News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«BraveHart», ο τερματοφύλακας που έμαθε να αποκρούει και μπορούσε να’χει τον Pepe στο πλευρό του

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Του Enrique Marin

Ο exmadridista Mancisidor, ο προπονητής του στην City

Ο Άγγλος τερματοφύλακας ήταν κλειδί στο 0-0 μεταξύ της City και της Μαδρίτης στο πρώτο σκέλος, ειδικά σε μια απόκρουση στον Πορτογάλο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 ήταν ένα βήμα μακριά απ’το να γίνει συμπαίκτης του



Ήταν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές στο πρώτο σκέλος μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ Μαδρίτης (0-0). Ο Πέπε, ο αναγεννημένος Πορτογάλος στόπερ, είχε τη σαφέστερη ευκαιρία έτσι ώστε η ομάδα του να πάρει στο Etihad Stadium τη νίκη που της προσφέρονταν, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, την ήττα των citizens απέτρεψε ο Joe Hart, ο τερματοφύλακας που έχει ελάχιστη ή καμία σχέση με εκείνον που τρεις σεζόν πριν συναντήθηκε με τον Xabier Mancisidor, τον προπονητή τερματοφυλάκων του Manuel Pellegrini, ο οποίος έχει μετατρέψει τον Άγγλο σ’έναν φύλακα εγγυήσεων, όπως απέδειξε σ’αυτό και σε πολλά άλλα παιχνίδια αυτή τη σεζόν. "England, England, number one!" τραγουδούν οι οπαδοί της City όταν βγαίνει στο τέρμα ο Hart, περήφανοι για έναν απ’τους λίγους Άγγλους που παίζουν στην ομάδα τους.

Περιέργως, το καλοκαίρι του 2013, ο Πέπε ήταν έτοιμος να υπογράψει για το club του Μάντσεστερ και έτσι να’χει ως συμπαίκτη τον Hart. Ο Txiki Begiristain, αθλητικός διευθυντής των citizens, ταξίδεψε στη Μαδρίτη για να κλείσει τη μεταγραφή του Πορτογάλου στόπερ, ο οποίος τελείωσε πολύ άσχημα την εποχή Μουρίνιο και είχε δώσει την έγκρισή του για την επιχείρηση. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ο Κάρλο Αντσελότι σταμάτησε την αναχώρησή του, καθώς τον θεωρούσε απαραίτητο, έτσι ώστε ο Pellegrini έμεινε χωρίς τον στόπερ που ζήτησε. Σε αντάλλαγμα, και προκειμένου να μην επιστρέψει στην Αγγλία με άδεια χέρια, ο Begiristain έκλεισε με την Ατλέτικο τη μεταγραφή του Martin Demichelis, τον οποίο ο Χιλιανός είχε στη Μάλαγα κι εκείνο το ίδιο καλοκαίρι είχε αποκτήσει η Ατλέτικο. Το γεγονός ότι ο Αργεντινός δεν είχε ακόμη κάνει το ντεμπούτο του υπό τις εντολές του Simeone, επέτρεψε στον Miguel Ángel Gil να κάνει μια καλή συμφωνία, καθώς είχε έρθει ελεύθερος κι έφυγε για περίπου 5 εκατομμύρια.



Η άφιξη του Guardiola στην City

Ένας άλλος πρώην της Μάλαγα που βρέθηκε και πάλι με τον Pellegrini στην City, αν και το έκανε ένα χρόνο αργότερα, ήταν ο τερματοφύλακας Willy Caballero, παρόλο που ο Αργεντινός δεν έχει γίνει βασικός σ’αυτές τις δύο σεζόν. Ο ένοχος αυτού είναι ο Joe Hart, αν κι εμμέσως είναι αυτός που του έχει μάθει να αποκρούει, που δεν είναι άλλος απ’τον προαναφερθέντα Xabier Mancisidor, τον καλύτερο υποστηρικτή του.

Ο Βάσκος ήταν για έντεκα σεζόν στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, αν και η μη ανανέωση του Juanma Lillo όταν η συνέχιση του tolosarra ήταν συμφωνημένη τον οδήγησε να εγκαταλείψει αυτό το οποίο θεωρούσε πάντα σπίτι του, καθώς εκεί συνυπήρξε με τεχνικούς τόσο διαφορετικούς όπως οι Irureta, Krauss, Clemente, Periko Alonso, John Toshack, Lotina, Bakero και Coleman. Ήταν ο ίδιος ο Lillo ο οποίος συνέστησε τη απόκτησή του στον Jorge Valdano, τότε γενικό διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης. Καθώς ο Valdano χρειαζόταν έναν προπονητή τερματοφυλάκων μετά την αποχώρηση του Jaro, δεν δίστασε. Ο Mancisidor έφτασε στο Valdebebas το καλοκαίρι του 2009, λίγο πριν απ’τον Pellegrini, ο οποίος από τότε τον έχει πάρει μαζί του σε Μάλαγα και Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο αντικαταστάτης του ένα χρόνο αργότερα, ήρθε με όλο το επιτελείο του.


Η άφιξη του Guardiola δεν σημαίνει απαραίτητα την αποχώρηση του Mancisidor. Η ιδέα του Pep, και έτσι έχει πει στον Txiki Begiristain, είναι να αποκτήσει έναν τερματοφύλακα. Ο αγαπημένος του είναι ο Ter Stegen, στη σκιά του Claudio Bravo στη Μπαρτσελόνα και καθόλου πρόθυμος να συνεχίσει σ’αυτήν για άλλη μια σεζόν. Ο Χιλιανός είναι επίσης της αρεσκείας του Guardiola, κι επιπλέον ένας παλιός γνωστός του Mancisidor απ’την εποχή του στη Σοσιεδάδ, αλλά ο Γερμανός έχει το προβάδισμα λόγω ηλικίας.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.