News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino ξέσπασε στο ντέρμπι: «Μπούχτισα με τις pañoladas»

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Του Luis Miguel Gonzalez

Εναντίον της Celta θα είναι και πάλι στο μικροσκόπιο

Η επίσκεψη της Θέλτα στο Μπερναμπέου μπορεί να θέσει και πάλι στο μικροσκόπιο τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος στο ντέρμπι στοχοποιήθηκε και πάλι κι έδωσε συμπτώματα ότι δεν θ’αντέξει πολύ περισσότερο



Ο Florentino Perez είναι στην ίδια κατάσταση όπως πριν από δέκα χρόνια, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκονταν καθ’οδόν για να ολοκληρώσει μια τρίτη συνεχόμενη άτιτλη σεζόν. Στις 27 Φεβρουαρίου του 2006, ο πρόεδρος του συλλόγου της Concha Espina παραιτήθηκε πριν απ’το τέλος της σεζόν. Με αυτή την απόφαση έκρινε ότι η αποχώρησή του ήταν απαραίτητη για να υπάρξει μια αλλαγή πορείας προς την κατεύθυνση του συλλόγου επηρεάζοντας θετικά το ρόστερ.

Σ’εκείνη την περίπτωση, ο πρόεδρος της Μαδρίτης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι άφηνε το πόστο γιατί είχε "κακομάθει τους παίκτες". Κάτι παρόμοιο συμβαίνει τώρα με κάποιους απ’αυτούς -Ronaldo, Isco, James, Bale, Benzema, Sergio Ramos ... - τους οποίους, όμως, επικρίνει μπροστά στα πιο συναφή στελέχη του ή στους πιο στενούς φίλους του. Επικρίσεις απ’τις οποίες ήδη δεν έχει ξεφύγει ούτε ο προπονητής, στον οποίο πρόσφερε τη θέση λόγω του ότι είναι ένα απ’τα είδωλα των madridistas και, μ’αυτόν τον τρόπο, θα απέτρεπε την ανάμιξη βλεμμάτων και κραυγών παραίτησης! προς τα επίσημα. Όπως και μ’άλλους τόσους τεχνικούς, η βολή του Ζινεντίν Ζιντάν πέτυχε τον Florentino στο πόδι.

«"Δεν θα’ναι όλο το φταίξιμο των προπονητών, θα’χει κάποιο κι ο πρόεδρος" ακούστηκε σε έναν απ’τους διαδρόμους μετά την ολοκλήρωση της ήττας στο ντέρμπι»

Στο τελευταίο madrileño ντέρμπι, στον πρόεδρο δεν άρεσαν κάποιες απ’τις αλλαγές που έκανε ο Γάλλος, αν κι ακόμα πιο αντιπαθές του ήταν το ότι η κερκίδα τον στοχοποίησε και πάλι. Απόδειξη αυτού είναι ότι λεπτά μετά την ολοκλήρωση της τρίτη συνεχόμενης ήττας απ’την Ατλέτικο στο Μπερναμπέου για το πρωτάθλημα, ο Florentino Perez ξέσπασε μπροστά σε ένα από τα στελέχη του: "Μπούχτισα με τις pañoladas!". Φυσικά άλλοι διοικητικοί, εκείνοι που δεν χρυσώνουν τόσο το χάπι στο αφεντικό, αντάλλαξαν απόψεις για την ήττα απ’την Ατλέτικο και τη σοβαρή κατάσταση που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. "Δεν θα’ναι όλο το φταίξιμο των έντεκα προπονητών που έχει φέρει κι απολύσει ο πρόεδρος στις δύο θητείες του. Θα’χει κι αυτός επίσης κάποια ευθύνη", τόλμησε να σχολιάσει κάποιος.

Στο «Ανώτερο Ον» οι δηλώσεις του Ρονάλντο, ο οποίος είπε ότι αν οι συμπαίκτες του ήταν στο δικό του επίπεδο, η Μαδρίτη θα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, έκατσαν χειρότερα από μια κλωτσιά στον πισινό. Ο Florentino δεν ξεχνά επίσης, ότι αρκετοί παίκτες, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο Κριστιάνο, κατήγγειλαν την προετοιμασία, με την πλειοψηφία να συμπίπτει στο ότι είχαν «κάνει περισσότερες πτήσεις παρά προπονήσεις» ή στο ότι "η προετοιμασία δεν ήταν καλή, γιατί υπήρχαν πάρα πολλά ταξίδια".

Τ’αποδυτήρια, το ίδιο όπως και με τον Μπενίτεθ, έγιναν και πάλι μια χύτρα ταχύτητας στην οποία ο Cristiano είναι στο μάτι του κυκλώνα. Ο Πορτογάλος έδωσε εξηγήσεις στους συμπαίκτες του, αλλά περισσότεροι από έναν δεν έμειναν καθόλου πεπεισμένοι και του θύμισαν ακόμη ότι στη Μάλαγα έχασε ένα πέναλτι, που θα σήμαινε το 0-2, και κανείς δεν τον κατηγόρησε. Αν οι σχέσεις ήταν κατεστραμμένες, μετά το βελάκι που έριξε ο Cristiano, είναι χειρότερες. Ο Ζιντάν αισθάνθηκε επίσης να επηρεάζεται απ’τις μέτριες αποδόσεις κάποιων παικτών του εναντίον της Ατλέτικο και, με τη συνήθη συστολή του, είπε: "Ας τους αφήσουμε να παίξουν όπως θέλουν ή να κάνουν ό, τι θέλουν".



Ρονάλντο, για λιγότερα από 190 εκατομμύρια

Αρχίζει να γίνεται μια κραυγή το ότι ο πρόεδρος θέλει να ανανεώσει σε βάθος το ρόστερ. Ότι είναι πρόθυμος να ακούσει προσφορές για τον Isco ή τον James και, πάνω απ 'όλα, για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο είχε ήδη θέσει προς πώληση κατά τη διάρκεια της παροδικής περιόδου του Rafa Benitez. Επιπλέον, ο Florentino είναι πρόθυμος να τον πουλήσει για λιγότερα από 190 εκατομμύρια ευρώ, το νούμερο που βρίσκεται στη ρήτρα του Πορτογάλου. Το διαζύγιο μεταξύ των δύο έχει φτάσει σε απόλυτα όρια. Μόλις που έχουν σχέσεις, γιατί ο Cristiano έχει υπαινιχθεί ότι δεν συμμερίζεται ορισμένες αποφάσεις του προέδρου σχετικά με το ρόστερ, τους τεχνικούς και το ιατρικό προσωπικό. Ο Ρονάλντο έχει ήδη στείλει περισσότερες από μία τσιμπιές στον πρόεδρο, όπως όταν είπε ότι «ένας απ’τους καλύτερους προπονητές μου ήταν ο Carlo Ancelotti».

Ο κ Pérez αρχίζει να σκέφτεται ένα κοντινό μέλλον, αν και δεν κρύβει την ανησυχία του για το τι μπορεί να συμβεί στο υπόλοιπο της σεζόν. Με το πρωτάθλημα χαμένο κι αντιπάλους οι οποίοι μπορούν να σκαλίσουν περισσότερο την πληγή, αποκλεισμένος απ’το Copa del Rey μετά την αποπνικτικά λανθασμένη χρησιμοποίηση του Cheryshev, του απομένει για ν’αρπαχτεί μόνο το Champions League, ως άχυρο. Χωρίς να παραβλέπεται ότι η Μαδρίτη έχει πολλές πιθανότητες ν’αποκλείσει την Ρόμα, καμία απ’τις ομάδες που θα προκριθούν στα προημιτελικά δεν θα’ναι ένας εύκολος αντίπαλος, εκτός κι αν οι μαθητές του Ζιντάν βάλουν τις μπαταρίες και κατακτήσουν το ενδέκατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο στυλ του δέκατου. Δηλαδή, μ’ένα θαύμα στη Λισαβόνα.

Σκέφτονται ήδη την ανατροπή

Αρχίζει να τρέχει το μουρμουρητό του κατά πόσον θα υπάρξουν εκλογές πριν απ’το τέλος της σεζόν ή το επόμενο καλοκαίρι. Είναι αλήθεια ότι στο παρασκήνιο, χωρίς να βγουν στη σκηνή και με τη μέγιστη διακριτικότητα, υπάρχουν ήδη μεγάλοι άνδρες του madridismo, οι οποίοι σκέπτονται να σχηματίσουν μια υποψηφιότητα για ν’ανατρέψουν τον Florentino. Έχουν διατηρήσει κάποια περιστασιακή συνάντηση, στην οποία φιγουράρουν σημαντικοί επιχειρηματίες και πολιτικοί, κι έχουν εξαχθεί διάφορα συμπεράσματα στα οποία δεν θα υπήρχαν πολλές πιθανότητες για την επίτευξη του στόχου. Μεταξύ αυτών, το ότι θα’χουν να κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για να βγάλουν τη Μαδρίτη απ’την εντατική. Το ότι διατηρείται το δικτατορικό καταστατικό που κάποτε ενέκρινε η συνέλευση την οποία διαχειρίζεται ο πρόεδρος. Το ότι η επιστολική ψήφος εξακολουθεί να ισχύει. Το ότι, απ’την άφιξή του στο σύλλογο το 2000, ο Florentino έχει τον κατάλογο των μελών της Ρεάλ Μαδρίτης σ΄όλη την Ισπανία. Το ότι υπάρχουν πολλοί σύνδεσμοι που καμαρώνουν για τα δώρα που λαμβάνουν: κονκάρδες, αφίσες, σήματα, ταξίδια σε προσιτές τιμές, εισιτήρια για τους αγώνες των μεγάλων προσδοκιών ... και θα ψηφίσουν τον Florentino σε περίπτωση που υποβάλλει υποψηφιότητα στις εκλογές, αν κι άλλοι σύνδεσμοι, αντιθέτως, δεν θα δώσουν την ψήφο τους στον Florentino θεωρώντας διάκριση το να μη λάβουν την ίδια μεταχείριση.


Προφανώς, τ’αποτελέσματα είναι που κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Αν η Μαδρίτη δεν ισιώσει την πορεία, εξακολουθώντας να σκοντάφτει στο πρωτάθλημα και χωρίς να διασκεδάζει με το παιχνίδι της αξιοπρεπώς, οι φωνές του «Florentino παραιτήσου!», θα ακουστούν μέχρι την Plaza de Castilla. Αυτό που πιστεύουν πολλοί madridistas είναι ότι ο σημερινός πρόεδρος, για το καλό του πιο επιτυχημένου συλλόγου στον κόσμο, θα πρέπει να καλέσει νέες εκλογές και τα μέλη θα πρέπει ν’αποφασίσουν αν θα συνεχίσει ή όχι. Υπάρχουν σημαντικά μέλη, μ’ένα μεγάλο κασέ ως επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι πρόθυμοι ν’ανακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης την εικόνα της αδιαμφισβήτητης νικήτριας, η οποία την οδήγησε να ονομαστεί απ’τη FIFA ως το καλύτερο club του εικοστού αιώνα.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.