News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano Ronaldo ρισκάρει την κατάστασή του με μια Ρεάλ Μαδρίτης κομμένη στη μέση

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Του Alonso Castilla

Ο Πορτογάλος αποφασίζει να παίξει ενάντια στη Σίτι

Μετά από αρκετές ημέρες έντονης ανάκαμψης, ο Πορτογάλος θα παίξει ενάντια στη Μάντσεστερ Σίτι και θα’ναι στην αρχική 11άδα μιας Ρεάλ Μαδρίτης κομμένης στη μέση λόγω της απουσίας του Casemiro



"Πιστεύω πάντα ότι είμαι ένας ξεχωριστός παίκτης", παραδέχτηκε σε μια συνέντευξή του στο «uefa.com». Έχει βρεθεί σε ένα περίπλοκο σταυροδρόμι, όταν ο τελικός του Champions League είναι ένα βήμα μακριά κι έχει αποφασίσει να ρισκάρει την κατάστασή του χωρίς δισταγμό. "Είναι στο 100%", είπε ο Ζιντάν όταν ρωτήθηκε για τον Cristiano Ronaldo. Μετά από αρκετές ημέρες ιατρικών διαβουλεύσεων και εμπεριστατωμένη εργασία αποκατάστασης, ο Πορτογάλος επιθετικός έχει αποφασίσει να κάνει ένα βήμα μπροστά και θα’ναι στην αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι. Ακριβώς σε μια στιγμή, στην οποία η ομάδα χάνει την ισορροπία και κόβεται στη μέση λόγω της απουσίας του Casemiro. Ένας μέσος ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν ως ξεκάθαρος αναπληρωματικός και που τον τελευταίο καιρό έχει κερδίσει το ρόλο του άθικτου.

Το σενάριο είναι παρόμοιο μ’αυτό πριν από δύο σεζόν, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Champions League στη Λισαβόνα σε ένα ξέφρενο τελικό εναντίον της Ατλέτικο. Εκείνον τον καιρό η κατάσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν η καλύτερη, αλλά όταν ήρθε η στιγμή της αλήθειας δεν δίστασε να κάνει ένα βήμα μπροστά και να παίξει σ’ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έλαμψε. Στη συνέχεια ήρθε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, στο οποίο κατέστη σαφές ότι η μηχανή του Πορτογάλου δεν ήταν έτοιμη. Ρίσκαρε στο όριο προκειμένου να μην χάσει κανένα σημαντικό ραντεβού, και τώρα επαναλαμβάνεται όταν η λευκή ομάδα είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Μιλάνου. Το σώμα του διατρέχει κίνδυνο και το ξέρει για τα καλά. Έχει προειδοποιηθεί γι 'αυτό.

«Είναι στο 100%», είπε ο Ζιντάν την περασμένη εβδομάδα μια μέρα πριν το πρώτο σκέλος. Κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστρεψε προς τα κάτω έναν απ’τους αντίχειρές του, όταν μπήκε στο γήπεδο του Etihad Stadium. Έμεινε στις κερκίδες. Ο λευκός προπονητής επανέλαβε την ομιλία ημέρες μετά, ενόψει του επαναληπτικού, ραντεβού για το οποίο ο παίκτης δούλεψε σκληρά μεταξύ φυσιοθεραπευτών και γιατρών. Χωρίς επίσημη ιατρική ανακοίνωση, ο αστέρας έχει αποφασίσει να παίξει κι ο προπονητής του, έχει δώσει την έγκριση. Η λέξη του πρωταγωνιστή θα’ταν καθοριστική κι ο Cristiano είπε ότι θα παίξει. Γνωρίζει ότι μπορεί να σπάσει απότομα και να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στον τελικό του Μιλάνου -αν κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης την Σίτι - κι ακόμη και να ρισκάρει με την ετοιμότητα της μηχανής του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία.



Από αναπληρωματικός σε ζωτικός

Όταν ο Ράφα Μπενίτεθ ανέλαβε την ομάδα τον Ιούλιο του 2015, η απόκτηση ενός μέσου που θα προσφέρει δουλειά σε βιομηχανικές ποσότητες έγινε ένα θέμα ζωτικής σημασίας. Ο Arturo Vidal έθαψε τις πιθανότητές του να φορέσει τα λευκά όταν πιάστηκε σε ένα αλκοτέστ, ενώ έπαιζε στο Κόπα Αμέρικα. Ρητή αίτηση του Μαδριλένου προπονητή, η γκάφα του Χιλιανού χρησιμοποιήθηκε απ’τον Florentino Perez για να θάψει την επιχείρηση. Αλλά ο νυν προπονητής της Newcastle εξακολουθούσε να σκέφτεται ότι η ομάδα χρειάζονταν έναν μέσο αυτών των χαρακτηριστικών. Ποτέ δεν έπαιξε πραγματικά με ένα στοιχείο που είχε αλιευθεί απ’τον σύλλογο.

Ο Μπενίτεθ μελέτησε με το επιτελείο του, τους παίκτες που προσφέρονταν στην αγορά. Είχε υπό τις εντολές του τον Casemiro, ο οποίος ήρθε έχοντας ολοκληρώσει μια καλή σεζόν στην Πόρτο, αλλά δεν τον έπειθε. Ο στρατηγός έψαχνε κάποιον περιστασιακό παίκτη με τον οποίο θα ενίσχυε την μεσαία γραμμή. Τελικά έδειξε τον Mateo Kovacic, ο λευκός πρόεδρος ήταν για μια φορά συγκαταβατικός -η μόνη φορά που ήταν με τον Rafa- και συμφώνησε να αποκτήσει τον παίκτη που είχε ζητήσει ο τεχνικός. Ο δυνατός Βραζιλιάνος παίκτης έμεινε σ’ένα περίπλοκο σενάριο, γνωρίζοντας ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσει μια θέση στην ομάδα.



Το σχέδιο του Pellegrini

Επρόκειτο να’ρθει Ζιντάν, να τσεκάρει προσωπικά και καθημερινά ότι οι Isco και James δεν ήταν για πολλές γιορτές, και να ποντάρει σταθερά στον Casemiro. Ο νεαρός παίκτης έδωσε στην ομάδα την ισορροπία που απαιτείται, αν και στα επίσημα περισσότεροι από έναν στραβομουτσούνιασαν όταν είδαν, ιδιαίτερα τον Κολομβιανό, έξω. Τ’αποτελέσματα, ωστόσο, δικαίωσαν τον προπονητή. Ενάντια στην ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν παίζει ένα στοιχείο που έχει καταστεί απαραίτητο. Μένει να δούμε ποιος θα πάρει τη θέση του, με τον Isco και τον Kovacic -ο James έχει λιγότερες πιθανότητες- να μάχονται γι’αυτήν τη θέση που έχει μείνει κενή στη μεσαία γραμμή. Ο Lucas Vázquez, πάντα με αξιόλογη απόδοση, φιγουράρει για τη θέση του τραυματία Μπενζεμά.


Ο Manuel Pellegrini στραβομουτσούνιασε όταν έμαθε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα παίξει. «Θα του πω να σταματήσει» είπε αστειευόμενος ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, προσθέτοντας για τον Πορτογάλο ότι «είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας, ξέρει πολύ καλά το σώμα του. Είναι ένας διαφορετικός ποδοσφαιριστής, που σκοράρει πολλά γκολ, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι μόνο ο Cristiano, έχει πολλές περισσότερες επιλογές. Θα αγωνιστούμε απέναντι σε μια ομάδα, όχι μόνο ενάντια στον Cristiano». Σε αντίθεση, παραδέχθηκε ότι η απουσία του Benzema είναι καλή για την ομάδα του: "Παίζει πάντα, σκοράρει πολλά γκολ και είναι ο σύνδεσμος με τον Cristiano. Το ότι δεν θα παίξει είναι θετικό για μας". «Θα προσπαθήσουμε να’χουμε τη μπάλα, την κατοχή και να επιτεθούμε στη Ρεάλ Μαδρίτης», είπε μιλώντας για το σχέδιο για να βρεθούν στον τελικό του Champions League.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.