News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το Santiago Bernabeu αποχαιρετά τον Arbeloa, τον πιο ένθερμο απόστολο του Mourinho

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Του Alonso Castilla

Θα συνεχίσει την καριέρα του αλλού

Σε ένα απόγευμα στο οποίο η Μαδρίτη θα συνεχίσει να παλεύει για να κερδίσει το πρωτάθλημα, η επίσκεψη της Βαλένθια σηματοδοτεί το αντίο του Arbeloa στο Μπερναμπέου. Φεύγει ο μεγαλύτερος εκφραστής του «mourinhismo»



Με μειωμένο ρόλο αυτή τη σεζόν, η ώρα του αποχαιρετισμού είχε καθορισμένη ημερομηνία εδώ και καιρό. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε εγρήγορση για να κερδίσει τη Βαλένθια για να αγωνιστεί για τον τίτλο του πρωταθλητή μέχρι την τελευταία μέρα, αλλά η ατμόσφαιρα έχει εμπλακεί σε μια πραγματικότητα που δεν είναι λιγότερη για τον madridismo, -τουλάχιστον για μια μεγάλη πλειοψηφία- που δεν είναι άλλη απ’το αντίο του Alvaro Arbeloa. Ένας παίκτης που έφυγε κι επέστρεψε, ο οποίος στη δεύτερη περίοδό του ως λευκός παίκτης δεν άφησε αδιάφορο κανέναν. Ούτε μέσα ούτε έξω απ’το κλαμπ. Ο πιο ένθερμος απόστολος του Μουρίνιο αποχαιρετά το Santiago Bernabeu. Η σταθερή του και παθιασμένη υπεράσπιση του Πορτογάλου προπονητή τον μετέτρεψε σε σημείο αναφοράς για πολλούς madridistas, στον ίδιο βαθμό που του έφερε μια σειρά από επικρίσεις.

Σε έναν αγώνα όπου οι φίλαθλοι θα πρέπει να παρακολουθούν το ίδιο το παιχνίδι και τι συμβαίνει στο ντέρμπι της Καταλονίας και στο Λεβάντε- Atlético, ένας μέρος του ρόλου θα αφορά έναν παίκτη ο οποίος εκφράζονταν πάντα ξεκάθαρα όταν έπρεπε να μιλήσει και δεν είχε ποτέ προβλήματα να εκφράσει την αφοσίωσή του στον Πορτογάλο προπονητή. Αυτή η φιλία που σφυρηλατήθηκε στο χρόνο μεταξύ προπονητή και παίκτη, προκάλεσε περισσότερες από μια πυρκαγιές στ’αποδυτήρια, με μια ανοικτή σύγκρουση μεταξύ Arbeloa και Κασίγιας. Μια θυελλώδης σχέση ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, με τον ένα ως μεγάλο υπέρμαχο του «mourinhismo» και τον άλλο ως θύμα ή εχθρό του ίδιου. Η ομάδα διαιρέθηκε, με κάποιους να παίρνουν το μέρος του ενός κι άλλους του άλλου.

Σ’ένα τέλος στο πρωτάθλημα τόσο συναρπαστικό, η συγκομιδή των τριών βαθμών εναντίον της Βαλένθια είναι αυτό που έχει σημασία για τους οπαδούς, οι οποίοι θα αναλάβουν σίγουρα δράση όταν θα πρέπει να αποχαιρετήσουν τον πιο αφοσιωμένο θαυμαστή του Μουρίνιο. Χωρίς τους τραυματίες -που δεν θα λείψουν για μεγάλο διάστημα- Bale και Keylor Navas, συν έναν Carvajal που θα ξεκουραστεί, τα καλά νέα είναι ότι ο Benzema επιστρέφει στη σκηνή, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα παραμείνει στην αρχική 11άδα. Ο Arbeloa δεν θα ξεκινήσει, αλλά φαίνεται σίγουρο ότι θα απολαύσει λίγα λεπτά ώστε να μπορέσει ν’αποχαιρετήσει μέσα στο γήπεδο τους οπαδούς του. Ανάλογα με το σκορ, θα παίξει περισσότερο ή λιγότερο.



Η «madridista τζιχάντ»

Η σχέση μεταξύ των Μουρίνιο, Arbeloa πήγε πέρα ​​απ’την επαγγελματική. Η επιθυμία και των δύο να υπερασπιστούν και να προστατεύσουν την εταιρεία που τους πληρώνει-την Ρεάλ Μαδρίτης- στο μέγιστο, τους ένωσε για πάντα. Απ’το να’ναι αφεντικό και μαθητής  έγιναν φίλοι. «Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για τον José, γιατί έβγαινε πάντα μπροστά για μας και πάντα μας προστάτευε», είπε ο παίκτης πριν καιρό στο Onda Cero. Και καθόρισε το «mourinhismo» ως «ένα τρόπο ύπαρξης, να κάνεις πράγματα, δεν πρέπει να υποχωρείς σε τίποτα, να βγαίνεις πάντα μπροστά, να υπερασπίζεσαι τις ιδέες σου μέχρι θανάτου, να’σαι ειλικρινής, ακέραιος... ». Με την πάροδο του χρόνου, ο μπακ έκανε το παν για να εκφράσει το θαυμασμό του για τον προπονητή.

Δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκαλέσει "πατέρα" τον αμφιλεγόμενο στρατηγό. Μέσω του διαδικτύου δεν κρύφτηκε ποτέ, ειδικά όταν μαίνονταν περισσότερο η κριτική για τον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος δεν τελείωσε καλά με ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Μέρες πριν τελειώσει η θητεία του τεχνικού στη Ρεάλ Μαδρίτης, σήκωσε μια φωτογραφία στο προφίλ του στο Twitter που έδειχνε τον Mou και το επιτελείο του, γράφοντας: «Σας ευχαριστώ για όλα. Ήταν μια ευχαρίστηση να δουλέψω με όλους σας. Σας εύχομαι τα καλύτερα. Θα ιδωθούμε σύντομα, φίλοι». Όταν η ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα του 2012, έβαλε μια φωτογραφία με τον Πορτογάλο γράφοντας: "Κι αυτή η φωτογραφία με την αγάπη μας για τη madridista τζιχάντ".

Με τον Ίκερ Κασίγιας η σχέση ήταν θυελλώδης, με σκληρά επεισόδια που θόλωσαν τη σχέση μεταξύ των δύο. Παραδόξως, ήταν ο Arbeloa αυτός που τραυμάτισε τον Κασίγιας σε ένα παιχνίδι στο Mestalla, το οποίο προκάλεσε τη μεταγραφή του Diego Lopez που έγινε βασικός. Ο αμυντικός υπερασπίστηκε πάντα τον νυν τερματοφύλακα της Μίλαν, ο οποίος βρέθηκε στο κέντρο του κυκλώνα των μέσα μαζικής ενημέρωσης, λόγω του ότι άφησε στον πάγκο τον Iker. "Μην συγχέετε την αλήθεια με τη γνώμη της πλειοψηφίας. Πάντα μαζί σου, αδελφέ! " έγραψε ο Alvaro στο διαδίκτυο, ενώ σήκωσε μια φωτογραφία μαζί με τον gallego τερματοφύλακα.



Το διαδίκτυο κάηκε

Η πραγματικότητα είναι ότι η σχέση μεταξύ Arbeloa και Κασίγιας πληγώθηκε θανάσιμα. Κι ο Μουρίνιο είχε αρκετή σχέση μ’αυτό. Ένας πόλεμος που επηρέασε επίσης τη συνύπαρξη μέσα στην εθνική του Del Bosque. Ο δεξιός μπακ δεν αποχωρίζονταν απ’τον Xabi Alonso, έναν απ’τους καλύτερους φίλους και μεγάλους υπερασπιστές του, μένοντας πολύ μακριά απ’την azulgrana ομάδα και τον αρχηγό του. Το διαδίκτυο απέκτησε έναν υψηλότερο ρόλο, παίρνοντας φωτιά πολλές φορές, με υπερασπιστές των Κασίγιας κι Arbeloa να ανταλλάσσουν όλων των ειδών των υβριστικών λέξεων ... Ξέρετε ήδη, αυτές των «κώνου», «αρουραίου» ...

Η σταθερή υπεράσπισή του στον Μουρίνιο με την πάροδο του χρόνου μεταλλάχθηκε σ’ένα είδος λαϊκού εκπροσώπου της Ρεάλ Μαδρίτης. «Ήταν σε θέση να κατεβάσει απ’την κορυφή τη Barcelona του Γκουαρντιόλα», είπε σε συνέντευξή στην «The Independent», πάντα έτοιμος να εισέλθει στην αρένα, όταν έπρεπε να πει κάτι για να υπερασπιστεί τον σύλλογο έναντι της Barca. Οι τελευταίες κόντρες του με τον Piqué έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των madridista οπαδών. Ο πόλεμος μεταξύ των δύο, με διασταυρούμενα πυρά από μικτές περιοχές κι επίσης μέσω του διαδικτύου, αύξησε την λατρεία των δύο των μεταξύ των κοινωνικών μαζών της Ρεάλ Μαδρίτης και της Barcelona. Το Santiago Bernabeu αποχαιρετά κάτι περισσότερο από έναν ποδοσφαιριστή.




Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.