News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Atlético ζαλίζοντας τον Griezmann

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Είναι γνωστό ότι για τον ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης οι επιτυχίες της Ατλέτικο είναι επιβλαβείς για τον σύλλογο που προεδρεύει και τώρα πέρασε μερικές βδομάδες, όπου ο καθένας γελά και οι δικοί του θλίβονται


Ογδόντα εκατομμύρια ευρώ έχουν ένοχο. Δεν είναι ένα υπέρογκο ποσό για μια εταιρεία η οποία διαχειρίζεται λειτουργικά κέρδη κοντά στα 600 εκατομμύρια € στον προϋπολογισμό της για την σεζόν 15-16. Το προτελευταίο γνωστό καπρίτσιο του Florentino Perez είναι να ζαλίσει τον Antoine Griezmann, τον αστέρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, της αιώνιας αντιπάλου του. Την ίδια επί της οποίας, η νίκη  προκαλεί μια ιδιαίτερη γεύση στο αφεντικό. Όπως πάντα, η Ατλέτικο είναι ο μεγάλος αντίπαλος, μέχρι που η πόλωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά έσυραν τη σύγκρουση με την FC Barcelona, ενωμένη με τον ποδοσφαιρικό αφοπλισμό της Ατλέτικο. Για τον λευκό ηγέτη, οι επιτυχίες της Ατλέτικο είναι επιβλαβείς για τον σύλλογο που προεδρεύει. Και τώρα περνάει λίγες βδομάδες, όπου ο καθένας γελά και οι δικοί του θλίβονται. Τα αθλητικά και διοικητικά δυσάρεστα που επαναλαμβάνονται στην Concha Espina έχουν εκνευρίσει τον επιχειρηματία, που γλείφει τις πληγές με συνεντεύξεις Τύπου όπου μοιράζει τις ενοχές κι αποφεύγει τις ευθύνες. Γνωρίζοντας ότι αργά ή γρήγορα έρχεται μια αλλαγή στον πάγκο, για την ώρα οραματίζεται τον εκνευρισμό του εχθρού, ο οποίος για την ώρα δεν σταματά να γελά.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πιο ισχυρών κλαμπ στην πρωτεύουσα δεν διανύουν την καλύτερη στιγμή τους. Το τελευταίο επεισόδιο το αποκάλυψε η εφημερίδα As, όταν στο γεύμα συμφιλίωσης πριν το ντέρμπι, ο Florentino δεν έδωσε χρόνο στα στελέχη του ούτε να βιαστούν με τον καφέ. Μια πικρή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ποδοσφαιρική διαχείριση της la Liga ερέθισε τον λευκό πρόεδρο, ο οποίος διέταξε να φύγουν απ’το εστιατόριο με την αλαζονεία των ισχυρών. Οι υπάκουοι αυλικοί μουρμούριζαν στο επιδόρπιο εν αναμονή αφεψήματος, το οποίο ήρθε μόνο για τους ηγέτες της Ατλέτικο. Σ’εκείνη την περίπτωση, η εμπλοκή προκλήθηκε απ’την κεντρική πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τη συμφωνία της οποίας, σήμερα, η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να αμφισβητεί. Αλλά ο Florentino δεν ξεχνά επίσης την προσβολή,  λίγα χρόνια νωρίτερα, όταν ο μεγαλομέτοχος της Ατλέτικο εμπόδισε τη μεταγραφή του Aguero στο Μπερναμπέου. Εκείνη η ισχύς του "οποιουδήποτε, εκτός της Μαδρίτης" αναπηδά ακόμα στο κεφάλι του ισχυρού ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Από μικρός προτιμώ τη Ρεάλ Μαδρίτης», δήλωσε ο Γάλλος

Την άνοιξη του 2011, η Ατλέτικο έζησε μια διαδικασία αλλαγής μετά την απόσβεση των πρόσφατων επιτυχιών υπό τη διεύθυνση του Quique Sanchez Flores. Σ’αυτόν τον κύκλο των τίτλων, η Real είχε προσπαθήσει ν’αποκτήσει τον Diego Forlan κι αργότερα τον Σέρχιο Αγκουέρο. Κι αν ο Ουρουγουανός αποδέχθηκε πρόθυμα την άρνηση της πώλησής του, ο Αργεντινός επέλεξε την εξέγερση (που τον συμβούλευσαν) για να προσπαθήσει να φορέσει τα λευκά. Η διοίκηση του Manzanares δέχθηκε την πίεση κι έβαλε το αστέρι της σ’ένα αδιέξοδο. Μόνο η Μάντσεστερ Σίτι συμφώνησε να διαπραγματευτεί κι ο ποδοσφαιριστής πήγε στην Αγγλία μπροστά στο απαθές βλέμμα του Florentino. Δεν σοκαρίστηκε, ούτε όπως όταν προσπάθησε ν’αγοράσει τον Courtois απ’την Τσέλσι, όταν αυτός βρίσκονταν στην Ατλέτικο. Ή όταν ζήτησε ν’αποκτήσει τον Falcao, τον οποίο στη συνέχεια δεν είδε ούτε ζωγραφιστό, ενώ ο Κολομβιανός πήρε εκείνη την αβέβαιη πορεία προς τη Μονακό. Μερικοί παίκτες της Atleti είναι αντικείμενο του πόθου του λευκού προέδρου. Και κυνηγιούνται για δύο λόγους: για το αθλητικό περιεχόμενο και για να αποδυναμωθεί αυτός του οποίου τα βήματα διπλασιάζουν τον διασκελισμό, μειώνοντας την απόσταση.

«Από μικρός προτιμώ την Ρεάλ Μαδρίτης, αν και είναι αλήθεια ότι η Barça έχει ένα απίστευτο παιχνίδι». Ήταν τα λόγια του Antoine Griezmann όταν εντάχθηκε στην Real Sociedad. Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος, του οποίου η καριέρα κατέληξε μακριά απ’την παιδική του ηλικία. Ζει πολύ μακριά απ’την προτίμηση της παιδικής του ηλικίας. Αλλά ο Florentino αρπάζεται απ’την παιδιάστικη επιθυμία του επιθετικού για να κάνει μια άλλη galáctica επιχείρηση. Η σεζόν του Γάλλου αποδεικνύεται εξαιρετική. Τα γκολ που πετυχαίνει κρατούν την Atleti στην κορυφή της κατάταξης και τον καθιστούν δημοφιλή, μόλις ένα σκαλοπάτι κάτω απ’τους Μέσι ή Κριστιάνο. Το αγόρι είδε τις προσπάθειές του ν’ανταμείβονται με αύξηση συμβολαίου το περασμένο καλοκαίρι, χάρη στην εξαιρετική του απόδοση. Κι αν η διάρκεια παρέμεινε μέχρι το 2020, η ρήτρα ανέβηκε στα 80 εκατομμύρια €. Αρκετοί ισχυροί σύλλογοι βολιδοσκοπούν την περίπτωσή του: η Μπάγερν -αν φύγει ο Lewandowski-, η Τσέλσι -γιατί κρίνεται αναγκαία μια ανανέωση- ή η PSG -γιατί θα επιλέξει μια σημαία για την ομάδα που έχει γεννηθεί στην χώρα. Ωστόσο, και σύμφωνα με πηγές κοντά στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, η επιθυμία του παίκτη είναι να φορέσει τα λευκά, όπως ο ίδιος ομολόγησε σε κάποιο συμπατριώτη του που εξακολουθεί ν’ανήκει και να παίζει στο Chamartin.


Η Ατλέτικο επέζησε των Τόρες, Αγκουέρο, Φορλάν, Falcao, Κόστα ...

Είναι περισσότερο από πιθανό ο Griezmann να μην πάει ποτέ στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο στόχος αποσταθεροποίησης του Γάλλου και του συλλόγου του, έχει ήδη τεθεί. Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται μόνο σε μια επίδειξη που θυμίζει τα παιδικά του χρόνια. Αυτό το κριτήριο έχει γίνει η τέλεια δικαιολογία για να ζαλίσει κάποιον στον οποίο μπορεί να επιστρέψει κάποια ανάμνηση. Ο επιθετικός ζει στη σκιά του Godin, του πραγματικού κηδεμόνα του μακριά απ’το γήπεδο, στον οποίο αναδιπλώνεται όταν αρχίζει να μιλά για τους κώδικες του ποδοσφαίρου. Ο Ουρουγουανός είναι αυτός που συμβουλεύει και φροντίζει να μην τον χτυπήσει η φήμη και να παραμείνει στα πόδια του χωρίς να κουνάει το κεφάλι. Η Ατλέτικο έχει επιζήσει των Τόρες, Αγκουέρο, Φορλάν, Falcao και Ντιέγκο Κόστα. Είναι γνωστή η γνώση της στην εύρεση αντικαταστατών. Σχετικά με τον Griezmann χτίζει στο παρόν και στο μέλλον θα στηριχτεί στους Vietto ή Correa, ή σ’όποιον έρθει. Μένει να μάθει αν ο Γάλλος δείξει πειστικός στην περιφρόνησή του στη λευκή φιλοφρόνηση. Αν γίνει αυτό, φαίνεται ότι η ειρήνη θα παραμείνει στο Vicente Calderon. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να’ναι τόσο άνετοι με τους πειρασμούς που προέρχονται απ’το εξωτερικό. Εκεί, γυαλίζει το μέλλον του αγοριού.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.