News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο James ακονίζεται

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

"Είμαι στο δέκα"

Η MARCA αποκαλύπτει αποκλειστικά τα δεδομένα φυσικής κατάστασης του Κολομβιανού παίκτη, που τον τοποθετούν ως τον πέμπτο παίκτη με την καλύτερη φόρμα στο ρόστερ

9,47% είναι το ποσοστό του σωματικού του λίπους



Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τον James Rodríguez αυτή τη σεζόν, αλλά στη Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει η ισχυρή πεποίθηση ότι ο Κολομβιανός, τώρα, είναι έτοιμος να αποδώσει. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που καταγράφονται απ’το σύλλογο, ο πρώην σταρ της Μονακό είναι τώρα στη σωστή φυσική κατάσταση για να κάνει το είδος των νικηφόρων παραστάσεων της περσινής του σεζόν. Γιατί την ποιότητά του δεν την αμφισβητεί κανείς, ξεκινώντας απ’τον Ζιντάν. Και συνεχίζοντας με τον ίδιο τον παίκτη, που ενθαρρύνεται απ’τις εμφανίσεις του στα τελευταία παιχνίδια.

«Είμαι στο 10, έχω την αίσθηση ότι μπορώ να πάω για τα πάντα», σχολίασε στο άμεσο περιβάλλον του τις τελευταίες ημέρες.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία, στα οποία η MARCA είχε αποκλειστική πρόσβαση, κατατάσσουν τον Κολομβιανό στην ευνοϊκή πέμπτη θέση όσον αφορά τα επίπεδα σωματικού λίπους, μετά τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν όλα τα μέλη της ομάδας των Blancos  προς το τέλος Ιανουαρίου.

Ο James έχει ένα ποσοστό σωματικού λίπους, 9,47%, ενώ τέσσερις απ’τους συμπαίκτες του καταγράφουν καλύτερες αναλογίες (η καλύτερη αναλογία madridista δείχνει μια αναλογία σωματικού λίπους ενός ποσοστού 9,14%), αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο διεθνής Κολομβιανός αστέρας να’χε βρεθεί στο παρελθόν στο 13%, όπως ορισμένες πηγές θα ήθελαν να πιστέψετε. Σύμφωνα με την άποψη των εμπειρογνωμόνων, μια τέτοια αναλογία σωματικού λίπους θα’χε φέρει τον James στο ίδιο επίπεδο με τους Ronaldo Nazario ή Ντιέγκο Μαραντόνα προς το τέλος της καριέρας τους.

Μεταξύ 9% και 10%, τέλεια

Σε γενικές γραμμές, ένας ποδοσφαιριστής θεωρείται ότι είναι σε καλή κατάσταση όταν έχει μια αναλογία σωματικού λίπους μεταξύ 9% και 10%. Υπάρχουν ακραίες περιπτώσεις, όπως ο παίκτης της Βιγιαρεάλ Samu Castillejo, που είναι περίπου στο 6%. Αλλά ο James-και το 99% των ποδοσφαιριστών- δεν μπορεί να βρίσκεται ποτέ σ’αυτά τα νούμερα.

Είναι ένας παίκτης, δυνατός στο κάτω μέρος του σώματος, ισχυρός και με χαμηλό κέντρο βάρους. Όμως, απ’τη μέση και πάνω, είναι μια χαρά, και οι εικόνες του James χωρίς φανέλα μετά τη νίκη επί της Εσπανιόλ το αποδεικνύουν. Το 10 της Ρεάλ Μαδρίτης  αδυνατεί να καταλάβει πώς κατηγορείται ότι είναι υπέρβαρος, και λέγεται ότι ο James, ρώτησε σαστισμένος τους στενότερους κύκλους του: "Αυτό είναι εκείνο που αποκαλούν λίπος;"

Η επιστροφή του James σε άριστη φυσική κατάσταση συνέπεσε με την πιο ευτυχισμένη στιγμή στο γήπεδο. Η απόλυση του Ράφα Μπενίτεθ τον βρήκε να’χει ανακτήσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και τώρα είναι ένα απ’τα πρώτα ονόματα στην ομάδα του Ζιντάν. Σταδιακά έχει γίνει ολοένα και πιο σημαντικός στα σχέδια του Γάλλου τεχνικού, αν και, έχασε τη μάχη για την θέση του βασικού προς όφελος του Isco Alarcón. Αλλά ο τραυματισμός του Gareth Bale του άνοιξε τις πόρτες της 11άδας, δίνοντάς του τη διάρκεια  που χρειάζεται ένας παίκτης των χαρακτηριστικών του.


Σιγά-σιγά, ο James έχει αυξήσει το χρόνο συμμετοχής του -απ’τα 24 λεπτά ενάντια στη Ντεπορτίβο έφτασε στα 90 ενάντια στην Espanyol- κι έχει γίνει μια σταθερά για τον Ζιντάν. Στη Γρανάδα, όπου την περασμένη σεζόν σκόραρε ένα απ’τα καλύτερα γκολ στο πρωτάθλημα, θα ξεκινήσει και πάλι βασικός. Αν και η μεγάλη δοκιμασία για το 10 θα’ρθει όταν ανακάμψει ο Bale. Με το BBC, θεωρητικά, ακλόνητο στα σχέδια του Ζιντάν, ο James θα πρέπει να μοχθήσει και πάλι για βρει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Μία πρόκληση που, φυσικά, δεν φοβάται.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.