News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano Ronaldo έχει ήδη διαπραγματευτεί με τον Florentino, την απόσυρσή του στη Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Του Antonio Sanz

Οι βάσεις για την ανανέωση έχουν τεθεί. Η διαπραγμάτευση επικεντρώνεται σ’ένα συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020, αν και τον Πορτογάλο, δεν θα τον πείραζε να το επεκτείνει για ένα ακόμη έτος



Πώς αλλάζουν οι καιροί! Πριν απ’το κλείσιμο του ημερολογιακού έτους 2015, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αισθάνονταν με τα δύο πόδια έξω απ’την Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμη, ο Πορτογάλος επιθετικός δεν φείδονταν ούτε δηλώσεων ούτε ενεργειών. Αν τότε δεν υπόσχονταν αιώνια αγάπη κι εξανάγκαζε φωτογραφίες που δημιουργούσαν συζήτηση, σήμερα τα νερά επιστρέφουν στο κανονικό τους και οι δύο πλευρές -διοίκηση και παίκτης- έχουν κατανοήσει ότι καλύτερα το άσχημο γνωστό παρά το καλό άγνωστο. Η Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία βαραίνει μια ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για το 2017, δεν έχει βρει στην αγορά τον τέλειο αντικαταστάτη. Αν ο Lewandowski, αν ο Aguero, κανένας δεν κατέληξε να γεμίσει το μάτι του Florentino, ο οποίος προσπάθησε με τον Πολωνό, αλλά συνάντησε τη δύναμη της πανίσχυρης Μπάγερν. Εν τω μεταξύ, σ’αυτήν την πορεία του διαζυγίου, ο παίκτης έχει ακούσει την υπέρμετρη αγάπη ενός μεγάλου ευρωπαϊκού συλλόγου κι έχει μπει στον πειρασμό με ιλιγγιώδεις προσφορές απ’τις νέες αγορές της Ασίας. Τελικά, η ηθική βάρυνε και τα δυο μέρη έχουν καθίσει για να βάλουν το κερασάκι στην συντριπτική καριέρα του Πορτογάλου.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2009, η επιστροφή του Florentino Perez στην προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης οδήγησε στην υπογραφή τριών αστέρων μεγάλου διεθνούς εκτοπίσματος. Η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο στο πλαίσιο της προηγούμενης διοίκησης, αν και η ενσωμάτωση προϋπόθετε την παραμονή του παίκτη για μια ακόμα σεζόν στο Old Trafford. Ο Πορτογάλος θα κλείσει την έβδομη σεζόν με κάποιους αντικρουόμενους αριθμούς: εξαιρετικούς σε ατομικό επίπεδο, κάτι περισσότερο από συζητήσιμους σε συλλογικό. Σε αυτό το μεγάλο τμήμα της βασιλικής συνύπαρξης έχει σηκώσει επτά τίτλους -ένα Champions League, ένα πρωτάθλημα, δύο Copa del Rey, ένα Supercopa Ισπανίας, ένα Ευρώπης κι ένα παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων-, τέσσερις εξ αυτών κατά τη διάρκεια της ίδιας σεζόν (2013/14). Αν εστιάσουμε στις επιμέρους διακρίσεις από τότε που ντύθηκε στα λευκά, ο επιθετικός έχει κερδίσει δύο Χρυσές Μπάλες, τρία Χρυσά παπούτσια, τρία Pichichi και υπήρξε τρεις φορές πρώτος σκόρερ στο UEFA Champions League. Με τα δεδομένα στο χέρι, η απόδοσή του ήταν πολύ υψηλότερη απ’της υπόλοιπης ομάδας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διατηρεί σε ισχύ ένα συμβόλαιο που λήγει το 2018, το οποίο υπέγραψε σχεδόν πριν από τρία χρόνια. Τότε περνούσε μια περίοδο δυστυχίας, έτσι δήλωσε δημοσίως, και γρήγορα η Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε τοποθετώντας τον μπροστά απ’τον Messi, ως τον καλύτερα αμειβόμενο παίκτη στο πρωτάθλημα. Οι συνθήκες ανάγκασαν και τις δύο πλευρές να κατανοήσουν ότι τίποτα δεν ήταν πιο ενδιαφέρον απ’το να συνεχίσουν μαζί. Ο Florentino Perez έχει συνειδητοποιήσει ότι τη ροή των γκολ του Πορτογάλου δεν θα την βρει στην αγορά. Βολιδοσκόπησε με πολύ ενδιαφέρον τις επιλογές του επιθετικού της Μπάγερν,Robert Lewandowski, του '9' που τον ευχαριστεί περισσότερο. Μετά από αρκετές συζητήσεις με τον αθλητικό σύμβουλό του -η εφημερίδα As πρόσφερε μια εικόνα του στα επίσημα του Santiago Bernabeu-, κατάλαβε ότι η βαυαρική ομάδα δεν θα πουλούσε ποτέ τον Robert αυτό το καλοκαίρι στην Concha Espina. Η τευτονική περηφάνια θα καθιστούσε αδύνατη μια διαπραγμάτευση που εξακολουθεί να λειτουργεί προς όφελός της: το συμβόλαιο του Πολωνού λήγει σε τρία χρόνια. Άλλες κινήσεις της αγοράς δεν γέμισαν το μάτι του προέδρου, ο οποίος έχει καταλάβει ότι το καλύτερο είναι ήδη στη Ρεάλ Μαδρίτης κι ότι παρά την επιθυμία του να παχύνει τον Μπέιλ, ο Κριστιάνο έχει ακόμα ψωμί.



Εκθρονίζει τον Αργεντινό «εχθρό»

Απέναντι απ’το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο παίκτης δεν κουράζεται ν’αγωνίζεται για να’ναι ο καλύτερος στον πλανήτη. Γνωρίζοντας ότι συνέπεσε χρονικά μ’έναν άλλο αστέρα, ο Ρονάλντο εργάζεται σκληρότερα, αν είναι δυνατόν,για να εκθρονίσει τον Αργεντινό «εχθρό», τον ίδιο που τον έχει βυθίσει να’ναι ένας αληθινός θρύλος αυτού του παιχνιδιού. Η μοιρασιά του εδάφους με τον Messi έχει πιθανώς μεγεθύνει και τους δύο κι έχει αυξήσει το επίπεδο του ζευγαριού. Επιπλέον, οι δύο τους είναι οι αντίστοιχοι αστέρες δύο τέτοιων ισχυρών οντοτήτων. Μ’αυτές τις παραμέτρους, ο Κριστιάνο ήθελε ν’ακούσει άλλους για να ενισχύσει τη ματαιοδοξία του. Ωστόσο, η París δεν καταλήγει να τον πείσει διότι χάνει επίκεντρο σε μια κατώτερη διοργάνωση και στην επιστροφή στο Μάντσεστερ θα μπορούσε να βρει αυτόν με τον οποίο που δεν κατέληξε καλά στη Μαδρίτη και με τον οποίο θα το διασκέδαζε λιγότερο, να εργαστεί και πάλι. Εκείνες οι διαφορές με τον Μουρίνιο δεν έχουν εξομαλυνθεί πλήρως και βαραίνουν περισσότερο απ’τη διάθεση να επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκεί θα τον υποδεχτούν μ’ανοιχτές αγκάλες ως τον άσωτο υιό που επιστρέφει σπίτι για να ξαναχτίσει μια κοινωνία που αποτυγχάνει να βγει απ’την έρημο που μπήκε από τότε που ο Sir Alex Ferguson επέλεξε τη συνταξιοδότηση


Οι βάσεις για την ανανέωση του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Ρεάλ Μαδρίτης έχουν τεθεί. Ο στόχος είναι να κρεμάσει τα παπούτσια στο σύλλογο, ή να πορευτεί σε μια εξωτική χώρα για παίξει στο τελευταίο έτος της καριέρας του, αν δεν καταφέρει να νικήσει τον οικονομικό πειρασμό. Η διαπραγμάτευση επικεντρώνεται σ’ένα συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020, στα 35 του, αν και τον Πορτογάλο δεν θα τον πείραζε να το επεκτείνει ένα ακόμη έτος (έως το 2021), καθώς αντιλαμβάνεται ότι σωματικά βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Τα οικονομικά δεδομένα θα’ναι αστρονομικά, λόγω του ενδιαφέροντος με το οποίο θα πρέπει να παλέψει ο Florentino Perez. Η ιδέα της οντότητας είναι να κλείσει τη συμφωνία, ακόμη και πριν απ’το τέλος αυτής της σεζόν, ως την τελική ώθηση για ένα σύλλογο που ζει τιμωρημένος απ’τη FIFA. Το αφεντικό δεν έχει άλλη επιλογή απ’το να τον ανανεώσει ή να τον πουλήσει. Έτσι έχει κατανοήσει ότι η διαμονή με τον CR7 παραμένει σήμερα η καλύτερη διαπραγμάτευση.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.