News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τώρα εκτός έδρας

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ο Zidane θέλει να επεκτείνει το σερί του Bernabéu στις επικείμενες εξόδους

Granada, Roma και Málaga, οι προορισμοί σ’ένα μήνα, όπου η Μαδρίτη φιλοξενεί την Athletic... και τον κλείνει κόντρα στην Atlético



Ένας μήνας ήταν αρκετός στον Zinedine Zidane για να δείξει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης του είναι μια τρομερή ομάδα όταν οι προβολείς του Santiago Bernabéu φωτίζουν τα αστέρια των λευκών. Deportivo, Sporting κι Espanyol έλαβαν τρεις ποδοσφαιρικές παραστάσεις, έντασης και γκολ, συνολικά 16, σε αναμετρήσεις που χρησίμευσαν για την ανάκτηση του ενθουσιασμού, πάρα για την συγκράτηση, στον madridista κόσμο.

Ωστόσο, η μόνη έξοδος μακριά απ’τη ζεστασιά των δικών τους τελείωσε με την απογοήτευση της ισοπαλίας ενάντια σε μια Betis σε ολική κρίση αποτελεσμάτων. Δύο χαμένοι βαθμοί και η αίσθηση ότι η Μαδρίτη δεν είναι ικανή να παραμείνει στο τρένο του τίτλου, στο πρώτο βαγόνι του οποίου βρίσκεται η αδυσώπητη Barça του Luis Enrique.

Για να μην εκτροχιαστεί, ο Zizou έχει την πρόκληση της επέκτασης του ειδυλλίου που πέτυχε στο Bernabéu, με ποδόσφαιρο και με γκολ, στα εκτός έδρας παιχνίδια. Έχοντας ξεπεράσει το αρχικό βάλσαμο του Ιανουαρίου, οι παίκτες του Γάλλου φτάνουν σε στροφές. Ή, μ’άλλα λόγια, τρεις απ’τις επικείμενες αναμετρήσεις είναι μακριά απ’το Chamartín.

Η αλήθεια είναι ότι τα ονόματα των αντιπάλων στην Liga, Granada και Málaga, δεν φοβίζουν με την ποιότητά τους, αλλά η πρώτη έχει το κίνητρο, όπως διαπιστώθηκε στη Betis, ευρισκόμενη βυθισμένη σε μια μάχη, της καθόδου, που επιταχύνει τα πόδια κι αναγκάζει να παίζουν στο μέγιστο αυτούς που κινούνται σ’αυτά τα νερά.

Η τρίτη επίσκεψη είναι σημειωμένη με κόκκινο στο πρόγραμμα. Είναι το Champions League. Μια αναμέτρηση νοκ άουτ για τους 16. Είναι η Roma. Είναι το Olímpico. Είναι, εν τέλει, η δυνατότητα να ισιώσει και πάλι η πορεία μιας σεζόν που ήδη έχει παρεκκλίνει στους λίγους μήνες με τον Rafa Benítez.

Ο στόχος του Zidane και του τεχνικού του επιτελείου είναι να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση σε άριστη κατάσταση. Η διοργάνωση αυτή δελέαζε πάντα ένα σύλλογο που έχει σώσει πολλές σεζόν χάρη στις εμφανίσεις του πέρα απ’τα Πυρηναία. Μάλιστα, στις τελευταίες τέσσερις κατακτήσεις στα 18 χρόνια, η Μαδρίτη δεν ήταν σε θέση να κατακτήσει τη Liga. Ένα σύμπτωμα αδυναμίας για κάποιους, ένα σημάδι αισιοδοξίας για άλλους.

Εν πάση περιπτώσει, η Μαδρίτη πρέπει να ανατρέψει μια κατάσταση, στους εκτός έδρας αγώνες της, στους οποίους έχει κερδίσει μόνο τέσσερις (Cornellà, San Mamés, Balaídos και Ipurua), έχει φέρει ισοπαλία σ’άλλους τέσσερις (El Molinón, Calderón, Mestalla και Villamarín) κι έχει χάσει σ’άλλους δύο (Pizjuán και El Madrigal). 14 βαθμοί που έχουν χαθεί και τους οποίους οι παίκτες του Zidane σίγουρα θα θυμούνται όταν πέσει η αυλαία της la Liga. Η αποφυγή της συνέχισης αυτής της αιμορραγίας, η νέα πρόκληση ενός ανθρώπου, του Zizou, που δεν φοβάται αυτές που αντιμετωπίζει.

Athletic... και το derbi εντός έδρας


Ο Φεβρουάριος έχει ακόμα δύο δύσκολα παιχνίδια στο Bernabéu. Athletic κι Atlético, τα Σάββατα των 13 και 27 Φεβρουαρίου, επισκέπτονται το Chamartín διατεθειμένες να κάνουν τις παραστάσεις των γκολ της Μαδρίτης του Zidane να περάσουν στο παρελθόν. Είναι δύο απ’τις καλύτερες ομάδες της la Liga και σίγουρα θα θέσουν περισσότερες δυσκολίες απ’των τελευταίων αντιπάλων. Αλλά πριν το derbi και την υποδοχή της ομάδας του Simeone, οι blancos αντιμετωπίζουν τo μεγάλo τους  πρόβλημα αυτή τη σεζόν, να κερδίσουν μακριά απ’το Bernabéu.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.