News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Benítez αισθάνεται διωκόμενος, αλλά τον κύριο εχθρό του τον έχει στο σπίτι

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Του Enrique Marin

Ο προπονητής της Μαδρίτης ξέρει ότι του τελειώνει ο χρόνος

Ο προπονητής της Μαδρίτης, που υποστηρίχθηκε απ’τον Florentino όταν ο κόσμος ζήτησε την παραίτηση του προέδρου κι όχι τη δική του, έχει χάσει την εξουσία, τόσο στ’αποδυτήρια όσο και στην κοινή γνώμη. Κανείς δεν πιστεύει σ'αυτόν


Δημόσια προσπαθεί να το κρύψει, αλλά ο Ράφα Μπενίτεθ αισθάνεται διωκόμενος και γνωρίζει πολύ καλά ότι η πίστωση έχει τελειώσει. Ως εκ τούτου, το περασμένο Σάββατο προσέφυγε στο σερί του των 14 αήττητων παιχνιδιών και μια μέρα αργότερα ανέβασε στην κατηγορία της μεγάλης νίκης το 0-2 ενάντια στη μέτρια Eibar, μ’ένα γκολ από στημένη φάση -όπως είπε, «από δουλεμένη κίνηση στην προπόνηση»- κι ένα ακόμα από πέναλτι. Σε αντίθεση με τον Florentino Perez, ο οποίος μίλησε για μια εκστρατεία εναντίον του και, σύμφωνα μ’αυτόν τον απατεωνίστικο συλλογισμό που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της ACS, μια εκστρατεία εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, ο προπονητής δεν θα τολμήσει ούτε καν να το μαρτυρήσει μπροστά στα μικρόφωνα. Ναι, διαμαρτύρεται κι αμφισβητεί κάποιες κριτικές. Αλλά ιδιωτικά, θεωρεί τον εαυτό του διωκόμενο, όπου παραχώρησε τόσο πολύ έδαφος από τότε που ήρθε στον πάγκο στο Μπερναμπέου, που τώρα είναι τόσο δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να ανακάμψει.

Όπως συνέβη, για παράδειγμα, με τον προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν, Laurent Blanc, ο οποίος τον είπε αμυντικογενή την παραμονή της αναμέτρησης στο Παρκ ντε Πρενς, οι σκληρότερες κριτικές του έργου του Benitez στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν προέρχονται απ’τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά απ’τους αντιπάλους του. «Βλέπω τη Ρεάλ Μαδρίτης χειρότερη απ’το περασμένο έτος. Πέρυσι ήξερε τι έπαιζε», δήλωσε ο μέσος της Eibar, Dani Garcia, μετά την αναμέτρηση του εναντίον των λευκών στο Ipurua. Φυσικά, η ειλικρινής και ανιδιοτελής δήλωση του guipuzcoano παίκτη είναι πάνω απ’όλα μια κριτική για τον Florentino Perez, ο οποίος αποφάσισε να απαλλάξει τον Αντσελότι για να δώσει "μια ώθηση" στην Ρεάλ Μαδρίτης και το αποτέλεσμα με τον Μπενίτεθ είναι ότι τα προβλήματα που τόσο ανησυχούσαν τον πρόεδρο, όχι μόνο παραμένουν, αλλά έχουν αυξηθεί. Αρχίζοντας απ’τις ελλείψεις τακτικής και καταλήγοντας στους πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς.

Ο μεγάλος φόβος του Florentino όταν συμφώνησε να προσλάβει τον Μπενίτεθ ως αντικαταστάτη του Αντσελότι με εισήγηση του γενικού διευθυντή του, Jose Angel Sanchez, ήταν ότι ο Μαδριλένος πιστεύει ότι ξέρει όλα, κάτι το οποίο, παρεμπιπτόντως, πιστεύουν επίσης πολλοί απ’τους παίκτες του. Και, φυσικά, ξεκινώντας απ’τη βάση ότι ο αθλητικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πρόεδρος, ο κίνδυνος της σύγκρουσης υπήρχε απ’το πρώτο λεπτό. Εκεί άρχισε να παραχωρεί έδαφος ο Ράφα κι εκεί άρχισε να χάνει την εξουσία στ’αποδυτήρια κι επίσης στην κοινή γνώμη. Απομακρυσμένος τόσο απ’τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να μην μπει σε μπελάδες με το αφεντικό του, αυτό γύρισε εναντίον του, διότι οι στρατευμένοι του Florentino χτυπούν αυτόν στην θέση του Florentino και οι ανεξάρτητοι δεν έχουν επιχειρήματα να τον υπερασπιστούν: τα’θελε και τα’παθε.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στο ρόστερ. Αν ο Μπενίτεθ ερωτηθεί για κάποιον που αξίζει, είτε είναι ο Casemiro είτε ο Κόβασιτς, ο τεχνικός δεν διστάζει να στοχεύσει στην ομάδα «περισσότερο από έναν παίκτη ή άλλον». Ωστόσο, πάντα, όταν ερωτάται για ένα απ’τα αστέρια του, επαινεί τις προσπάθειές τους, ακόμα κι αν έπαιξε μόνο πέντε λεπτά, όπως με τον Μπενζεμά στην Éibar. "Ήταν ένας θρίαμβος της ομάδας" ήταν ο τίτλος της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Ράφα στο Ipurua. «Είναι σημαντικό που πήραμε τρεις βαθμούς μ’αυτό το πνεύμα αυτοθυσίας», πρόσθεσε, για να υποδείξει μ’αυτόν τον τρόπο μια πτυχή η οποία, όπως η τιμή στο στρατό, υποτίθεται για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Μερικές φορές δίνεται η αίσθηση ότι ο Μπενίτεθ ξεχνάει ότι προπονεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου δεν υπάρχουν περιθώρια για μετριότητα.


Ο Λουίς Ενρίκε και η καλοταιριασμένη τρίαινά του

Σε αντίθεση με τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος έχει την τύχη τα τρία του αστέρια -οι Messi, Neymar και Luis Suarez, με την άδεια του Iniesta- να κάνουν θαυμαστά πράγματα μαζί, ο Μπενίτεθ έκανε λάθος να προσπαθεί να ευχαριστήσει τον πρόεδρό του δίνοντας προτεραιότητα στον Μπέιλ πάνω απ’τον Cristiano και το πληρώνει. Κατ 'αρχάς, με το ταξίδι του στο Κάρντιφ για να μιλήσει με τον Ουαλό και, στη συνέχεια, με το να είναι πάρα πολύ ειλικρινής και να μην τολμά να πει ότι ο Πορτογάλος ήταν ο καλύτερος παίκτης που είχε προπονήσει. Στη συνέχεια θέλησε να επανορθώσει και ήταν χειρότερα. Αλλά αυτό είναι ό, τι συμβαίνει σχεδόν με όλες τις αποφάσεις που παίρνει. Όταν κάνει λάθος και θέλει να το διορθώσει, κάνει πάλι λάθος. Είναι σαφές ότι τον έχουν συμβουλεύσει πολύ άσχημα, και σ’αυτό μπορεί να τον επηρεάζει που δεν έχει κοντά του τον Juan Francisco Sanchez, τον προσωπικό του σύμβουλο Τύπου, για τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης άσκησε βέτο, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, για ν’αποφύγει άλλη μια περίπτωση Paramés, εκπροσώπου του Μουρίνιο.

Ναι, ο Μπενίτεθ αισθάνεται διωκόμενος, αλλά τον κύριο εχθρό του τον έχει στο σπίτι κι όχι, δεν είναι ο Cristiano, αν κι ο Πορτογάλος δεν τον χωνεύει και δεν θέλει ούτε να τον βλέπει. Ούτε κι ο James, όσο κι αν ο Κολομβιανός ήδη νομίζει ότι ο προπονητής του έχει κάτι προσωπικό εναντίον του. Ο χειρότερος εχθρός του Rafa είναι ο ίδιος, εξ ου και η υποστήριξη του Florentino, του έχει χρησιμεύσει  μόνο για να καταλάβει, ότι η πίστωση εξαντλείται κι ότι, όταν ολοκληρωθεί η σεζόν, ούτε καν η κατάκτηση κάποιου τίτλου δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί την παραμονή του. Είναι το καλό, αλλά κι επίσης το κακό του να εξαρτάσαι μόνο απ’τα αποτελέσματα, στα οποία ο Μαδριλένος προσκολλάται, σαν μεγάλος resultadista («αποτελεσματάκιας») που είναι και ήταν πάντα. Ωστόσο, το να προπονείς τη Ρεάλ Μαδρίτης συνεπάγεται να νικάς και να πείθεις. Ο Μπενίτεθ δεν νοιάστηκε ποτέ για το δεύτερο, ως εκ τούτου, μπορεί να λεχθεί, χωρίς το φόβο του λάθους, ότι τώρα είναι προδομένος. Κι αν είναι ο Rafa που στην πραγματικότητα διώκει τον εαυτό του;
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.