News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Bernabéu στον Rial : "Καλημέρα, όταν φτάσουμε στη Μαδρίτη, θα το τακτοποιήσουμε"

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015


Έτσι έπραττε ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ
Στα 113 χρόνια της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης, ποτέ δεν έχει κατηγορηθεί παίκτης για ποινικό αδίκημα, αλλά ο πρώην πρόεδρος Bernabeu ποτέ δεν φοβόταν τον παλμό για να επιβάλει την πειθαρχία
Κατά τη διάρκεια των 113 χρόνων της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης, η κατηγορία του Μπενζεμά για τη φερόμενη συμμετοχή του σε εκβιασμό του Valbuena με μία sex tape, είναι ένα πρωτοφανές γεγονός. Μέχρι σήμερα, σ’αυτή την μακρά και αποδοτική ζωή αφότου ιδρύθηκε ο σύλλογος, κανένας ποδοσφαιριστής της ομάδας δεν είχε περάσει απ’τη θλιβερή διαδικασία της σύλληψης. Στις συνηθισμένες επιπολαιότητες του, να του επιβληθεί πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα ή γιατί οδηγούσε χωρίς άδεια οδήγησης, ο Μπενζεμά έχει προσθέσει μια πιο σοβαρή, που έχει αφήσει τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τα κορυφαία στελέχη της ομάδας, σε μια λεπτή κατάσταση.
Εκτός απ’τα θέματα που σχετίζονται με τη δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι στη Ρεάλ Μαδρίτης υπήρξαν άλλα γεγονότα που οδήγησαν τον σύλλογο να πάρει δραστικά μέτρα με τους παίκτες που παραβίασαν τους κανόνες πειθαρχίας, στην προσωπική και την αθλητική ζωή, που επιβάλλονταν απ’το σύλλογο. Ένας κανονισμός που οι παίκτες ήξεραν ότι έπρεπε να τηρούν κατά γράμμα. Εάν ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι το σφάλμα ήταν σοβαρό ή ότι έβλαπτε την εικόνα του συλλόγου, ο παίκτης αποχωρούσε απ’τη Μαδρίτη. Χαρακτηριστικά είναι τρία παραδείγματα.
Σε μια περιοδεία που έκανε η Μαδρίτη σε Ευρώπη και Νότια Αμερική, η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Βάσκο Ντα Γκάμα στο στάδιο Μαρακανά, τη Unión Española της Χιλής, τη σουηδική Degerforts, τη γαλλική Asco Argens... Μετά την περιοδεία, ο Héctor Rial , εκείνος ο υπέροχος αριστεροπόδαρος μέσος, της υψηλής τεχνικής ποιότητας, σταμάτησε ν’ανήκει στη Μαδρίτη. Μετά τον αγώνα με την Βάσκο ντα Γκάμα, ο Rial έφυγε απ’το ξενοδοχείο για να γνωρίσει τη νύχτα της Βραζιλίας. Όταν άρχισε να χαράζει, επέστρεψε στο ξενοδοχείο πολύ χαρούμενος. Αυτό που δεν περίμενε ήταν ότι στη σάλα θα βρίσκονταν ο Santiago Bernabeu. Βλέποντας τον, ο Rial, κοκκινίζοντας, είπε "Καλημέρα , Πρόεδρε". "Καλημέρα, Héctor. Όταν φτάσουμε στη Μαδρίτη, θα το τακτοποιήσουμε". Ο Rial έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του για τον σύλλογο έναντι της Asco Argens.


"Και για τους δύο οι πόρτες του κλαμπ είναι ανοιχτές"

Χρόνια αργότερα, δύο παίκτες που προέρχονταν απ’τις ακαδημίες, οι Manuel Velázquez και Pedro Eugenio de Felipe, ήταν οι πρωταγωνιστές μιας σειράς γεγονότων που δεν συγχώρεσε ο Santiago Bernabeu. Πρέπει να πάμε πίσω στις 18 Μαΐου 1971. Η αποστολή της Μαδρίτης ήταν σ’ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, όπου βρίσκονταν για να αντιμετωπίσει την Τσέλσι στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στην αποστολή δεν βρίσκονταν ο De Felipe, ο οποίος σε μια αθλητική εκπομπή του TVE, δήλωσε: «Ίσως είναι μια αδικία που ο Muñoz δεν με πήρε στην αποστολή για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, αλλά αφού ο προπονητής αποφάσισε έτσι, πρέπει να το αποδεχτώ».
Ο Santiago Bernabeu έμαθε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο De Felipe. Ο Πρόεδρος συναντήθηκε με τους παίκτες για να τους δώσει έναν απ’τους «santiaguina», τους περίφημους λόγους του. Στην ομιλία του, ο Bernabeu είπε: «Κύριοι, ενώ υπερασπιζόσασταν την Ισπανία και, ως εκ τούτου, την Ρεάλ Μαδρίτης, μάθετε ότι ένας συμπαίκτης έκανε κάποιες όχι και πολύ σωστές δηλώσεις κατά του συλλόγου που προεδρεύω». "Ναι, ναι, θα μείνετε άφωνοι, επειδή για τον παίκτη στον οποίο αναφέρομαι, έχετε μεγάλη αγάπη κι επίσης πάντα διακήρυσσε την αγάπη του για την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο Pedro de Felipe, ο οποίος θεωρείται πολύ αγαπητός στη Μαδρίτη και προέρχεται απ’τα κατώτερα τμήματα του συλλόγου".

Σε μια σύντομη στιγμή σιωπής, ο Manuel Velazquez, φίλος και συμπαίκτης του De Felipe, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο, του είπε: «Δον Σαντιάγκο, με συγχωρείτε που διακόπτω την ομιλίας σας, αλλά αναρωτιέμαι πάρα πολύ τι είπε ο Pedro σ’αυτές τις δηλώσεις. Σ’αυτό το ρόστερ, ο Pedro είναι ο παίκτης που υπερασπίζεται πιο πολύ τη Μαδρίτη. Νομίζω, Δον Σαντιάγκο, ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να επικρίνουμε έναν συμπαίκτη που δεν είναι ανάμεσά μας». Ο Bernabeu απάντησε: "Αφού υπερασπίζεται τόσο θερμά τον συμπαίκτη σου, θα ήθελα να πω κάτι ακόμα. Αν είσαι τόσο σίγουρος για τον φίλο σου, άκου καλά τι θα πω: αν δεν συμφωνήσεις μ’αυτό που εκφράζω, όταν φτάσουμε στη Μαδρίτη, έτσι ώστε να τον υπερασπίζεσαι, παίρνοντας το μέρος του ενάντια στον σύλλογο, οι πόρτες της Μαδρίτης θ’ανοίξουν και για τους δυο σας". Ο Velázquez παρέμεινε στην ομάδα έξι σεζόν ακόμα, αλλά το επόμενο έτος, ο De Felipe αποχώρησε.

 
Cunningham, πρόστιμο για χορό με γύψο
Ο Laurie Cunningham, ο Άγγλος ζογκλέρ για τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε 1 εκ. λίρες (120 εκ. πεσέτες) στην West Bromwich Albión, δεν κατάφερε να θριαμβεύσει στη λευκή ομάδα, στην οποία βρέθηκε μόλις τρεις αγωνιστικές περιόδους (1979 έως 1982). Ο Laurie είχε μια συμπεριφορά που απείχε πολύ απ’το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η αγάπη του για τα νυχτερινά πάρτι και η ραθυμία, ένα απ’τα κύρια χαρακτηριστικά του, ήταν οι λόγοι που απέτυχε στη Μαδρίτη.

Η πρώτη σεζόν του τελείωσε εξαιρετικά, αλλά στη δεύτερη ένας σοβαρός τραυματισμός όχι μόνο τον κράτησε έξω απ’τους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και η προσωπική ζωή του αναλώθηκε σε περισσότερες σκιές απ’ότι φώτα. Την 18η Νοέμβρη του 1980 η Μπέτις υποδέχονταν στο Benito Villamarin τη Μαδρίτη. Μετά από 12 λεπτά παιχνιδιού, ένα τάκλινγκ του Bizcocho στον Cunningham τον έθεσε εκτός και μετά την ιατρική εξέταση, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο Άγγλος παίκτης είχε σπάσει το μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του ποδιού. Χειρουργήθηκε απ’τον Δρ Viladot στη Βαρκελώνη και αργότερα από ένα Γάλλο γιατρό.

Όταν έφυγε απ’την κλινική και ήρθε στη Μαδρίτη, ο Laurie ήθελε να ξεχάσει τον πόνο που τον ταλαιπωρούσε. Πήγε σε μια μαδριλένικη ντίσκο με το πόδι στον γύψο και μάλιστα προσπάθησε να χορέψει. Διαπιστώνοντας ότι δεν μπορούσε να χορέψει στον ήχο της μουσικής, παρέμεινε εκεί και άκουγε τον καλό μουσικό ρυθμό και τους όμορφους νεαρούς ανθρώπους, που τον περιέβαλαν κατά καιρούς.

Ο πρόεδρος, Luis de Carlos, και το διοικητικό του συμβούλιο συμφώνησαν να κινήσουν την πειθαρχική διαδικασία και να του επιβάλουν κυρώσεις, με πρόστιμο ένα εκατομμύριο πεσέτες. Ο Laurie Cunningham αποδέχθηκε την ποινή κι, επηρεαζόμενος απ’την ανευθυνότητα του, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο, η οποία παρατίθεται εδώ:
 
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε:

Λαμβάνοντας υπόψη το θλιβερό γεγονός που συνέβη, σας εκλιπαρώ να μεταβιβάσετε στο Διοικητικό Συμβούλιο, το πόσο λυπάμαι. Λυπάμαι που εξαιτίας μου, ο σύλλογος βρέθηκε σ’αυτή την κατάσταση.
Είμαι υπεύθυνος για ό, τι συνέβη και θα συμμορφωθώ με την ποινή που μου επιβλήθηκε, αλλά θέλω να διευκρινίσω κάτι που νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό: σε καμία στιγμή, δεν ήθελα να φανώ απείθαρχος. Κατάλαβα ότι ήμουν ελεύθερος μέχρι τη Δευτέρα, αλλιώς, δεν θα’χα βγει ποτέ. Συμμορφώνομαι και θα συμμορφωθώ με οποιαδήποτε εντολή μου δοθεί. Νιώθω πολύ περήφανος που ανήκω σ’αυτή τη μεγάλη ομάδα, την οποία σέβομαι και θαυμάζω.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.