News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Καλή άμυνα για καλύτερη επίθεση

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015


Απ’τα λόγια στις πράξεις. Απ’την πρώτη μέρα του,ο Rafa Benitez, κατέστησε σαφές ότι το πρώτο μάθημα του, ήταν η ομάδα να μάθει να αμύνεται καλύτερα, με μεγαλύτερη αυστηρότητα. Ή για να το πούμε αλλιώς, με μεγαλύτερη επιθετικότητα και συγκέντρωση, όλα μέσα από μια καλή τακτική οργάνωση.

Μετά απ’τα πρώτα τρία παιχνίδια του,έχουμε την αίσθηση ότι, αρχίζει να’χει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δέχτηκε μόνο ένα γκολ σε 270 λεπτά παιχνιδιού, από ένα πέναλτι που δεν ήταν και το ακόμη πιο σημαντικό, μόλις και μετά βίας επέτρεψε ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Ακόμα και στα στημένα, η ομάδα φαίνεται να’ναι πιο συγκεντρωμένη, μετά από ένα κάπως ατυχές ξεκίνημα ενάντια στη Ρόμα, όταν η ομάδα επέτρεψε την δημιουργία τριών ευκαιριών για γκολ, από κόρνερ.

Είναι όλα θέμα δουλειάς και νοοτροπίας. Αυτή η Μαδρίτη προσπαθεί να αμυνθεί με τις γραμμές πολύ κοντά μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα συμπαγές μπλοκ προσπαθώντας να’ναι δυνατή στον άξονα, αν και οι πλευρές παραμένουν κενές, με τον κίνδυνο να υπάρχει απέναντι σε ομάδες που μπορούν να απλώσουν καλά το παιχνίδι. Μεταγενέστερα μαθήματα θ’ασχοληθούν μ’αυτή την πτυχή.

Πολλοί παίκτες κοντά στην περιοχή της μπάλας. Μαρκάρισμα σ’όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου και ίδια προσπάθεια απ’όλους. Το σύστημα 4-2-3-1, που παρατηρείται σε θέση επίθεσης, όταν η ομάδα έχει την μπάλα, μετατρέπεται αυτόματα σε 4-4-2 όταν την χάνει και οι ζώνες πίεσης αλλάζουν. Μερικές φορές πρεσάρουν ψηλά στον τομέα του αντιπάλου κι άλλες τραβιούνται πιο πίσω, λίγο πίσω απ’την γραμμή της σέντρας, αλλά ποτέ πιο πίσωαπό’κει.

Η πίεση στον παίκτη που μπορεί να λάβει την μπάλα,είναι μια σταθερά . Αμέσως ο πιο κοντινός παίκτης πάει πάνω του και τότε αρχίζει ο μηχανισμός πίεσης απ’τους υπόλοιπους παίκτες με συνεχή υποστήριξη. Σ’αυτήν την πτυχή το κλειδί είναι οι μέσοι, καθώς ένας απ’αυτούς αφήνει τη θέση του για να πρεσάρει τον αντίπαλο.

Μ’αυτή την αμυντική βάση,ο Μπενίτεθ απελευθερώνει τους παίκτες του στον τομέα της επίθεσης. Οι πλάγιοι είναι αλήθεια, ότι είναι περισσότερο μαζεμένοι και ποτέ δεν ανεβαίνουν ταυτόχρονα, αλλά οι τρεις μπροστινοί (Isco-Μπέιλ-ΚριστιάνοΡονάλντο) κι ο επιθετικός, ο Μπενζεμά ή ο Jesse, έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων πέρα ​​απ’το μέτωπο της επίθεσης . Όταν ο Κριστιάνο περνά δεύτερος επιθετικός, η επίθεση τραβιέται μηχανικά στην αριστερή πλευρά.

Μία από τις εμμονές του νέου προπονητή είναι η ομάδα να μην κόβεται στα δύο, ούτε όταν επιτίθεται, ούτε όταν αμύνεται. Για να το πετύχει αυτό, πρέπει η απόσταση των αμυντικών και του πιο προωθημένου επιθετικού, να μην ξεπερνά ποτέ τα 40/45 μέτρα.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι τα επτά γκολ που σκόραρε μέχρι στιγμής η ομάδα, είχαν επτά διαφορετικούς σκόρερ ... κι ότι έχουν σκοράρει δύο αμυντικοί (Πέπε και Varane) σε δύο κινήσεις στρατηγικής, ο πρώτος σε πρώτο χρόνο κι ο δεύτερος σε μεταγενέστερη κίνηση.

Όσον αφορά τους παίκτες ξεχωριστά και με δεδομένο ότι έχουν μόλις δύο εβδομάδες προπόνησης, υπάρχουν παίκτες που έχουν αφήσει μια καλή αίσθηση. Ο Marcelo τα πήγε καλά στην πλευρά του. Ο Isco, τα πήγε ακόμα καλύτερα παίζοντας ως πλέιμέικερ ή στη δεξιά πλευρά. Ο Casemiro, είναι ήδη μπροστά απ’τον Illarra και τον Lucas Silva. Κι ο Jesse. Η ομάδα τον βλέπει ως την αλλαγή του Μπενζεμά και ξεχωρίζει ιδιαίτερα για τη συμβολή και την αλληλεγγύη του στο συλλογικό παιχνίδι, καθώς θυσιάζεται στην άμυνα έτσι ώστε οι Κριστιάνο και Μπέιλ να έχουν λιγότερη φθορά. Σκόραρε ένα ωραίο γκολ απέναντι στην Ίντερ.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.