News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η τύχη (ευλογία) του Zidane

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Του Humberto Grondona, προπονητή ποδοσφαίρου απ’το 1988



Πολύ λίγοι προπονητές θα μπορούσαν να πουν σήμερα ότι έχουν την τύχη που είχε και συνεχίζει να έχει, ο Ζιντάν. Δεν είναι μόνο λόγω των άριστων αποτελεσμάτων που έχει πάρει, αλλά επειδή όλα όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον του είναι ρόδινα.

Όταν μιλάμε για τύχη εννοούμε, σε πρώτη φάση, για παράδειγμα, να βρίσκεται στη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος, γιατί η προαγωγή απ’την Castilla στην πρώτη ομάδα στη μέση μιας σεζόν δεν είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για μια ομάδα με υψηλές προσδοκίες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η τύχη τον συνόδευσε, επίσης, στις αποφάσεις που πήρε κατά τη διάρκεια τραυματισμών διαφόρων παικτών, επειδή ούτε οι απώλειες των Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο δεν είχαν το τίμημά τους στην ομάδα. Ίσως υπό αυτή την άποψη, το όνομα που θα ήταν καλύτερο, θα’ταν επίσης αυτό της σοφίας, γιατί θα πρέπει να γνωρίζεις να παίζεις με ορισμένες κινήσεις που γίνονται στην ομάδα.

Πόνταρε στον Casemiro -έπαιξε 17 λεπτά περισσότερο απ’το μέσο όρο, με τον Γάλλο τεχνικό- και πήγε καλά. Όταν όλοι περίμεναν ότι ο James θα’ναι ο πρωταγωνιστής στα τελευταία παιχνίδια εμφανίστηκε ο Lucas Vázquez -έχει 10 λεπτά περισσότερης παρουσίας  απ’την εποχή του Rafa Benitez- για να δώσει τους τελευταίους έξι βαθμούς με τα γκολ του και τις ασίστ εναντίον των Ράγιο Βαγιεκάνο και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Σ’αυτούς τους δύο παίκτες έδωσε περισσότερο χρόνο απ’ό, τι είχαν με τον Μπενίτεθ κι αυτοί ανταποκρίθηκαν με αποτελεσματικότητα.

Μία απ’τις καλύτερες αρετές που προειδοποίησα σχετικά με τη λειτουργικότητα του είναι ότι ήρθε σε μεγάλα, γιγαντιαία αποδυτήρια, με πολλές BMW, Ferraris, Porsches, Jaguares, και δεν επιδίωξε ν’αλλάξει καμία ποδοσφαιρική πτυχή που είχε η ομάδα με τον madrileño προπονητή, αλλά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν οι παίκτες τον πάγκο, επειδή με τον Γάλλο σταμάτησαν οι κραυγές και οι εντολές.


Ο Ζιντάν συνειδητοποίησε ότι η επιτυχία του (ή η τύχη) να απολαμβάνει αυτή τη στιγμή είναι επειδή ήξερε να χρησιμοποιεί αυτόν τον ανθρώπινο παράγοντα που είναι τόσο μακριά από άλλους προπονητές. Εν ολίγοις, αν γεμίσουμε ένα δοχείο με το ανθρώπινο μέρος, συν την τακτική, την στρατηγική και την δόση τύχης, φτάνουμε σ’αυτήν την Ρεάλ Μαδρίτης, πιο ζωντανή απ’ότι νεκρή.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.