News Update :

powered by Agones.gr - livescore

O Bale και τα μέτρα για να μην γίνει ένας «γυάλινος άνθρωπος»

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Έχει χάσει από τραυματισμούς το 33% των αγώνων


Από τότε που ήρθε έχει παίξει ως βασικός μόνο στα δύο τρίτα των αγώνων της Ρεάλ Μαδρίτης κι όχι από μια τεχνική απόφαση. Σήμερα θα κάνει εξετάσεις για να φανεί η σοβαρότητα του νέου του τραυματισμού


Στην πρώτη του σεζόν έπαιξε 36 παιχνίδια απ’τα συνολικά 60 της ομάδας. Τη δεύτερη έπαιξε 44 απ’τα συνολικά 59. Φέτος, στο τέταρτο παιχνίδι, έχει ήδη τραυματιστεί και μπορεί να λείψει έως και τέσσερις εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χάσει πέντε παιχνίδια. Ο Gareth Bale υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2013 και, έκτοτε, στους 124 αγώνες που έχει δώσει η Ρεάλ, ο Ουαλός έπαιξε βασικός στους 84 (σε 11 ακόμα μπήκε απ’τον πάγκο), ένα νούμερο που απέχει απ’τις 104 συμμετοχές που είχε κατά την ίδια περίοδο, ένας παίκτης της ίδιας «βαρύτητας», ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Το ιατρικό επιτελείο της Μαδρίτης εργάζεται για ν’αποτρέψει να συμβεί με τον Ουαλό, ότι συνέβη τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Ο Gareth Bale όντας βασικός στη Μαδρίτη έχει ξεκινήσει μόνο στο 67% των αγώνων της. Οι στατιστικές θα επιδεινωθούν απ’το επόμενο Σαββατοκύριακο, όταν το Chamartin θα υποδεχθεί τη Γρανάδα, καθώς ο Ουαλός θ’απουσιάζει λόγω τραυματισμού, σε αυτή την περίπτωση από κάποια ενόχληση στη γάμπα του αριστερού ποδιού του. "Ένας παίκτης με αυτό το προφίλ θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Πρέπει να βασιστεί στην εμβιομηχανική, να προσέξει τον ρυθμό του, να κάνει εξετάσεις αίματος και να’χει το μεγαλύτερο έλεγχο για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού. Ένα άλλο πράγμα είναι όταν κάποιος τραυματίζεται...", αναφέρουν ιατρικές πηγές που συμβουλεύτηκε η El Confidencial. Την Τρίτη, ο Bale τραυματίστηκε μόνος του.


«Το πρόβλημα δεν είναι στα γεννητικά όργανα»

Το 2007 έκανε εγχείρηση για ρήξη συνδέσμων στον δεξί αστράγαλό του και το 2009 έκανε εγχείρηση στον μηνίσκο του αριστερού του γόνατου. Επιπλέον, πριν έρθει στην Castellana, ο Bale είχε προβλήματα με το ισχίο του, τον ώμο του, τον οπίσθιο μηριαίο του ... και έφτασε με δισκοκήλη στο Μπερναμπέου. Και στη Ρεάλ, ήρθε χωρίς προετοιμασία και με τις ενοχλήσεις του, τον Δεκέμβριο έχασε κανά δυο αγώνες και τρεις ακόμα χάθηκαν απ’τις 25 Ιανουαρίου: «Το πρόβλημα του δεν είναι στα γεννητικά του όργανα (είχε ένα χτύπημα σ’εκείνη την περιοχή). Δεν αισθάνεται άνετα με το αριστερό του πόδι. Δεν είναι ισορροπημένος, έχει ένα βάρος», είπε ο Carlo Ancelotti. Μία απ’τις απουσίες του Δεκεμβρίου ήταν λόγω χτυπήματος στο εν λόγω μέρος, η άλλη λόγω γρίπης.

Εκείνη τη σεζόν επίσης έχασε 3 παιχνίδια,-2 στο πρωτάθλημα κι ένα στο Τσάμπιονς Λινγκ, καθώς και 65 λεπτά στο Sánchez Pizjuán- από θλάση στο ίδιο σημείο. Τώρα, ένα νέο χτύπημα τον έφερε και πάλι με μια σακούλα με πάγο για να μειώσει τη φλεγμονή στην περιοχή (σε αυτή την περίπτωση στη γάμπα). Σήμερα, με τη φλεγμονή να’χει φύγει, θα κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις για να δει τι έχει συμβεί.

Το ξυπνητήρι του χτυπάει νωρίς

Στη Μαδρίτη υποθέτουν ότι ο Ουαλός είναι ευαίσθητος, περισσότερο απ’το συνηθισμένο. «Είναι πρόβλημα αν πρόκειται για ένα απλό χτύπημα και όχι για θλάση. Είναι σαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο χτυπάει ο συναγερμός κάθε φορά που κάποιος το αγγίζει. Ένας Bale, το σώμα του οποίου τον προειδοποιεί νωρίτερα απ’το κανονικό. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα επαφής. Απ’την άλλη πλευρά, είναι κάτι θετικό για την πρόληψη σοβαρών τραυματισμών ... Σε κάθε περίπτωση είναι κακό να φτάνουμε στο όριο του πόνου με το παραμικρό», λέει η ιατρική πηγή, η οποία τόνισε την "υποκειμενικότητα" του κάθε ατόμου στην αντοχή του στον πόνο και τις συνέπειες που έχει αυτή στο να εργάζεται κάποιος άνετα.

Αυτή η επιβράδυνση του Μπέιλ φτάνει σε μια από τις πιο γλυκές στιγμές για τον Ουαλό, απ’την ένταξή του στη Μαδρίτη. Πριν απ’το παιχνίδι με τη Σαχτάρ ήταν το κλειδί της ομάδας, αναλαμβάνοντας ένα μεγαλύτερο ρόλο από ό, τι τις τελευταίες δύο σεζόν, παίζοντας στη θέση του επιτελικού μέσου,  έχοντας τέσσερις ασίστ και δύο γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν σχεδόν υποχρεωτική την συμμετοχή του στην ομάδα, συν το κόστος μεταγραφής του, των 91.000.000 εκ. και της αμοιβής του, με 12.000.000 ευρώ (καθαρά) ετησίως.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.