News Update :

powered by Agones.gr - livescore

San José: "Με όλο τον σεβασμό, ο Danilo δεν πρέπει ν’αφήνει στον πάγκο τον Carvajal"

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Του Luis Miguel Gonzalez

Ο πρώην παίκτης της Μαδρίτης μιλά για την ακαδημία

Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης θεωρεί «ντροπιαστικό και λυπηρό» που στον αγώνα με την Μπέτις δεν υπήρχε κανείς απ’την ακαδημία στην αρχική 11άδα του Μπενίτεθ. "Είναι απογοητευτικό" λέει για τα παιδιά


Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, σ’ένα άρθρο σχετικά με την ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης, καταλήξαμε σ’αυτό το συμπέρασμα: Αν και δεν το εκφράζει δημοσίως, ο Μπενίτεθ γνωρίζει ότι αυτή την σεζόν υπάρχει η περίπτωση η πρώτη ομάδα, να παίξει περισσότερους από ένα αγώνες, χωρίς ούτε έναν παίκτη της ακαδημίας στην αρχική 11άδα. Η προφητεία εκπληρώθηκε κατά τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην οποία η Μαδρίτη αντιμετώπισε την Μπέτις χωρίς οποιοδήποτε παίκτη απ’την ακαδημία στην αρχική 11άδα. Ας περιμένουμε τον αγώνα με την Εσπανιόλ, για να μάθουμε αν η ιστορία της Μπέτις επαναληφθεί. Είναι κάτι που είχε πάνω από 40 χρόνια να γίνει και εξέπληξε πολλούς madridistas.

Πριν από λίγες ημέρες, ο εκλέκτορας της εθνικής, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, μετρώντας πάντα τα λόγια του, είπε: «Δεν είναι φυσιολογικό στην πρώτη ομάδα να μην παίζει κανένας ποδοσφαιριστής απ’τις ακαδημίες της, αλλά ήταν άλλες εποχές ... ο Benitez είναι ένας άνθρωπος που εργάστηκε μαζί μου στις ακαδημίες της Μαδρίτης και, αν και λένε ότι ήταν άλλες εποχές, ο Ράφα ξέρει τι να κάνει για το καλό της ομάδας. Είναι γεγονός, ότι αυτό θα συμβαίνει συχνά σ’όλη τη σεζόν;, ήταν η ερώτηση, στην οποία ο Del Bosque απάντησε: "Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν μπορώ να κάνω οποιαδήποτε αξιολόγηση, διότι δεν βρίσκομαι μέσα στην ομάδα. Και σας παρακαλώ, αφήστε αυτό το θέμα και μην ρωτάτε περισσότερα".

Ο Isidoro San José  (Μαδρίτη, 10.27.1955), ήταν ένας ακόμα απ’τους παίκτες που προήλθαν απ’την ανεξάντλητη παλιά ακαδημία της Μαδρίτης. Ήταν εννέα χρονών όταν βρέθηκε στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Σ’αυτή την ηλικία ονειρευόταν την υπεράσπιση της λευκής φανέλας της πρώτης ομάδας, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στις 12 Ιουνίου του 1974, ενάντια στη Γρανάδα σ’έναν αγώνα Κυπέλλου. Τα δέκα χρόνια που πέρασε στην εν λόγω παραγωγική ακαδημία παικτών, άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους. Σε μια ευχάριστη συνομιλία λέει: «Τα πρώτα μου αθλητικά βήματα στη Ρεάλ Μαδρίτης τα έκανα ως ποδοσφαιριστής σε μία απο’κείνες τις ομάδες των εξαιρετικών Torneo Social που κατέληξαν ανεξήγητα στον αγύριστο. Πολλά παιδιά που έπαιξαν σ’αυτές τις ομάδες στις χαμηλότερες κατηγορίες του συλλόγου πέτυχαν το στόχο τους: το άλμα στην πρώτη ομάδα της Μαδρίτης!".


Από ένα πανεπιστήμιο ποδοσφαίρου σε μια θεωρητική ακαδημία

"Εκείνη την εποχή-συνέχισε-όπως και μέχρι πρόσφατα, οι τεχνικοί όχι μόνο προετοίμαζαν τους νέους σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, αλλά τους δίδασκαν επίσης τις πιο σημαντικές αξίες της ζωής: να’χουν ανθρωπιά, να σέβονται και να’ναι ευγενικοί μ’όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των αντιπάλων στο γήπεδο και, φυσικά, να δείχνουν τη μέγιστη φροντίδα για τις σπουδές. Το παιδί που δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο, ήταν ανέτοιμο για την αρχική 11άδα". Η ακαδημία της Μαδρίτης έφτασε να θεωρείται ποδοσφαιρικό πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι μια θεωρητική ακαδημία στην οποία τηρούνται τα ωράρια και τα τυπικά. Ως εκ τούτου, δεν με παραξενεύει ότι ενάντια στη Μπέτις δεν έπαιξε κανένας απ’αυτήν, κάτι που όχι μόνο δεν είναι φυσιολογικό, αλλά ντροπιαστικό και λυπηρό. Και ακόμα περισσότερο: κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι, τώρα ο σύλλογος, δεν έχει περισσότερους πόρους από ποτέ, σ’ολόκληρη την ιστορία του".

Ο San José έπαιξε ως επαγγελματίας δώδεκα σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου έφτασε να’ναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της άμυνας. Στο παλμαρέ του, έχει τρεις τίτλους πρωταθλήματος, δύο Κύπελλα Ισπανίας, ένα Λιγκ Καπ και δύο Κύπελλα UEFA. Έπαιξε 261 επίσημους αγώνες, σκόραρε τέσσερα γκολ κι έπαιξε 16 φορές με την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Το 1980 υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο ενάντια στην Μπαρτσελόνα που τον άφησε εκτός περισσότερο από ένα χρόνο. Έκλεισε την καριέρα του στη Μαγιόρκα.

Επιστρέφοντας στις αναμνήσεις του απ’την ακαδημία, ο Σαν Χοσέ επισημαίνει: "Στην εποχή μου, κάναμε θυσίες και αφοσιωνόμασταν γνωρίζοντας ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην πρώτη ομάδα. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι δεν τα κατάφεραν, αλλά ο σύλλογος τους βοηθούσε να πάνε να παίξουν σε μια άλλη ομάδα, όπου είχαν πιθανότητες επιτυχίας. Τώρα μόλις που έχουν αυτή την ευκαιρία. Υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν σ’όλη την Ισπανία, που προτιμούν να πάνε στη Μπαρτσελόνα και στην Ατλέτικο Μαδρίτης, επειδή γνωρίζουν ότι θα είναι ευκολότερο να φτάσουν στις πρώτες τους ομάδες. Πριν, όλοι αυτοί οι παίκτες, νέοι και ακατέργαστοι, ήθελαν να πάνε στη Μαδρίτη, η οποία στερείται αυτών των ανιχνευτών που θα ανακαλύψουν ένα ποδοσφαιριστή με την μεγαλύτερη δυναμική σ’όλη την Ισπανία. Δεν ξέρω εάν η Μπαρτσελόνα έχει καλύτερη ακαδημία απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο καθένας μπορεί να ισχυρισθεί ότι δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους νέους της ".


"Ξέρω -προσθέτει- ότι πολλοί απ’τους νέους παίκτες της ακαδημίας είναι απογοητευμένοι. Γιατί; Επειδή βλέπουν ότι ο σύλλογος απέκτησε έναν Νορβηγό, έναν Ρώσο, έναν Ουρουγουανό, έναν Αυστραλιανό ... και Ισπανούς παίκτες από άλλα σωματεία που έχουν την ίδια ποιότητα ή και λιγότερη απ’αυτήν που έχουν οι νέοι του Valdebebas. Ίσως κάποιοι να βρουν το δρόμο τους, όπως οι Carvajal, Jesse, Nacho ... αλλά τότε το βρίσκουν πολύ δύσκολο, να’ναι βασικοί στην πρώτη ομάδα. Δείτε την περίπτωση του Danilo που, με όλο το σεβασμό, δεν πρέπει ν’αφήνει στον πάγκο τον Carvajal, έναν πολυθεσίτη δεξιό μπακ, διεθνή, ο οποίος από παιδί νιώθει τα χρώματα της Μαδρίτης. Όσο για την Castilla, η οποία θα πρέπει να’ναι το εφαλτήριο για να μεταβούν στην πρώτη ομάδα, υπάρχουν πολύ λίγα που μπορούν να εξηγήσουν γιατί βρίσκεται στη Segunda B".

Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, κάποτε λαχταρούσε να γίνει επαγγελματίας προπονητής, αλλά δεν είχε τις ικανότητες για να διδάξει ποδόσφαιρο στα παιδιά που ονειρεύονται να διαπρέψουν σ’αυτό. Πέρασε 20 χρόνια διευθύνοντας Σχολές Ποδοσφαίρου που φέρουν τα’όνομά του, στις οποίες ελέγχει περισσότερα από 150 παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και δεκαπέντε χρόνων. "Ο στόχος μας -τονίζει- βασίζεται στη φροντίδα των παιδιών και των εφήβων, περισσότερο στην προσωπική τους ζωή παρά σε αθλητικό επίπεδο. Απ’τη σχολή μου έχουν περάσει τα παιδιά των Μπέκαμ, Ζιντάν, Ραούλ, Martin Vazquez ... μεγάλη ικανοποίηση μου είναι ότι όλοι οι γονείς επαινούν το έργο που κάνουμε. Αν δούμε ένα παιδί να’χει τα προσόντα για να διαπρέψει στο μέλλον στο ποδόσφαιρο, το προσφέρουμε σε συλλόγους που μπορεί να’χει θέση, αλλά όχι στη Μαδρίτη, όπου γνωρίζουμε ότι, αργά ή γρήγορα θα καταλήξει ν’απογοητευθεί. Χωρίς να θέλω να περηφανευτώ, όταν διευθύναμε τρεις πρώην παίκτες την ακαδημία της Μαδρίτης, ο Michel, ο Gallego κι εγώ, ανακαλύψαμε ικανούς παίκτες που τώρα παίζουν στην πρώτη κατηγορία. Μεταξύ άλλων φέραμε στην ακαδημία τους Jesse και Morata".


Ο Florentino και οι βετεράνοι της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Victor Fernandez προσλήφθηκε επίσημα χθες απ’την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αραγονέζος τεχνικός θα αναλάβει τον ρόλο του διευθυντή εκπαίδευσης της ακαδημίας. Για την πρόσληψή του, ο Florentino Perez δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι ο Víctor έχει μεγάλη προπονητική εμπειρία και μπορεί να είναι το κατάλληλο πρόσωπο για την ακαδημία μας. Έχουμε μεγάλα όνειρα γι’αυτό το πρότζεκτ". Μου μυρίζει ότι ο Florentino έχει προσλάβει τον Victor σε περίπτωση που χρειαστεί ν’αντικαταστήσει τον Μπενίτεθ μέσα στη σεζόν, σε περίπτωση που ο Μαδριλένος προπονητής απολυθεί.

Ερωτηθείς ο Σαν Χοσέ, για τον νέο διευθυντή της ακαδημίας, πρόσθεσε: "Ο Victor είναι ένας θαυμάσιος επαγγελματίας, αλλά το ίδιο ισχύει και για πολλούς βετεράνους της Μαδρίτης, οι οποίοι θα μπορούσαν να εκτελέσουν αυτό το έργο. Οι βετεράνοι άφησαν την ψυχή τους στο γήπεδο για να υπερασπίσουν την ομάδα κι έφτασαν στο απόγειο της καριέρας τους. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, με ορισμένες εξαιρέσεις, ο Florentino δεν θέλει να ξέρει τους βετεράνους».
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.