Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

«Τι είπες;». Ένα ακόμα κεφάλαιο που αυξάνει περαιτέρω την ένταση στις σχέσεις μεταξύ Florentino και Cristiano


Ζήτησε εξηγήσεις απ’τον CR7 για τις δηλώσεις του

Το «Kicker» δημοσίευσε μια συνέντευξη στην οποία ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν απέκλεισε το αντίο του στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Florentino Perez του ζήτησε εξηγήσεις, πριν απ’τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν



Οι κάμερες του Atresmedia συνέλαβαν την στιγμή. Τη Δευτέρα ήρθαν στο φως κάποιες δηλώσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο στο «Kicker», στις οποίες ανέφερε ότι το αντίο του στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια πραγματική πιθανότητα. «Να φύγω μια μέρα; Γιατί όχι ... Αυτή τη στιγμή παίζω στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ποτέ δεν ξέρεις», είπε ο Πορτογάλος. Όταν η ομάδα μπήκε στο Santiago Bernabeu για να αντιμετωπίσει τον αγώνα ενάντια στην PSG, ο Florentino Perez περίμενε την αποστολή για να ευχηθεί καλή τύχη στους παίκτες, έναν προς ένα. Καθώς πέρασε ο CR7, του ζήτησε μια εξήγηση για τα λόγια του, δημιουργώντας ένα κλίμα έντασης, κάτι περισσότερο από εμφανές.

Ο πρόεδρος πλησίασε στο αυτί του Κριστιάνο Ρονάλντο για να τον ρωτήσει σχετικά με το θέμα κι ο ποδοσφαιριστής, εμφανώς ενοχλημένος, απάντησε σύντομα και απότομα. «Πρέπει να μιλήσουμε. Γιατί το είπες αυτό; Πρέπει να μιλήσουμε ... », είπε χαμηλόφωνα ο Florentino στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος, έκπληκτος, απάντησε αμέσως. «Τι είπα; Τι είπα; Δεν το είπα αυτό, είπα κάτι διαφορετικό», υποστήριξε ο Cristiano, καθώς απομακρύνονταν απ’αυτόν. Η όψη του επιθετικού σιγά σιγά σκοτείνιασε, έδειχνε άβολα με το ερώτημα/ επίπληξη του προέδρου του. Στο γήπεδο, στη συνέχεια, ο εκρηκτικός παίκτης ήταν απογοητευτικός, σ’ένα παιχνίδι που ήταν σχεδόν εξαφανισμένος και άκουσε αποδοκιμασίες σε κάποια χρονική στιγμή.

Αυτό είναι ακόμα ένα επεισόδιο στην περίπλοκη σχέση που είχαν πάντα οι Florentino Perez και Κριστιάνο Ρονάλντο. Η σχέση μεταξύ των δύο δεν ήταν ποτέ η καλύτερη, και με το πέρασμα του χρόνου αυτή η πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει. Μια πραγματικότητα που παραμένει σε εκκρεμότητα στην Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή η αποχώρηση του παίκτη τον επόμενο Ιούνιο, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ο παίκτης είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, κυρίως των Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει το επόμενο βήμα, να ζητήσει απ’το σύλλογο να τον πουλήσει. Είναι άλλο πράγμα, το τι θα συμβεί σε λίγους μήνες.

Η σκιά του Bale

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γνωρίζει πολύ καλά τη δέσμευση του Florentino Perez για τον Gareth Bale, ως τον νυν και μέλλοντα ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης στο γήπεδο. Για τον Πορτογάλο είναι ξεκάθαρο ότι ο Ουαλός έχει επιλεγεί απ’τον πρόεδρο να’ναι η κύρια εικόνα της ομάδας, κάτι που πάντα τον ενοχλούσε και τον ενοχλεί, καθώς είναι αυτός που έχει τροφοδοτήσει την ομάδα τα τελευταία χρόνια, με τους εκπληκτικούς αριθμούς του. Αυτή η σκέψη του Florentino, ο οποίος κατ'ιδίαν δεν έχει κουραστεί να τη μεταφέρει στον εκάστοτε συνομιλητή, έχει υπονομεύσει τη σχέση μεταξύ του προέδρου και του Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν υπήρξε ποτέ «αίσθημα», ούτε πλήρης εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο.

Ομοίως, ορισμένες ενέργειες του Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν προκαλέσει οργή στον εκτελεστικό τομέα του Santiago Bernabeu, απ’όπου έχουν διαρρεύσει διόλου κολακευτικά σχόλια, -αρχής γενομένης από εκείνα του Florentino Perez- για τον παίκτη και ο ίδιος τα γνωρίζει. Λεπτομέρειες σαν κι αυτές έχουν απομακρύνει τους δυο τους, οι οποίοι δημοσίως διατηρούν μια φαινομενικά εγκάρδια σχέση, αλλά μακριά απ’τις κάμερες δείχνουν μια άλλη, πολύ διαφορετική.

Τα χρήματα για να αποκτηθεί ο Μέσι
Το Σεπτέμβριο του 12, ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραδέχθηκε ότι ήταν «λυπημένος», γιατί δεν αισθάνονταν αρκετά εκτιμώμενος απ’το σύλλογο. Ο Florentino του ξεκαθάρισε ότι αν ήθελε να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα’πρεπε να φέρει μια προσφορά, που θα επέτρεπε στην ομάδα να αποκτήσει τον Μέσι. Το θέμα πέρασε στα ψιλά, αλλά ο Πορτογάλος γνωρίζει τέλεια, ότι ο πρόεδρος του προσπάθησε κάποια στιγμή ν’αποκτήσει την ιδιοφυΐα απ’το Ροζάριο, κάτι που τον έχει επίσης ενοχλήσει αρκετά, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αριθμοί και οι επιδόσεις του, είναι πέρα από κάθε αμφιβολία.
Σα να μην έφταναν αυτά, η σχέση του με τον Rafa Benitez δεν είναι η καλύτερη, όσο κι αν ο προπονητής έχει δηλώσει το αντίθετο. «Η σχέση μου με τον Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται όλο και καλύτερη», δήλωσε πριν από λίγες βδομάδες ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό. Ωστόσο, απ’τα αποδυτήρια διαρρέουν άλλες πληροφορίες, οι οποίες μιλούν για την απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους κι ότι μέσα στη σεζόν, ανάλογα με τ’αποτελέσματα, θα μπορούσε να προκαλέσει μια μετωπική σύγκρουση.