News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ταπείνωση, κακοποίηση και αμέλεια για τον Keylor: η Costa Rica καταδικάζει τον Florentino

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Σκληρή κριτική για τη διοίκηση του προέδρου


Τα μέσα ενημέρωσης της Κόστα Ρίκα επικρίνουν ανελέητα τον Florentino Perez και τη Ρεάλ Μαδρίτης για την εξευτελιστική μεταχείριση του εθνικού ήρωα τους. Ένα μαύρο επεισόδιο στην ιστορία του λευκού συλλόγου


Λίγα μέρη έζησαν την ένταση τόσο πολύ, αργά τη Δευτέρα. Στην Κόστα Ρίκα ασχολούνται μόνο με τη μοίρα του Keylor Navas. Στη χώρα του τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης το ζήτημα που συζητήθηκε περισσότερο σε κάθε γωνιά ήταν οι δύο μεταγραφές που τελικά απέτυχαν. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών στα μέσα ενημέρωσης της χώρας της Κεντρικής Αμερικής επικράτησε αυτό το θέμα, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο «cuidapalos» θεωρείται εθνικός ήρωας. Η εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης, λόγω της καταστροφικής διαχείρισης του Florentino Perez, έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα, καθώς ισοπεδώθηκε. Ο ομιλητής συνδέει καθημερινά υπάκουους ακροατές που εργάζονται στην Ισπανία, αλλά η φωνή τους δεν φτάνει στο λαό της χώρας. Πέρα απ’τον Ατλαντικό η κριτική είναι εντελώς διαφορετική. Και ομόφωνη.

Τα επίθετα που έχουν αφιερωθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης και πολύ περισσότερο στον Florentino, δεν περνάνε καθόλου απαρατήρητα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν πάρει τα όπλα μεγάλου διαμετρήματος για να επικρίνουν, όπως θεωρούν όλα τους, την ταπείνωση που υπέστη ο Keylor Navas, ενώ ο κόσμος παρακολούθησε έκπληκτος ένα απ’τα μελανότερα κεφάλαια -ακόμα περισσότερο- που υπογράφτηκε απ’τον λευκό πρόεδρο. Τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, εφημερίδες, site ... Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας έζησαν με ένταση τις ώρες πριν απ’το κλείσιμο της αγοράς. Η χώρα επικροτεί την παραμονή του ειδώλου της και τ’ότι θα’ναι βασικός, αλλά κανείς δεν ξεχνά πως συμπεριφέρθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης κι ο Florentino Perez στον τερματοφύλακα.

Η El Confidencial ήρθε σ’επαφή με κάποιους δημοσιογράφους από μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Κόστα Ρίκα και όλες οι απαντήσεις ήταν παρόμοιες. Συμφωνούν, τονίζοντας την απόλυτη έλλειψη σεβασμού απ’τον Florentino Perez, στον τερματοφύλακα. Περιφρόνηση, ταπείνωση, κατάχρηση ... Αυτοί είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι όροι σε μια χώρα όπου η δημοτικότητα της Ρεάλ Μαδρίτης-πολύ υψηλή εδώ και χρόνια- έχει χάσει πολλούς πόντους τις τελευταίες ώρες. «Δεν ήταν σωστή με τον Keylor, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν στάθηκε στο ύψος της σ’αυτήν την ιστορία», ξεκίνησε την κριτική ο José Pablo Alfaro, ο δημοσιογράφος που καλύπτει τα νέα για την εφημερίδα La Nación (το Έθνος) της Κόστα Ρίκα. «Του είπαν ότι επρόκειτο να παίξει αυτή τη σεζόν, γιατί κέρδισε τη θέση και στη συνέχεια ο σύλλογος έκανε το αντίθετο», προσθέτει, τονίζοντας ότι «οι οπαδοί του παίκτη είναι ενοχλημένοι απ’την μεταχείριση του Florentino προς τον Keylor, που πάντα συμπεριφερόταν σαν επαγγελματίας , ένας παίκτης που πάντα αποφεύγει τις τριβές και τις αντιπαραθέσεις».


Μια ύποπτη αθλητική πολιτική

"Είμαστε ειλικρινείς με τον Keylor Navas", είπε πριν από λίγες μέρες ο Ράφα Μπενίτεθ, άποψη που δεν συμμερίζεται ο José Alberto Montenegro, του Deportes Repretel , θεωρώντας ότι ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης "έχει παραμείνει μια μαριονέτα όπως ήταν ο Carlo Ancelotti την περασμένη σεζόν". Ο παρουσιαστής και σχολιαστής του τηλεοπτικού καναλιού δήλωσε ότι «αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι ο σύλλογος δεν έχει καλή αθλητική πολιτική, καθώς δεν ξεχνάμε τι συνέβη πριν από ένα χρόνο με τον Diego Lopez». Ο ίδιος τονίζει ότι "η αθλητική πλευρά ήταν το τελευταίο που τους ένοιαξε κι αυτό έπληξε πολύ την εικόνα του συλλόγου." Και επισημαίνει τον ρόλο των παραγόντων, επειδή είναι φίλοι του club "στην Κόστα Ρίκα, τα ποσά που κατέβαλε ο Florentino για ορισμένους παίκτες, προσέλκυαν πάντα την προσοχή. Από εκεί και πέρα μιλάμε για έναν Κοσταρικανό κι εδώ είναι κατανοητό ότι η αθλητική πολιτική δεν είναι καλή και γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος είναι ο κύριος υπεύθυνος".

Ο Montenegro συμφωνεί με τους συναδέλφους του ότι «η διεθνής εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης έχει δεχτεί πλήγμα. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το επεισόδιο που έλαβε χώρα με τον Ίκερ Κασίγιας πριν από λίγες εβδομάδες. Ουσιαστικά έπληξε τον Florentino Perez, ο οποίος χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις». «Ο Keylor είναι εμπορικός, έχει δημοφιλής εικόνα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κόστα Ρίκα», θυμάται κι επισημαίνει "είναι ένας παίκτης που άνοιξε νέους δρόμους και οι άνθρωποι της χώρας είναι παθιασμένοι μαζί του. Η Κόστα Ρίκα έχει αισθανθεί απόλυτα την κακομεταχείριση που έλαβε απ’την Ρεάλ".

 «Ήταν άσχημο», συνοψίζει με τον τρόπο του, για να ξεκινήσει ο Dinia Vargas, συντάκτης του site Larepublica.net. «Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος συμπεριφοράς προς ένα ποδοσφαιριστή», λέει, σημειώνοντας ότι «κατά τη γνώμη μου πρέπει να βρεθεί μια λύση για να δει τι θα συμβεί στο μέλλον. Ο Keylor δεν είναι για τον πάγκο...». Προσθέτοντας ότι "ο Florentino φταίει για όλα όσα συνέβησαν, δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρος με τον παίκτη. Απέδειξε ότι ο σύλλογος δεν τον εμπιστεύεται, ή τουλάχιστον ο πρόεδρος του". "Δεν τον στήριξε όπως θα’πρεπε, αλλά επίσης θα επηρεάζονταν κι απ’την αλαζονική συμπεριφορά του Van Gaal και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ", λέει, για να καταλήξει ότι «εδώ πλέον θεωρούμε ότι η φήμη της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πληγεί. Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι ένας σύλλογος τόσο δοξασμένος».


Ένα θέμα εντύπων

Ο Jorge Martinez Chaves, Teletica, ξεκαθαρίζει ότι «οι μεταγραφές, με ανταλλαγές παικτών, είναι φυσιολογικές κι αποδεκτές σ’όλον τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Είναι άλλο πράγμα αυτό που συνέβη σ’αυτή την περίπτωση, με τα έντυπα ... νομίζω ότι ο Keylor περιφρονήθηκε, μ’αυτήν την επιχείρηση, όταν πριν δύο ημέρες, αποθεώθηκε απ’τον κόσμο του Μπερναμπέου. Νομίζω ότι δεν ήταν καλό που προσπάθησαν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση ένα λεπτό πριν κλείσει η αγορά. Ο Florentino και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχαν τερματοφύλακα, του έλειπε η κλάση .... " Δεν υπάρχει αμφιβολία, όπως λέει ότι «η εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πληγεί. Έχει μεγάλη απήχηση στην Κόστα Ρίκα, αλλά οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι δεν ήθελε τον Keylor εδώ και καιρό. Επιμένω, τα έντυπα έχουν θυμώσει πολύ τους οπαδούς και μια αίσθηση αδικίας κυριαρχεί στο περιβάλλον».

Απ’το Ticodeporte.com, ο υποδιευθυντής του, César Blanco, είπε ότι «δεν θα ήταν δίκαιο να επισημάνω ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας μεγάλος σύλλογος, λόγω του Florentino Perez και της διοίκησης του. Η στάση του ήταν πολύ αχάριστη προς τον Keylor Navas. Για μένα ο πρόεδρος υπήρξε ο κύριος ένοχος σε αυτή την ιστορία. Πριν από ένα χρόνο, είπε ότι ήταν το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα ... Η πολιτική της ομάδας είναι πολύ ασταθής εδώ και χρόνια κι έχασε το δρόμο της ευγενούς άμιλλας». «Οι άνθρωποι εδώ παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον το ισπανικό ποδόσφαιρο και οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης εδώ, έχουν αυξηθεί χάρη στον Keylor», λέει, καταλήγοντας "οι άνθρωποι είναι πολύ επικριτικοί με τον Florentino Perez διότι ταπείνωσε τον Navas για ένα απλό καπρίτσιο".
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.