News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Keylor κάνει το ντεμπούτο του ως «βασικός» ευχαριστώντας τον Μπενίτεθ αλλά όχι και τόσο τον Florentino

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Εναντίον της Εσπανιόλ, επιτέλους χωρίς τη σκιά του De Gea


Με τον De Gea να’χει ανανεώσει χθες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Keylor μπορεί να αισθάνεται ήδη βασικός, τουλάχιστον για τώρα. Σήμερα, οι πρώτες του εξετάσεις ως τέτοιος, ενάντια στην Εσπανιόλ (17:00)


Έχει ήδη φτάσει στο καθεστώς που ονειρευόταν από την πρώτη μέρα. Με τον Ίκερ Κασίγιας μπροστά του, ο Keylor Navas ήξερε καλά ότι το να γίνει βασικός -μετά από μια περίοδο κατά την οποία ο Diego Lopez άφησε στον πάγκο τον Ίκερ- θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί. Μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι στο οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης είχε προγραμματίσει να δώσει τη θέση του βασικού στον De Gea, ο Κοσταρικανός μπορεί να θεωρηθεί σε κάθε περίπτωση, ο βασικός τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά γνωρίζοντας ότι ο σύλλογος δεν τον εμπιστεύεται πλήρως. Το πλάνο ήταν ο Κοσταρικανός να βρίσκεται αυτή τη στιγμή μακριά απ’το Santiago Bernabeu, αλλά είτε η «απειρία» των στελεχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είτε η «ηλιθιότητα» της Ρεάλ Μαδρίτης -αναλόγως με το ποια εκδοχή των γεγονότων ισχύει- άλλαξε την πορεία των γεγονότων.

Η ανανέωση του συμβολαίου του De Gea ανοίγει το δρόμο για τον Keylor Navas, ο οποίος ενάντια στην Εσπανιόλ θ’απολαύσει επιτέλους το καθεστώς του βασικού με ηρεμία, κάτι που δεν συνέβη στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, όταν γνώριζε καλά ότι ο σύλλογος του ροκάνιζε τα πόδια. Κάποιος που δίνει την εντύπωση, ότι είναι ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας, είναι ο Ράφα Μπενίτεθ. Τουλάχιστον έτσι λέει ο προπονητής, ο οποίος δεν σταμάτησε χθες να επαινεί τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα, υπογραμμίζοντας την κλάση του και τη μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν. Σ’όλη αυτή την ιστορία ο λόγος του δεν είχε βαρύτητα. Οι μέρες που διέταζε πραγματικά στο Λίβερπουλ, βρίσκονται πολύ μακριά κι εν τω μεταξύ πρέπει να υποθέσουμε ότι ο Florentino κι ο δελφίνος του José Ángel Sánchez, είναι αυτοί που παίρνουν τις αθλητικές αποφάσεις.

Ο Florentino Perez είχε συμφωνήσει με τον De Gea τους όρους του συμβολαίου του πριν από μερικούς μήνες, δείχνοντας ότι τον θεωρούσε πάντα ως τον ιδανικό αντικαταστάτη του Κασίγιας. Όταν απέκτησε τον Kiko Casilla είχε ήδη αποφασίσει να πουλήσει τον Keylor Navas μόλις θα’χε την ευκαιρία. Ο πρόεδρος θεωρούσε τον Ντε Χέα -ο οποίος χθες ανανέωσε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- τον καλύτερο για να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο Santiago Bernabeu, μην έχοντας καμία εμπιστοσύνη στον Κοσταρικανό τερματοφύλακα. Αλλά τώρα, μετά τη γελοιότητα των τελευταίων ωρών της 31ης Αυγούστου, ο πρόεδρος δεν έχει άλλη επιλογή απ’το ν’αποδεχθεί ότι το τέρμα της ομάδας του θα φρουρείται από έναν τερματοφύλακα που δεν τον γεμίζει πραγματικά. Τον Rafa Benitez, απ’τα λεγόμενά του, φαίνεται να τον γεμίζει ...


Η ικανοποίηση του Rafa Benitez

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου, ο Mohammed Ammor, εκτελεστικός του Al Jazeera Sport Channel και της θυγατρικής του beIN Sports, αποκάλυψε μια ιδιωτική συνομιλία που είχε με τον Florentino στο Κατάρ. Εκείνη την ημέρα, ο επίσης οπαδός της Μαδρίτης, ανέφερε ότι ο πρόεδρος του είχε πει ότι "ο De Gea θ’αποκτηθεί". Από τότε το μέλλον του Keylor Navas έμοιαζε ζοφερό, ενώ ο Ράφα Μπενίτεθ απαντούσε διπλωματικά για το θέμα. Στήριζε ανά πάσα στιγμή τους δύο τερματοφύλακες του, ενώ ο σύλλογος εξακολουθούσε να προσπαθεί να φέρει τον David. Τουλάχιστον αυτό είναι που διέρρεε απ’τον σύλλογο, ο οποίος την τελευταία μέρα της αγοράς επιτάχυνε όσο μπορούσε για να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Αυτό τόνισε ο Florentino Perez σε διάφορες συνεντεύξεις, παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές αμφιβολίες μ’αυτό το σίριαλ...

Μετά το συγκλονιστικό τέλος της ιστορίας, τ’οποίο συγκλόνισε ιδιαίτερα την Κόστα Ρίκα, λόγω της μεταχείρισης του Florentino Perez στον εθνικό τους ήρωα, ο Ράφα Μπενίτεθ έδειξε την ικανοποίησή του, που θα’χει υπό τις εντολές του τον Navas. «Είναι τόσο καλός όσο και πριν και δεν τον επηρέασε καθόλου αυτή την ιστορία», δήλωσε ο προπονητής για τον τερματοφύλακα του, υπενθυμίζοντας ότι «την 31η Αυγούστου δείπνησα με τον ίδιο, τη σύζυγό του και τον εκπρόσωπό του. Όφειλα να μιλήσω με τον Keylor, όπως και έκανα και τόσο αυτός όσο κι εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι αυτή τη στιγμή». "Ξέρει ότι τον εμπιστεύομαι", δήλωσε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης για να διευθετήσει το θέμα. Σε αυτό το σενάριο, η συζήτηση για το τέρμα έχει κλείσει για την ώρα και θα’ναι οι εμφανίσεις του Keylor, που θα του δώσουν τη θέση του αδιαφιλονίκητου βασικού ή όχι. Αυτή η οποία προοριζόταν για τον De Gea ...


Τα φώτα στον Κριστιάνο

Εν τω μεταξύ, με τους ατυχείς τραυματισμούς των Danilo και James, οι Carvajal και Isco έχουν ελεύθερο το πεδίο, για να δείξουν στον Μπενίτεθ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ότι έχουν την ικανότητα να κάνουν τις απουσίες των δύο Αμερικανών να περάσουν απαρατήρητες. Η προσοχή ενάντια στην Εσπανιόλ, θα’ναι στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είναι αρνητικός στα γκολ στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν, προς γενική έκπληξη, αν και θεωρείται ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για ν’αρχίσει να σκοράρει, όπως έκανε πάντα. Στην Εσπανιόλ φοβούνται ότι ο Πορτογάλος θ’ανοίξει λογαριασμό στη Βαρκελώνη. Μην ξεχνάτε ότι πέρυσι στην Εσπανιόλ έκανε χατ τρικ, σε μια νίκη με 4-1, που δεν είχε κανένα αντίκρισμα για την Ρεάλ. Εκείνη την ημέρα, στο Vicente Calderon, η Barcelona ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια.

Εν τω μεταξύ, στις τάξεις τις Εσπανιόλ θα προσπαθήσουν να κάνουν αλλαγές για να μπλοκάρουν την επιθετική δυναμική του αντιπάλου. Ο Sergio González, ο προπονητής της, σχεδιάζει ορισμένες αλλαγές, για την αποτελεσματικότητα και την τακτική πειθαρχία, έτσι ώστε να χτυπήσει την ομάδα του Rafa Benitez,. Αυτές τις τελευταίες δύο βδομάδες, με τις εθνικές ομάδες να βρίσκονται στο επίκεντρο, το προπονητικό επιτελείο έχει εργαστεί συνειδητά σε διάφορες πτυχές, αρχής γενομένης στην φυσική κατάσταση των παικτών. Ο αγώνας, στην έναρξη του θα’ναι γεμάτος συγκίνηση και αίσθημα για την Εσπανιόλ, καθώς ο σύλλογος θα απονέμει το έμβλημα από χρυσό και διαμάντια, την ανώτατη διάκριση του, στον Raul Tamudo, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την αποχώρησή του.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.