News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano Ronaldo παίρνει τη δόξα και μια ανανέωση ζωής

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Του Alonso Castilla

Ένα πέναλτι που έδωσε το ενδέκατο στη Ρεάλ Μαδρίτης

Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του, αλλά ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος τελείωσε τη δουλειά με το τελευταίο πέναλτι. Δόξα κι ανανέωση ζωής για τον Πορτογάλο επιθετικό



Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του. Δεν έλαμψε κι όταν είχε ευκαιρίες να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, εμφανίστηκε ο Oblak ή κάποιος rojiblanco αμυντικός, αφήνοντάς τον με άδεια χέρια. Αλλά μετά ήρθε η υπέρτατη στιγμή, η στιγμή της αλήθειας, και δεν απέτυχε. Ο Juanfran σημάδεψε το δοκάρι κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπρεπε να χτυπήσει το πέμπτο πέναλτι της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος δεν δίστασε. Ο καλός τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης πήγε προς τη μία πλευρά, ενώ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα απ’την άλλη. Το Ενδέκατο έθεσε πορεία προς τις βιτρίνες του Santiago Bernabeu. Μια δύσκολη σεζόν, σε συλλογικό κι ατομικό επίπεδο, τέλειωσε με τον καλύτερο τρόπο για τον Πορτογάλο επιθετικό. Ένα καλό μερίδιο δόξας είναι γι’αυτόν, ενώ το νέο συμβόλαιό του αρχίζει να μαγειρεύεται πιο γρήγορα.

Λίγες μέρες πριν απ’το μεγάλο τελικό του Μιλάνου, σε μια συνέντευξη στο «Jugones» της La Sexta, δήλωσε ότι «η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι έξυπνη αν με ανανεώσει», τονίζοντας ότι, παρά το ότι έζησε κάποιες κακές στιγμές, σήμερα αισθάνεται "ευτυχής" ντυμένος στα λευκά. Η νέα αυτή δέσμευση έχει σκιαγραφηθεί τον τελευταίο καιρό και δεν θ’αργήσει πολύ να πάρει επίσημο χαρακτήρα. Αυτή η εφημερίδα ενημέρωσε πριν εβδομάδες ότι ο σύλλογος κι ο παίκτης είχαν αρχίσει να διαπραγματεύονται, κάτι που πριν από λίγο καιρό ήταν αδιανόητο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε μια συγκεκριμένη στιγμή η παραμονή του Cristiano ήταν σε σοβαρό κίνδυνο, όταν στα γραφεία της Ρεάλ Μαδρίτης άρχισαν να δείχνουν σε κάποιο άλλο στόχο.

Ήταν επίσης η El Confidencial η οποία το Νοέμβριο υπέδειξε τον κύριο στόχο του Florentino Perez. Δεν ήταν άλλος απ’το πολωνικό τανκ Robert Lewandowski. Ήταν καιροί στους οποίους ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκονταν ξεκάθαρα αντιμέτωπος με τον Rafa Benitez, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό του συλλόγου δέσποζε κάποια φωνή δείχνοντας ότι είχε φτάσει η ώρα να πωληθεί ο Πορτογάλος αστέρας. Ο παίκτης, εν τω μεταξύ, άρχισε να ακούει προσφορές από διάφορα μέρη. Πάνω απ 'όλα, η PSG που ήταν πρόθυμη να τινάξει τη μπάνκα, καταβάλλοντας ένα σημαντικό ποσό χρημάτων στην Ρεάλ Μαδρίτης κι ένα παχυλό συμβόλαιο στον πρωταγωνιστή. Όλο εκείνο έμεινε στη λήθη εδώ και καιρό. Τον επιθετικό αναμένει ουσιαστικά ένα συμβόλαιο ζωής που θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι το 2021. Αν θέλει να συνεχίσει να κλωτσάει μια μπάλα περαιτέρω, θα’ναι σε ένα απομακρυσμένο πρωτάθλημα απ’την ευρωπαϊκή ελίτ.



Η σημασία του Ζιντάν

«Είχα ένα όραμα, είδα ότι επρόκειτο να σκοράρω το νικητήριο πέναλτι και ζήτησα απ’τον Ζιντάν να με βάλει τελευταίο εκτελεστή», δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα απ’το γήπεδο στο μικρόφωνο του Antena 3. Όχι πολύ καιρό πριν, δεν θα μπορούσε ούτε να φανταστεί ότι η σεζόν θα τέλειωνε μ’αυτόν τον τρόπο. Στα τέλη του περασμένου έτους η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ρωγμές σε όλες τις πλευρές, με αποδυτήρια αντιμέτωπα ξεκάθαρα με τον Rafa Benitez. Ο επιθετικός δεν συνδέθηκε ποτέ με τον Μαδριλένο προπονητή, το κέφι του χάνονταν και η έξοδός του απ’το σύλλογο πλησίαζε αναπόφευκτα. Αλλά τον Ιανουάριο ήρθε ο Ζιντάν, ο Γάλλος κάλυψε τις ρωγμές καταλήγοντας να κατακτήσει το ενδέκατο. Η σύνδεσή του με τον CR7 είναι τέλεια και στο χόρτο του San Siro έριξε το ένα λουλούδι μετά το άλλο στον στρατηγό. "Είναι ένας κύριος και ταπεινός, αξίζει αυτό τον τίτλο", είπε ο παίκτης στο Antena 3. Η μεγάλη επιθυμία του να συνεχίσει να΄χει το αφεντικό την επόμενη σεζόν, θεωρείται δεδομένη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα βασικό πρόσωπο για ν’αλλάξει το σενάριο, ήταν ο Ζιντάν. Ειδικά με τον προορισμό του λευκού αστέρα. Ο Γάλλος προπονητής γνώριζε τέλεια πού ήταν, επειδή στην πραγματικότητα είχε απορρίψει την πρώτη ομάδα την πρώτη φορά που την πρόσφερε ο Florentino Perez. Αυτό συνέβη στα τέλη Νοεμβρίου, όταν ο Πρόεδρος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σεζόν θα πήγαινε προς τα κάτω, αν ο Ράφα Μπενίτεθ συνέχιζε να κουμαντάρει το πλοίο. Τη δεύτερη δεν θα μπορούσε πλέον να αρνηθεί την προσφορά του προέδρου. Και κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών υπηρέτησε χωρίς πολύ θόρυβο και πάνω απ 'όλα όντας κοντά στους παίκτες με κάθε τρόπο. Αρχίζοντας με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο περιέβαλε πάντα με καλά λόγια κι αγάπη. Ο ποδοσφαιριστής ένιωσε τόσο άνετα όσο με τον Carlo Ancelotti και το τελικό αποτέλεσμα ήταν οι δυο τους να καταλήξουν να σηκώσουν το ενδέκατο στο Μιλάνο.


Δύσκολο να αντικατασταθεί


Τώρα ο ορίζοντας φαίνεται ξεκάθαρος για να υπογράψει ο Κριστιάνο Ρονάλντο όχι πολύ αργά ένα νέα συμβόλαιο για την περαιτέρω επέκταση της παραμονής του στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου τώρα είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Ο σύλλογος, κατανόησε επίσης σε μια δεδομένη στιγμή ότι δεν θα’ταν εύκολο να αποκτήσει έναν goleador επιθετικό, ο οποίος θα προσφέρει τα ίδια οφέλη και την καλή απόδοση του Πορτογάλου. Αν και στο εσωτερικό του συλλόγου περισσότεροι από έναν θεωρούσαν ότι ήταν καλύτερη η πώλησή του επειδή ήταν αρκετά αποσβησμένος, τώρα αυτές οι σκέψεις έχουν ξεχαστεί. Το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης δεν διανοείται χωρίς τον Πορτογάλο. Θα’ρθει κάποια μορφή στο σύλλογο αυτό το καλοκαίρι, αλλά αυτός που θα παραμείνει ο κινητήρας και η αναφορά της ομάδας θα’ναι ο Cristiano.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.