News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα πέντε ερωτήματα που αιωρούνται πάνω απ’την γκροτέσκα και αποτυχημένη «επιχείρηση De Gea»

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η εκδοχή του λάθους στερείται αξιοπιστίας


Πολλά ερωτήματα χωρίς ξεκάθαρες απαντήσεις με πρωταγωνιστές βασικούς παίκτες που έχουν έρθει σε μια πολύ δύσκολη θέση. Πολλές ερωτήσεις αιωρούνται πάνω απ’την αποτυχημένη μεταγραφή του De Gea στη Ρεάλ Μαδρίτης


Όσο περνάει ο καιρός, ο λεκές θα είναι αδύνατο να καθαρίσει. Η εικόνα ήταν αξιοθρήνητη και άφησε ένα θύμα στο δρόμο. Έναν βυθισμένο David De Gea που περίμενε καιρό να ντυθεί στα λευκά, αλλά σύντομα θα επιστρέψει στο Μάντσεστερ και θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Van Gaal, που δεν μπορεί να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό. Οι επίσημες δηλώσεις της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που προσφέρουν την εκδοχή των γεγονότων, χρησίμευσαν μόνο για να επιβεβαιωθεί πόσο λίγο αγαπιούνται κι ότι αυτό που μετράει περισσότερο γι’αυτές είναι να πληγώνει η μία την άλλη. Οι κακές σχέσεις μεταξύ τους δεν είναι πρόσφατες, αλλά υπάρχουν εδώ και καιρό... "Το πραγματικά κακό πράγμα είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης, σαν κλαμπ του στρατηγού Φράνκο, έχει μια ιστορία, πριν την άφιξη της δημοκρατίας στην Ισπανία και είναι ικανή να συνεχίζει να παίρνει όποιον θέλει, όποτε θέλει", δήλωσε ο Sir Alex Ferguson, πρώην μάνατζερ του αγγλικού συλλόγου. Το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της μεταγραφής του Ντι Μαρία στη Γιουνάιτεντ, ήταν ο Florentino Perez, ο οποίος έσφιξε τη θηλιά, κάτι που ο Van Gaal δεν ξέχασε.

Μετά απ’το τραγελαφικό που ζήσαμε τη Δευτέρα, οι σχέσεις μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν σχεδόν σπάσει και πολλά ερωτήματα εξακολουθούν να αιωρούνται στον αέρα για το τι πραγματικά συνέβη τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας. Έτσι, αν κι απ’το Bernabeu επιμένουν ότι έκαναν το καλύτερό τους για ν’αποκτήσουν τον De Gea, η θεωρία δεν ευσταθεί, καθώς άφησαν τα πάντα για την τελευταία μέρα. Έχοντας καταλήξει σε συμφωνία με τον Ισπανό τερματοφύλακα εδώ και πολλούς μήνες, δεν είναι πολύ αξιόπιστο ότι ο Florentino Perez ήθελε πραγματικά να τον αποκτήσει. Ήταν μια επιχείρηση υψηλού ρίσκου που επίσης έπληξε σοβαρά τον Keylor Navas, ο οποίος ταπεινώθηκε απ’τον Πρόεδρό του κι από μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο. Άνθρωποι σαν τον Jose Angel Sanchez και τον Jorge Mendes ήταν οι άλλοι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας. Όλοι ήταν σε πολύ δύσκολη θέση ... και με κάποια αναπάντητα ερωτήματα.


1) Έκανε πίσω την τελευταία στιγμή ο Florentino Perez, επηρεασμένος απ’την αποθέωση του Μπερναμπέου στον Keylor Navas; Μετά από δύο μέρες προβληματισμού, και ακόμα περισσότερο μετά την ανάγνωση των εκδοχών των δύο ομάδων, η άποψη ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πίσω, όταν η επιχείρηση ήταν έτοιμη να υλοποιηθεί, κερδίζει περισσότερους οπαδούς. Μετά από πολλούς μήνες κατά τους οποίους επικράτησε η πεποίθηση ότι η μεταγραφή του David De Gea, θα γίνει για την αντικατάσταση του Ίκερ Κασίγιας, υπήρξε η αίσθηση ότι ο Florentino Perez έτρεμε αφού άκουσε το Σάββατο πώς οι θεατές φώναζαν στο Μπερναμπέου το όνομά του Keylor Navas.

Επιπλέον, και αυτό επιβεβαιώνεται απ’την επίσημη ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρος είχε λόγο να είναι δύσπιστος με τη United, καθώς η αγγλική πλευρά θα μπορούσε να’χει οφέλη καθυστερώντας υπερβολικά την επιχείρηση για να την χαλάσει και να’ναι αυτή που θα έδινε τέλος στο παιχνίδι, αλλά αντ’αυτού ανέφεραν πάντα γραφειοκρατικά προβλήματα κι έτσι αυτό δεν είναι πολύ προφανές. Μην καταφεύγοντας στη FIFA και μην ζητώντας βοήθεια απ’την La liga, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της, Javier Tebas, αυτό αποδεικνύεται. Φυσικά, αυτό που είναι το πιο εκπληκτικό είναι το πόσο λίγη στοργή έχει δείξει η Ρεάλ Μαδρίτης προς τον De Gea, απ’τον οποίο είχε ζητήσει να αντισταθεί στη Γιουνάιτεντ και τώρα τον άφησε στη μοίρα του. "Η ζωή συνεχίζεται για τον David. Δεν θα πεθάνει κιόλας", δήλωσε ο Sergio Ramos, τόσο ασεβείς προς τον συμπαίκτη του, όσο ήταν απέναντι στον  Πρόεδρο, όταν τον ευχαρίστησε που τον είχε ανανεώσει με 10 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν...

                                                                  Οι Sabandeños

2) Γιατί ο Jose Angel Sanchez, ο γενικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζει το κύρος της; "Απ’όσο ξέρω τον José Angel, δεν πιστεύω ότι η μεταγραφή του De Gea ήταν στο χέρι του, πρέπει να ήταν σε κάποιου άλλου." Έτσι δήλωσε κατηγορηματικά, ένα άτομο που μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης. Όντας ένας από τους δύο άνδρες που εμπιστεύεται ο Florentino-ο άλλος είναι ο Manuel Redondo-, ο γενικός διευθυντής είναι ένας ειδικός διαπραγματευτής κι ως εκ τούτου, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι διέρρευσε απ’το ίδιο το Bernabeu ότι η επιχείρηση της αγοράς του De Gea και της πώλησης του Keylor Navas, απέτυχε από γραφειοκρατικά προβλήματα που οδήγησαν τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης να μιλούν για «γελοίο». Είναι αλήθεια ότι στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε απ’την ομάδα υποδεικνύεται ως ένοχη η Manchester United, αν και σε αυτή την περίπτωση δείχνει επίσης ότι οι Βρετανοί μπορεί να έπαιζαν με τη Μαδρίτη, κάτι απαράδεκτο για τον Florentino Perez σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης στιγματίστηκε από μια κακή διαχείριση, σε βαθμό που ο πρόεδρος αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις στο Διοικητικό του Συμβούλιο, αν κι αυτός που θα’πρεπε να τις δώσει είναι ο  Jose Angel Sanchez, ο οποίος ήταν πρωτεργάτης των διαπραγματεύσεων. Αν και είναι γνωστό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει καμία αρμοδιότητα-εξ ου και το παρατσούκλι Sabandeños, με το οποίο είναι γνωστά τα μέλη του- η υπόθεση έχει αρκετή θεσμική σημασία για να δημιουργεί κάποια ανησυχία.

Ο μάνατζερ του Keylor

3) Πώς θα μπορούσε να μην θέλει να κάνει την δουλειά ο μάνατζερ του Keylor Navas; Ακόμα κι αν υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να φορτώσουν την ευθύνη στον Ricardo Cabañas, το μάνατζερ του Keylor Navas, ήταν ο πρώτος που ενδιαφέρθηκε για την προώθηση της επιχείρησης που θα έφερνε τον De Gea στην Ρεάλ Μαδρίτης και τον παίκτη του στη Manchester United. Πρώτον και κύριον γιατί απ’την στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη χθες, απ’τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα, κατέστη σαφές ότι ο Florentino Perez προτιμά τον De Gea απ’τον Keylor. Επιπλέον, η United διπλασίαζε το μισθό του Κοσταρικανού τερματοφύλακα κι ως εκ τούτου, ο μάνατζερ του θα’παιρνε απ’τον Florentino μια αμοιβή, λόγω της μεταγραφής, η οποία τελικά δεν έγινε. Με τη συσχέτιση των δύο επιχειρήσεων, κάτι που η Ρεάλ Μαδρίτης δεν επέτρεψε, είναι λογικό ότι η United θα είχε κλείσει την απόκτηση του Keylor πριν απ’την επίλυση του θέματος του De Gea, με τον μάνατζερ του να παρακολουθεί τα πάντα πριν πάρουν το αεροπλάνο για το Μάντσεστερ, το οποίο επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει το ισπανικό club.


Ένας σεσημασμένος μάνατζερ

4) Γιατί όταν ο De Gea χρειάζονταν τον Jorge Mendes, αυτός εξαφανίστηκε; Όταν ο De Gea και η οικογένειά πήγαν στον Jorge Mendes, αυτός του υποσχέθηκε να τον πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ή στη Barcelona, όταν πριν από περισσότερο από ένα χρόνο υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον, πριν ο Zubizarreta φέρει τους Ter Stegen και Claudio Bravo. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα το ερώτημα είναι ξεκάθαρο: χρειάζεται πλέον ο David τον Πορτογάλο παράγοντα; Η ανανέωση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανάλογα με την περίπτωση, θα μπορούσε να κλείσει με έναν δικηγόρο-η φιγούρα του μάνατζερ δεν υφίσταται πλέον όπως πριν από μήνες- ή ένα άτομο της εμπιστοσύνης του, το οποίο μπορεί να παρουσιάσει τώρα ως ενδιάμεσο. Θα του κοστίσει λιγότερο ... Εν τω μεταξύ, αν δεν την δεχθεί ή αν η αγγλική ομάδα δεν του κάνει προσφορά, τον Ιανουάριο θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ελεύθερα το πεπρωμένο του, γνωρίζοντας ότι τον Ιούνιο του 2016 μένει ελεύθερος.

Ο Jorge Mendes έχει πληγεί σε αυτό το θέμα, διότι δεν κράτησε την υπόσχεση του προς τον παίκτη και, πάνω απ 'όλα, με το να μην είναι μαζί του την περασμένη Δευτέρα. Ο Πορτογάλος ήταν στο Μονακό για να κλείσει την μεταγραφή του Γάλλου επιθετικού Martial, ακριβώς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το περιβάλλον του David δεν κατανόησε την εξαφάνισή του όταν έφτασε η στιγμή της αλήθειας, μετά από πολλούς μήνες σχεδιασμού της επιχείρησης κι ενώ ήταν πρωταγωνιστής στις διαπραγματεύσεις. Η επιχείρηση τινάχθηκε στον αέρα μ’ένα γκροτέσκο και λυπηρό τρόπο την τελευταία στιγμή χωρίς ο Mendes να μπορεί να βοηθήσει. Μια πλήρης κλίμακας αποτυχία στον μακρύ κατάλογο των συμβολαίων των πολλών εκατομμυρίων.


Τι θα κάνει ο Van Gaal;

5) Είναι πλέον αναγκασμένη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επιμείνει με την ανανέωση του De Gea; Η ισχυρή βρετανική ομάδα βρίσκεται επίσης σε μια δύσκολη κατάσταση. Για δύο χρόνια αγωνίζεται να πείσει τον παίκτη με ένα νέο και ουσιαστικό συμβόλαιο. Με την πάροδο του χρόνου, υπήρξαν πολλές προσφορές στο τραπέζι, ενώ ο De Gea τις απέρριψε όλες, καθώς τ’όνειρό του ήταν να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η ManU πρέπει να κάνει μια νέα προσπάθεια για να πείσει τον τερματοφύλακα, απαραίτητη για το καλό της ομάδας του Van Gaal μετά τις αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν με τον Αργεντινό Romero. Εάν λοιπόν ο David αρνηθεί την προσφορά, θα πρέπει να δούμε αν ο Van Gaal τον στείλει μόνιμα στην κερκίδα...

Η ManU κατέστησε σαφές στη δήλωσή της ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) διαθέτει τ’απαραίτητα στοιχεία για την υποστήριξη της-στην FIFA εάν είναι απαραίτητο- στην οποία αναφέρεται με ειλικρίνεια, τονίζοντας ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε ενημερώσει σωστά. Ο Javier Tebas, πρόεδρος της La liga δεν οδήγησε σε διαμάχη, με την ξεκάθαρη δήλωση του: "όχι δεν γνωρίζω για την «υπόθεση De Gea» και την Ρεάλ Μαδρίτης. Με κάλεσε μετά τα μεσάνυχτα για να δώσει εξηγήσεις, αλλά ήξερα ότι ήταν εκπρόθεσμη και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Φυσικά, δεν αισθάνομαι πιεσμένος." «Η εκδοχή της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα», κατέληξε.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.