News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Σουρεαλισμός στη Ρεάλ: Ο De Gea δεν θα παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης για 28 λεπτά

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Τα έγγραφα άργησαν να κατατεθούν στη la Liga


Ήταν το δράμα του καλοκαιριού. Ξεκίνησε πρώτο και ολοκληρώθηκε τελευταίο. Ο David De Gea θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα με το έμβλημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για ένα «λάθος» 28 λεπτών


Τραγελαφικό, αστείο, σουρεαλιστικό ... Πολλά επίθετα ταιριάζουν για το βράδυ της Δευτέρας, μετά τα μεσάνυχτα, για να περιγράψουν την είδηση ότι ο David de Gea, αφότου η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέληξαν σε συμφωνία στα 30 εκατομμύρια, δεν θα παίξει στην Ρεάλ, επειδή η τεκμηρίωση της Ρεάλ στη la Liga έφτασε στις 12.28 πμ, σχεδόν μισή ώρα αργότερα απ’το κλείσιμο της αγοράς. Έτσι, ο Ισπανός τερματοφύλακας πρέπει να παραμείνει στην Αγγλία και ο Keylor Navas θα μείνει στην Ρεάλ, ο οποίος θα πωλούνταν στη Manchester για 15 εκατομμύρια ... Τουλάχιστον για τώρα, επειδή η υπόθεση δεν φαίνεται να’χει κλείσει. Για να τρίβετε τα μάτια σας.

Ίσως κάποιος κοιμήθηκε πιστεύοντας ότι ο De Gea υπέγραψε για την Ρεάλ Μαδρίτης και ξύπνησε σήμερα με την έκπληξη, του ότι ο βασικός τερματοφύλακας, σήμερα, εξακολουθεί να’ναι ο Keylor Navas, με την άδεια του Kiko Casilla. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μαδρίτης και της United, το πιο δύσκολο -να υπάρξει μια σύγκλιση-επιτεύχθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα. Η ομάδα της Μαδρίτης κάθισε στο τραπέζι με την πεποίθηση ότι δεν θα έδινε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη που τον επόμενο χρόνο θα μείνει ελεύθερος και οι κόκκινοι διάβολοι χωρίς να πέφτουν απ’τα 40 εκατομμύρια. Μεταξύ του 40 και του 20 είναι το 30: οπισθοχωρήσεις κι απ’τους δύο κι ο De Gea στη Μαδρίτη, υποτίθεται.

Τα απαραίτητα έγγραφα για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση, έφτασαν εμπρόθεσμα σύμφωνα με το σύστημα της FIFA -TMS- αλλά η Μαδρίτη δεν τα κατέθεσε εγκαίρως στη La Liga. Σήμερα είναι σαν να μην είχε συμβεί καμία επιχείρηση, αν και οι δύο σύλλογοι προσφεύγουν στον ανώτατο διεθνή οργανισμό για να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση. Το σίριαλ δεν έχει τελειώσει ακόμα.


Ένας άλλος τρόπος για να πυροβολήσεις το πόδι σου

Πριν ακόμα τα πράγματα φτάσουν εδώ, η Ρεάλ γνώριζε ότι μια τέτοια μεγάλη μεταγραφή σήμαινε έναν πυροβολισμό στο πόδι, ενώπιον της κοινής γνώμης, λόγων των σχόλιων που θα γίνονταν στο εξωτερικό. Είναι σωστό να πληρώσουν για τον De Gea 30 εκατομμύρια απ’την στιγμή που μένει ελεύθερος σε δέκα μήνες; Ακόμα, θεωρούν το αθλητικό τους πρότζεκτ και τη δύσκολη κατάσταση του μελλοντικού τους παίκτη πιο σημαντική απ’το τι θα πει η κοινή γνώμη, που θα ήταν πρωταγωνίστρια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τώρα, με όλον αυτόν τον παραλογισμό που επικράτησε, η σύγχυση είναι πιο ακραία.

Ήταν ένα καλοκαίρι πολύπλοκων καταστάσεων. Ο Florentino Perez και το Διοικητικό του Συμβούλιο χρειάζονται αποτελέσματα αγώνων για ν’αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη κάποιων οπαδών που έχουν δει αυτό το καλοκαίρι να παίρνονται ορισμένες μη δημοφιλείς αποφάσεις, αρχής γενομένης με την απόλυση του Carlo Ancelotti -αγαπημένος των οπαδών σ’όλες τις έρευνες-συνεχίζοντας με τον τρόπο αποχώρησης του Ίκερ Κασίγιας -στο δεύτερο αποχαιρετιστήριο του, χιλιάδες οπαδοί αποδοκίμασαν τον πρόεδρο- και τώρα, λόγω της υποτιθέμενης αποχώρησης ενός παίκτη, του Keylor Navas, τον οποίο το περασμένο Σάββατο αποθέωσε το Santiago Bernabeu.


Το μάρκετινγκ στη γωνία

Βλέποντας ότι η δημοτικότητα του προέδρου έχει πέσει χωρίς να’χει περάσει η μπάλα στο παιχνίδι, μπορείτε να μαντέψετε ότι το τμήμα μάρκετινγκ δεν ήταν υποχρεωμένο να σηκώσει αυτού του είδους το βάρος, που έφεραν οι αποφάσεις (το αν είναι επιτυχείς, θα το δείξει μόνο ο χρόνος και η μπάλα). Τώρα, μ’αυτή την διακοπή στην υπόθεση De Gea, δεν θα βγει ενισχυμένη η εικόνα του ... Ευτυχώς για το Διοικητικό Συμβούλιο, υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα και η Μαδρίτη δεν θα επιστρέψει στο Bernabeu μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και το Champions League εναντίον της Σαχτάρ . Ίσως υπάρξει χρόνος για εξηγήσεις και διευκρινίσεις της παράξενης κατάστασης που θα ταίριαζε περισσότερο σ’έναν ερασιτέχνη.

Χωρίς να φορέσει τα λευκά ο De Gea, το "πρόβλημα" του τέρματος θα παραμείνει άλυτο για το κλαμπ της Castellana κι αυτό ενώ δεν δέχτηκε γκολ στα δύο πρώτα επίσημα ματς (και δέχτηκε μόλις δύο στα επτά φιλικά προετοιμασίας). Ίσως οι επεμβάσεις του Κοσταρικανού τερματοφύλακα να διαφοροποιηθούν, ανάλογα με τα σχέδια για τον Ιανουάριο. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, ακόμα περισσότερο μετά την χθεσινή εμπειρία στο κλείσιμο της αγοράς. Ίσως τελικά ο De Gea να φορέσει τα λευκά.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι τόσο ιδιαίτερος που είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι έμεινε για το τέλος μια τέτοια επιχείρηση μεταξύ δύο πλευρών -Navas και Gea- (ανεξάρτητοι μεταξύ τους) και  45.000.000 € στο ενδιάμεσο (30 De Gea και 15 για τον Navas). Η Μαδρίτη έπαιξε με υπομονή, προσπαθώντας να εκνευρίσει τη Γιουνάιτεντ και κατέληξε να σπάσει το ρολόι.

Με την ευκαιρία ν’αναφέρουμε, ότι η Μαδρίτη είχε υπογράψει μια ρήτρα με τον De Gea, που λέει ότι αν δεν τον αποκτήσει φέτος, θα πρέπει να του καταβάλει αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ ... Παρά αυτό το γεγονός, ο χαμένος σε αυτόν τον εφιάλτη είναι ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος είχε μια τεράστια αυταπάτη ότι επιστρέφει στο σπίτι, αυτή τη φορά για να ζήσει στην Castellana. Τώρα το μέλλον του είναι αβέβαιο, αν υποθέσουμε ότι θα μείνει σίγουρα στο Μάντσεστερ: θα τον καλέσει επιτέλους στην αποστολή ο Van Gaal; Πώς θα γίνει δεκτός απ’τους οπαδούς; Θα παίζει έτσι ώστε να βρεθεί στο Γιούρο; Για 28 λεπτά, όλα αυτά τα ερωτήματα, σήμερα, παραμένουν άλυτα.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.