News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Conte ζητά τον Morata κι ο Zidane αξιώνει τον Hazard

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Του Antonio Sanz

Ο Ιταλός προπονητής τον ζήτησε ήδη στην Juve, αλλά κατέληξε να παραιτηθεί λίγο πριν φτάσει ο επιθετικός. Οι λευκοί θέλουν να κάνουν μπίζνες με τον επιθετικό τους και να πάνε για τον Βέλγο



Με τον τελικό του Champions League σε λίγες ώρες, τα γραφεία δεν επαναπαύονται ενώ τα δύο ρόστερ κάνουν την καλύτερη προετοιμασία. Εάν η Atleti καταφεύγει χωρίς να το ανακοινώνει δημοσίως στο χώρο εργασίας, το Valdebebas είναι ένα πραγματικό φρούριο. Κάτι παρόμοιο είναι η αποθήκη της Concha Espina. Στο Manzanares, αντίθετα, έχουν προσαρτήσει τον πρώτο για το επόμενο έτος: ο Gaitán είναι rojiblanco, απλά λείπει η επίσημη ανακοίνωση. Αυτό ήταν μια μεγάλη επιθυμία του Simeone. Χθες τον ήθελε και σήμερα τον έχει. Η ιδιοκτησία δεν σταματά σε δαπάνες για να εκπληρώσει το λόγο του: αν ο σύλλογος συνεχίσει να επενδύει σε μεγάλους παίκτες, ο Cholo θα απομακρύνει τον πειρασμό να εγκαταλείψει το πλοίο. Ένα ίδρυμα απ’το οποίο έφυγε σχεδόν πριν είκοσι χρόνια όντας παίκτης και υπερασπιζόμενος τ’αποδυτήρια. Τότε, υπέφερε μια μιντιακή και κοινωνική καταδίωξη λόγω του ότι πάτησε το όμορφο αγόρι της εποχής. Εκείνο το περιστατικό με τον Julen Guerrero, προστιθέμενο στις προσωπικές του διαφορές με τον πληρεξούσιο προπονητή της στιγμής -αυτό που είναι αυτός σήμερα- έκαναν την Atleti να τον πουλήσει στην Ίντερ.

Ο Simeone συνυπήρξε τέσσερις σεζόν στο Calcio με τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο σεζόν στο Μιλάνο και δύο στη Ρώμη, όντας παίκτης της Λάτσιο. Ο Γάλλος ήταν το αστέρι της Γιουβέντους. Σε αυτή την περίοδο, το πράγμα δεν θα μπορούσε να τελειώσει πιο ισορροπημένο, επειδή καθένας κατάφερε να κερδίσει ένα Scudetto. Ο Zizou κέρδισε στην πρώτη παρουσία του Cholo κι ο Simeone, πλέον στην Λάτσιο, το κατάφερε στην προτελευταία σεζόν της πενταετίας του Ζιντάν στην Ιταλία. Οι δύο γνωρίζουν πολύ καλά τη χώρα κάτω απ’τις Άλπεις, μιλούν τη γλώσσα και ταυτίζονται με την κουλτούρα της. Κανείς δεν θα παραξενευτεί αν μέσα σε λίγα χρόνια επαναλάβουν τη μονομαχία ως προπονητές: ο ένας στην Ίντερ, ο άλλος στην Γιουβέντους. Πράγματι, το San Siro φιλοξενεί την επανάληψη του τελικού πριν από δύο χρόνια. Στην Λισαβόνα, ο Simeone δεν είχε την καλύτερη μέρα του. Ο Ζιντάν συμμετείχε με λιγότερη ευθύνη: ολοκλήρωνε την εκμάθηση ως βοηθός προπονητή του Αντσελότι.



Εάν η προσοχή της εβδομάδας επικεντρώνεται σ’ένα τελικό με δύο πρωταγωνίστριες απ’την ίδια πόλη περισσότερες από επτακόσιες μέρες αργότερα, τα γραφεία της Ρεάλ Μαδρίτης διατηρούν το υψηλό επίπεδο δράσης αυτής της εποχής. Μια απ’τις πρώτες κινήσεις προς ολοκλήρωση θα΄ναι η εξαγορά των δικαιωμάτων του διεθνή Álvaro Morata. Όπως αποκάλυψε το Football Leaks το λευκό club διατηρεί μια οψιόν επιστροφής την οποία μπορεί να εξασκήσει μέχρι τις 15 Ιουλίου του τρέχοντος έτους (επίσης στις ίδιες ημερομηνίες αλλά το 2017) πληρώνοντας μια κλιμάκωση ανάλογη των συμμετοχών του ποδοσφαιριστή. Καθώς ο Morata έχει παίξει πάνω απ’το 50% των αγώνων, η Ρεάλ Μαδρίτης καλείται να καταβάλει 30.000.000 €, δίνοντας έτσι στους Ιταλούς ένα κεφαλαιακό κέρδος ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο σεζόν -χωρίς τους φόρους. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Ζιντάν δεν υπολογίζει τον Μαδριλένο επιθετικό. Είναι επίσης γνωστό ότι η οντότητα σκοπεύει να πωλήσει το αγόρι πολύ πάνω απ’το ποσό που πρέπει να πληρώσει τώρα, αναζητώντας έτσι μια στρογγυλή επιχείρηση.

Morata και Conte

Ο Morata είναι ένας επιθυμητός επιθετικός στην ήπειρο. Η αγγλική αγορά θα εξετάσει τη μεταγραφή του από πολλά σημεία του ορίζοντα. Ωστόσο, το πλεονέκτημα είναι στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Ειδικά λόγω της παρουσίας του Αντόνιο Κόντε, νέου ενοίκου του πάγκου της Τσέλσι. Επιπλέον, η ιστορία μεταξύ του τεχνικού και του επιθετικού επαναλαμβάνεται. Πριν δύο χρόνια, ο πρώην προπονητής της Γιουβέντους μετατράπηκε σ’έναν απ’τους υποστηρικτές της υπογραφής του madridista. Ωστόσο, διαφορετικές συνθήκες ανάγκασαν τον νυν προπονητή της εθνικής Ιταλίας ν’αφήσει τον σύλλογο. Η μοίρα ήθελε μόλις τρεις ημέρες μετά την παραίτηση Conte, την ανακοίνωση της Γιουβέντους για την αγορά του Morata. Στον σχεδιασμό που έχει ολοκληρωθεί με τους Λονδρέζους ηγέτες, ο Ισπανός επιθετικός είναι και πάλι υπογραμμισμένος. Η Τσέλσι χρειάζεται να υπογράψει τουλάχιστον δύο επιθετικούς διότι δεν εξετάζει αρχικά την έξοδο του Diego Costa. Ο Ιταλός προπονητής δεν υπολογίζει ούτε τον Πάτο, ούτε τον Falcao, ούτε τον Rémy. Οι τρεις τους θα εγκαταλείψουν το σύλλογο. Γι’αυτό, μεγαλώνει η δέσμευση για την υπογραφή του Morata, τον οποίο θεωρεί, στα 23 του, έναν απ’τους πιο ελπιδοφόρους επιθετικούς στην Ευρώπη.

Οι αριθμοί του Morata στην Γιουβέντους δεν έχουν υπάρξει παραφουσκωμένοι. O rojiblanco canterano σκόραρε 15 γκολ στην πρώτη του σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και 12 την φετινή. Επιπλέον, έχει υποβιβαστεί στον πάγκο με την άφιξη του Mandzukic επειδή ο Dybala έχει υπάρξει αδιαμφισβήτητος για τον Allegri. Οι διαφορές με το πρότυπο ήταν τόσο προφανείς που το αγόρι βλέπει ξεκάθαρα ότι ο χρόνος του στην Ιταλία δεν μπορεί να παραταθεί, παρά το γεγονός ότι είναι είδωλο των οπαδών και καθοριστικός για την επίτευξη του δεύτερου τίτλου της σεζόν, του Κυπέλλου. Εν τω μεταξύ, η Τσέλσι, ακούγοντας την επιθυμία του Conte, έχει ήδη βολιδοσκοπήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει κινηθεί γρήγορα, έχοντας επίγνωση του ανταγωνισμού. Και είναι οι Άγγλοι, ακριβώς αυτοί που διατηρούν το κλειδί για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Η απάντηση στα γραφεία του Τ4 του Bernabeu ήταν σαφής: σας πουλάμε τον Morata αν διαπραγματευτούμε για τον Hazard. Ο Βέλγος αρέσει πολύ στον Ζιντάν και θα’ναι το τέλειο συμπλήρωμα για το BBC, τώρα που ο James έχει παρουσιάσει αμφιβολίες κι ο Isco φαίνεται να καταλήγει πακετάροντας για το Μάντσεστερ.


Ο Eden Hazard ανακηρύχθηκε καλύτερος παίκτης της Πρέμιερ που κατέκτησε ο Μουρίνιο για την Τσέλσι το 2015. Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι αυτός ο νεαρός πλέι μέικερ των 25 ετών ήταν ο ηγέτης της πρωταθλήτριας. Ωστόσο, αυτή τη σεζόν η απόδοση υπήρξε ανεπαρκής. Τα νούμερα έχουν περάσει απ’τα 19 στα 6 γκολ κι απ’τις 16 στις 9 ασίστ. Το χειρότερο, η συγκεκαλυμμένη κατηγορία του Πορτογάλου μετά τον αγώνα στην Leicester: "Σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα, αποφάσισε ότι τραυματίστηκε". Ένας Μου στο όριο αμφισβήτησε τον επαγγελματισμό του καλύτερου παίκτη του. Αλλά ο Hazard, δεν βελτιώθηκε ούτε με τον Hiddink. Οι πιο κοντινές εκθέσεις στον παίκτη έχουν δείξει ότι μετά από τέσσερις σεζόν καταλαβαίνει ότι ο κύκλος του στο Λονδίνο έχει τελειώσει κι ο προορισμός της Ρεάλ Μαδρίτης υπερκαλύπτει τις φιλοδοξίες του. Επιπλέον, θα έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του Ζιντάν, στον οποίο ο Florentino θα ήθελε να δώσει ένα καπρίτσιο. Ο Conte θα πρέπει να αναλύσει αν η υπογραφή του Morata αξίζει να χάσει τον Hazard διότι στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν αμφιβάλλουν ότι βρίσκονται ενώπιον της τέλειας επιχείρησης.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.