τα καθορίσουν όλα από μόνοι τους (Jesse).


Το τέρμα, όταν επιλυθεί το έπος De Gea, θα καλυφθεί επαρκώς, παρά την αποχώρηση ενός θρύλου όπως ο Ίκερ. Ο Keylor Navas, ο οποίος ολοκλήρωσε την ανάρρωση απ’τον τραυματισμό του, εξαιτίας του οποίου εγκατέλειψε την εθνική του, έχει κληρονομήσει την θέση του Κασίγιας. Ο Kiko Casilla έχει ήδη ενσωματωθεί στη μέση της περιοδείας και πήρε τα πρώτα λεπτά του στην Guangzhou με την Ίντερ. Ο πρώην τερματοφύλακας της Εσπανιόλ αποδεικνύεται εγγύηση για μια μεγάλη ομάδα.

Παγκόσμια άμυνα

Η άμυνα μπορεί να είναι η γραμμή στην οποία ο Μπενίτεθ θα κάνει τα περισσότερα rotation. Στη δεξιά πλευρά θα’ναι πολύ σύνηθες να βλέπουμε μια κατανομή λεπτών μεταξύ του Danilo και του Carvajal, αν κι ο Βραζιλιάνος φαίνεται ότι θα είναι ο βασικός στα μεγάλα παιχνίδια. Το ίδιο θα συμβεί και με τους τρεις κεντρικούς, Ράμος, Varane και Pepe, όλοι με την ιδιότητα του βασικού, αλλά ένας από αυτούς θα μένει έξω από κάθε παιχνίδι. Πιο ξεκάθαρη φαίνεται να’ναι η αριστερή πλευρά με τον Μαρσέλο, που τόσο ο Arbeloa όπως κι ο Nacho -και ποιος ξέρει αν θα συμπεριληφθεί κι ο Coentrao, εφόσον μείνει-θα μπορούσαν να προσφέρουν ανάσες.

Στη μεσαία γραμμή η άφιξη του Casemiro θα’ναι μια ανακούφιση για τους Kroos και Modric, οι οποίοι μπορούν να χαλαρώσουν σ’ορισμένα παιχνίδια. Σ’αυτή την περιοχή ο Μπενίτεθ θέλει να πάρει το καλύτερο απ’τον Illarra κι έχει επίσης τον Lucas Silva, ο οποίος αναμένεται να φύγει δανεικός.

Στη γραμμή των τριών πλειμέικερς, η άφιξη παικτών, όπως ο Lucas Vázquez ή ο Cheryshev παρέχει μια πληρότητα στη Μαδρίτη, η οποία της έλειπε πέρυσι. Είναι νέοι παίκτες, είναι πρόθυμοι να δεχθούν ένα δευτερεύοντα ρόλο, αλλά μπορεί να φέρουν επανάσταση σ’ένα παιχνίδι. Με τον Jesse είναι το ίδιο. Αν επιστρέψει στον παλιό του εαυτό, θα’χει πολλά λεπτά.

Η περίπτωση του Isco αξίζει αναφοράς. Θα’ναι πιο συχνά βασικός παρά αλλαγή και μπορεί ν’αποτελέσει έναν απ’τους πιο χρησιμοποιημένους παίκτες του Benitez, αλλά μεταξύ του BBC και του James, ο Μαλαγέζος θα κινδυνεύει να μην βρίσκεται στους 11 που θα επιλέγονται για τα μεγάλα ματς.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.