News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η διάσημη προεξοχή πικραίνει την ύπαρξη και τιμωρεί τη φυσική κατάσταση του Gareth Bale

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η προεξοχή του δίσκου απ’την οποία πάσχει ο Ουαλός ποδοσφαιριστής του πικραίνει τη ζωή, προσθέτοντας μυϊκούς τραυματισμούς, τον ένα πίσω απ’τον άλλο. Ο τελευταίος, την περασμένη Κυριακή εναντίον της Σπόρτινγκ Χιχόν


Τρέχει, φρενάρει και στο έδαφος. Ήταν το επεισόδιο που έβαλε τον Gareth Bale ξανά στο αναρρωτήριο. Ζώντας την καλύτερη περίοδό του απ’την ένταξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, η ζωή του Ουαλού ποδοσφαιριστή πιτσιλιέται από μια σειρά μυϊκών τραυματισμών που του πικραίνουν την ύπαρξη. Πέντε τραυματισμοί στη γάμπα του αριστερού ποδιού του και τώρα έχει πληγωθεί αυτή του δεξιού. Ένα βάσανο για τον παίκτη που εδώ και καιρό φροντίζει στο έπακρο τη φυσική κατάστασή του για να αποφύγει τέτοιου είδους τραυματισμούς, χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής. Το σασί του Βρετανού αποτυγχάνει κάθε τρεις και λίγο και οι ιατρικές υπηρεσίες δεν καταφέρνουν ν’αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που προέρχεται απ’τη μέση...

Μια προεξοχή βασανίζει τον δυνατό ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή η πάθηση απαιτεί εξαιρετική φροντίδα κι εδώ και καιρό υποβάλλεται σε αυστηρό πλάνο πρόληψης για να αποφύγει αυτό που μέχρι τώρα μετατρέπεται σε αναπόφευκτο. Από τότε που διαγνώστηκε η πάθηση, ο Μπέιλ ακολουθεί μια αυστηρή φυσιοθεραπευτική αγωγή για ν’αποτρέψει την ρίζα του προβλήματος να προκαλέσει αυτούς τους μυϊκούς τραυματισμούς που τον χτυπούν ανελέητα. Αυτό το πρόβλημα επηρεάζει μια νευρική ρίζα, η οποία είναι αυτή που στη συνέχεια έχει αντίκτυπο σε διάφορους μύες των κάτω άκρων, σ’αυτή την περίπτωση στις γάμπες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Marca», το οποίο ανάφερε μια κήλη δίσκου, εξέδωσε μια ανακοίνωση τον Οκτώβριο του 2013 με την οποία αναγνώριζε ότι ο Ουαλός υπέφερε -και υποφέρει- από μια πάθηση στη μέση του. «Ο ποδοσφαιριστής Gareth Bale έχει μια χρόνια μικρή προεξοχή δίσκου, η οποία είναι εξαιρετικά συχνή στους ποδοσφαιριστές και σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη της ποδοσφαιρικής δραστηριότητάς του». Έτσι κατέληγε η ανακοίνωση του συλλόγου. Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια κι από τότε ο ποδοσφαιριστής έχει τραυματιστεί σε διάφορες χρονικές στιγμές. Και κάθε φορά που συνέβη, ο χρόνος αποκατάστασης δεν έχει πέσει κάτω απ’τις τρεις βδομάδες, όπως φαίνεται πως θα συμβεί κι αυτή τη φορά. Ο Ουαλός θα χάσει τις αναμετρήσεις με τις Μπέτις (Σεβίλλη), Εσπανιόλ (στο Μπερναμπέου) και Γρανάδα (στο Los Cármenes).



Ο Δρ «τέντωμα»

Μια προεξοχή -είναι μια διόγκωση του ινώδους δακτυλίου που περιβάλλει το μεσοσπονδύλιο δίσκο- επηρεάζει το οσφυϊκό ή ισχιακό νεύρο, κι απ’το «σημείο μηδέν» το πρόβλημα εξαπλώνεται σ’άλλες περιοχές, κυρίως στα κάτω άκρα. Στην περίπτωση του Μπέιλ, η δουλειά της φυσιοθεραπείας αποσκοπεί στην προστασία μυών όπως της γάμπας, φτάνοντας και σ’άλλους όπως τους γλουτιαίους. Η φροντίδα στην περίπτωση του αριστεροπόδαρου παίκτη είναι λεπτομερής κι επιδιώκει να προστατεύσει όλη τη διαδρομή μέσω της οποίας περνούν τα νεύρα που μπορεί να επηρεάσουν διάφορες τοποθεσίες. Ωστόσο, η τόσο προσεκτική παρακολούθηση αποτυγχάνει σε μια δεδομένη χρονική στιγμή και πάρα πολύ συχνά, όπως συνέβη την περασμένη Κυριακή στο Santiago Bernabeu.

Η πολυτάραχη σχέση μεταξύ των παικτών και των ιατρικών υπηρεσιών της Ρεάλ Μαδρίτης δεν βοηθά σε περιπτώσεις όπως αυτή. Οι λευκοί παίκτες δεν χωνεύουν τον Jesús Olmo, τον επικεφαλής του τμήματος. Αντίθετα, κυρίως, πάνω απ 'όλα δεν τον εμπιστεύονται για τη «στενή» σχέση του με τον Florentino Perez και τον Jose Angel Sanchez, -γενικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης-, κάτι που έχει προκαλέσει πολλά τσουνάμι στ’αποδυτήρια της πρώτης ομάδας. Πολλοί παίκτες εξακολουθούν να φροντίζουν μόνοι τους το σώμα τους, με τους ανθρώπους που εμπιστεύονται, κάτι που δεν ισχύει για τον αποκαλούμενο Δρ «τέντωμα», που έδιωξε διάφορους επαγγελματίες, εκτιμώμενους ιδιαίτερα στην ομάδα, για να σχηματίσει ένα επιτελείο το οποίο οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν καχύποπτα. Αυτοί δεν μασάνε τα λόγια τους όταν μιλάνε για τον Olmo, τον οποίο δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό.


Μέχρι κι ο ίδιος ο Sergio Ramos, ο αρχηγός της ομάδας, παραδέχτηκε ανοιχτά ότι το πρόβλημα είναι μια πολύ σημαντική διάσταση. Αυτό συνέβη μέσα στο Sanchez Pizjuán μετά την ήττα που υπέστη η Ρεάλ Μαδρίτης απ’τη Σεβίλλη. Ο αρχηγός της λευκής ομάδας, όταν ερωτήθηκε για τις σχέσεις μεταξύ της ομάδας των παικτών και των ιατρικών υπηρεσιών, δεν μάσησε τα λόγια του, ούτε στο ελάχιστο. Ο Σεβιγιάνος τόνισε ότι «μπορεί να μην είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για αυτό το θέμα, αλλά δεν θα πω ψέματα, είναι μια πραγματικότητα. Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο για να φτάσουμε στο τέλος της σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κι όταν έρθει η ώρα να βάλουμε τα προβλήματα στο τραπέζι, θα το κάνουμε».
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.