News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη ζήτησε 4.000 € για να παρουσιαστεί στο Bernabéu ένα βιβλίο του Juanito, φιλανθρωπικού σκοπού

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Του Luis Miguel Gonzalez

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται θα είναι για την οικογένειά του

Ο Manuel Redondo, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του συλλόγου, δεν είχε την ευαισθησία των Κρατικών Λαχείων, τα οποία έχουν αφιερώσει μια δεκάδα στο ίδρυμα του λευκού μύθου


        Ο Juanito αγκαλιάζει τον Di Stéfano κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης της Ρεάλ Μαδρίτης 

Την Πέμπτη της περασμένης εβδομάδας η κλήρωση του Εθνικού Λαχείου ήταν αφιερωμένη στον Juan Gómez «Juanito». Στις δεκάδες, που η κάθε μία πωλείται τρία ευρώ, φιγουράρει η εικόνα του θρυλικού κι άτυχου πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 2 Απριλίου του 1992, όταν επέστρεφε στην Merida μετά την παρακολούθηση στο γήπεδο Santiago Bernabeu ενός αγώνα ενάντια στην Torino, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Πηγές των Κρατικών Λαχείων ανέφεραν ότι το 70% των εσόδων προορίζονται για βραβεία, ενώ το υπόλοιπο εισόδημα θα είναι για το Ίδρυμα Juanito Maravilla το οποίο αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην ένταξη μέσω του ποδοσφαίρου των παιδιών με διανοητική αναπηρία. Αυτός ο οργανισμός ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια, υπό την προεδρία του πρώην παίκτη José Platas, και σε μια τελετή στην οποία παρευρέθηκαν οι Vicente del Bosque, José Antonio Camacho, Ricardo Gallego, Paco Buyo, Isidro και García Navajas, όλοι τους θρύλοι της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην ομιλία του, ο σημερινός προπονητής της εθνικής ομάδας, είπε ότι «ο Juanito έδειχνε πάντα ότι είναι ένας άνθρωπος αλληλέγγυος και γενναιόδωρος. Θα ήταν πολύ περήφανος να συνεισφέρει στο Ίδρυμα αυτό που γνώριζε, γιατί βοηθούσε πάντα τους πιο αδύναμους».

Την κλήρωση του Εθνικού Λαχείου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, παρακολούθησε η Mari Carmen, σύζυγος του Juanito και η κόρη του Jennifer, μαζί με άλλους συγγενείς και οι φίλους του malagueño. Αυτή που ήταν η πρώτη γυναίκα του Juanito περνάει μια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ζει με την κόρη της, η οποία είναι άνεργη, και οι δύο τους προσπαθούν να επιβιώσουν όσο καλύτερα μπορούν. "Από τότε που πέθανε ο σύζυγός μου κανείς απ’την Ρεάλ Μαδρίτης δεν μας έχει θυμηθεί - σχετικά με την κόρη του- ούτε τους άλλους δύο γιους μου, Roberto και Juan", λέει η Mari Carmen. "Εκτός απ’τον Ramón Mendoza, ο οποίος οργάνωσε ένα παιχνίδι-αφιέρωμα στη μνήμη του Juan τον Οκτώβριο του 1994, προκειμένου να βοηθήσει, κανείς άλλος απ’τον σύλλογο δεν το’χει κάνει. Από εκείνο το έτος, και πλέον έχουν περάσει είκοσι, ούτε καν μας έχουν τηλεφωνήσει για να μάθουν πώς είμαστε". Τα λόγια της Mari Carmen δείχνουν την απογοήτευση εν την παρουσία της Jennifer, που γνέφει συγκαταβατικά σε όλα όσα λέει η μητέρα της. «Πήγα τον εγγονό μου να δει το Bernabéu Tour και σε κάποιον άλλο αγώνα στο γήπεδο κι έπρεπε να πληρώσουμε για τα εισιτήρια», λέει.


                             Η δεκάδα του Εθνικού Λαχείου αφιερωμένη στον Juanito

Τα λόγια του Φερνάντο Ιέρο

Η πρώην σύζυγος του Juanito ξέρει ότι ο Σύνδεσμος Βετεράνων της Ρεάλ Μαδρίτης βοηθάει μ’ένα μηνιαίο ποσό, περίπου των 600 €, κάποιες απ’τις χήρες των πρώην madridistas παικτών, καθώς και τους πρώην παίκτες οι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, όντας η πρώτη γυναίκα του μυθικού επτά των λευκών, δεν είναι πραγματικά η χήρα του. Για το θέμα αυτό, η Mari Carmen επισημαίνει: «Πριν από λίγους μήνες ο Φερνάντο Ιέρο, διευθυντής του Συνδέσμου Βετεράνων, μου είπε ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να παίρνω κάποιο χρηματικό ποσό κάθε μήνα. Ελπίζω ότι ο Fernando θα το καταφέρει», προσθέτει.

Ωστόσο, ερωτώμενη για το βιβλίο «Juanito: οι 141 ημέρες του ως προπονητής» και το δυσάρεστο περιστατικό μ’έναν υπάλληλο της Ρεάλ Μαδρίτης, η Mari Carmen διαβεβαιώνει ότι "ότι σ’αυτό θέμα δεν μπορώ να πω τίποτα, γιατί κανείς δεν μου είπε τι συνέβη. Ξέρετε ήδη ποιος έχει γράψει περισσότερα από ένα βιβλίο για τον σύζυγό μου". Αν και είναι κατανοητό ότι η πρώην σύζυγος ενός μύθου του madridismo δεν θέλει διαμάχες με τον σύλλογο, η El Confidencial έχει μπορέσει να μάθει τι έγινε με αυτό το βιβλίο, του οποίου οι στόχοι ήταν φιλανθρωπικοί και, πιο συγκεκριμένα, να βοηθήσουν την οικογένεια του λευκού 7.


                                                 Η οικογένεια και φίλοι του Juanito

Το έργο «Juanito: οι 141 ημέρες του ως προπονητής» το έγραψε ο δημοσιογράφος Jose Antonio Pedrera κι ο Manuel Jiménez «Lolino» βοηθός προπονητή και γυμναστής κατά το διάστημα που ο malagueño προπονούσε τη Mérida. Το βιβλίο, που δημοσιεύτηκε απ’το Editora Regional de Extremadura, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αθλητισμού της Διοίκησης της Extremadura, βγήκε προς πώληση τον Νοέμβριο του 2014. Η πρώτη παρουσίαση έγινε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Mérida. Μετά από μια άλλη σειρά από παρουσιάσεις, μία εξ αυτών στην Fuengirola, την γενέτειρα του Juanito, ο εκδότης σκέφτηκε ότι το πλέον κατάλληλο μέρος για την περαιτέρω προώθηση της δημοσίευσης θα ήταν το Santiago Bernabeu, όπου ο Juanito ήταν και είναι είδωλο. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό του, στο Chamartin εξακολουθούν ακόμα να τον θυμούνται με το σύνθημα "illa, illa, illa ... Juanito maravilla " όταν το ρολόι βρίσκεται στο έβδομο λεπτό κάθε αγώνα.

Ωστόσο, όταν οι εκπρόσωποι της δημοσίευσης πρότειναν να παρουσιαστεί το έργο σε μία από τις εγκαταστάσεις του Bernabeu, πήραν μια μεγάλη απογοήτευση. Ο Manuel Redondo, πιστός συνοδός του Florentino Perez, τους είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το περιεχόμενο του βιβλίου βασίζεται κυρίως στην εποχή που ο Juanito ήταν προπονητής της Mérida, κι όχι στην εποχή του ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, ο Redondo ήταν πρόθυμος για την παραχώρηση, αλλά σε αντάλλαγμα θα πλήρωναν 4.000 € για την προώθηση του έργου σε ένα απ’τα σαλόνια του γηπέδου.



Αγανάκτηση και έκπληξη

Μετά την απόρριψη του αιτήματος του Manuel Redondo, οι άνθρωποι που επισκέφθηκαν το Διευθυντή του Προεδρικού Γραφείου έφυγαν αγανακτισμένοι. Μπροστά στην αρνητική -ή καλύτερα στην κερδοσκοπική- απόφαση του διοικητικού της Ρεάλ Μαδρίτης, το βιβλίο παρουσιάστηκε στο «'El Rincón de Toñín el Torero'», του οποίου ο ιδιοκτήτης, ο Antonio Castaño, madridista de pro, έδωσε κάθε διευκόλυνση στους εκδότες και στους δύο συγγραφείς για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης που ο Redondo είχε περιφρονήσει.

Ανάμεσα στους πολλούς που παρακολουθήσαν την εκδήλωση, η οποία απέπνεε madridismo από παντού, κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι το όνομα του Juanito είχε καταπατηθεί απ’τους διοικούντες του πλουσιότερου club του κόσμου. Η οικονομική άνθηση της οντότητας προσπάθησε να επεκταθεί με το ευτελές ποσό των 4000 €, όταν χιλιάδες εξ αυτών φεύγουν απ’τον σύλλογο με περιττά έξοδα. Κάτι απαράδεκτο, αν και είναι πολύ πιθανό ότι τόσο ο Manuel Redondo όσο κι ο ίδιος ο πρόεδρος αγνοούν, όπως τόσα και τόσα επεισόδια της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης, ότι ο Juanito ήταν μια αυθεντική ιδιοφυία με δύο προσωπικότητες, αν και την αγάπη του για τη Μαδρίτη την διατυμπάνιζε στους τέσσερις ανέμους. Ο νικηφόρος χαρακτήρας του και η υψηλή τεχνική ποιότητά του τον μετέτρεψαν σ’έναν απ’τους καλύτερους Ισπανούς παίκτες στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα και στις αρχές του ογδόντα.


Με την ευκαιρία, στις 2 Απριλίου, στην συμπλήρωση 24 ετών απ’τον θάνατο του Juanito, θα γίνει ένας αγώνας στο γήπεδο της Butarque (Leganés) προς τιμήν του. Στην αναμέτρηση, η οποία αρχίζει στις πέντε το απόγευμα, θα τεθούν αντιμέτωποι οι βετεράνοι της Leganés και μια ομάδα του Ιδρύματος Juanito Maravilla, αποτελούμενη πιθανώς από ορισμένους βετεράνους της Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως κι άλλα χρόνια, το Δημαρχείο της Leganés και το ίδρυμα που φέρει το όνομα του malacitano πρώην παίκτη, έχουν φτάσει σε μια συμφωνία έτσι ώστε τα έσοδα να πάνε στα έργα για την αποκατάσταση και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με διανοητική αναπηρία. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα ιδρύματα και φιλάνθρωποι για τους πιο αδύναμους.

Υπενθυμίζεται ποιος είναι ο Manuel Redondo:


Αλλά κι άλλες παρόμοιες ντροπιαστικές συμπεριφορές του Florentino Perez:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.