News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η επικείμενη αποχώρηση του José Ángel Sánchez απ’τη Μαδρίτη τρελαίνει τον Florentino

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Του Luis Miguel Gonzalez

Ο διευθύνων σύμβουλος θα πάει με τον Jorge Mendes

Στο κλαμπ της Concha Espina θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος, όλα δείχνουν, ότι θ’αρχίσει να εργάζεται με τον Jorge Mendes, τον ισχυρό μάνατζερ παικτών



Η κατάκτηση του ενδέκατου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ήταν ένα βάλσαμο για τον Florentino Perez. Ο ευρωπαϊκός τίτλος εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μιλάνο έχει χρησιμεύσει στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης να σώσει μια σεζόν κατά την οποία ο σύλλογος και η ομάδα του περιβάλλονταν από εικασίες, μυστήρια κι αβεβαιότητες. Τώρα, μετά απ’τον ενθουσιασμό και την ευφορία για την επίτευξη του πολυπόθητου τροπαίου, ο Florentino είναι αποφασισμένος να αναδιοργανώσει διάφορα τμήματα του συλλόγου.

Στο κλαμπ της Concha Espina αρχίζει να γίνεται μια κραυγή το ότι ο José Ángel Sánchez θα φύγει στο τέλος του μήνα. Το σχόλιο εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά στο γνωστό ως Τ4 του Bernabeu και κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο σημαντική. Να θυμάστε ότι ο ακόμα γενικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει επιβιώσει απ’όλες τις καταιγίδες που έχουν ενταθεί πάνω απ’το κλαμπ υπό την προεδρία του Florentino Perez και, στο μεταξύ, του Ραμόν Καλντερόν.

Στην πρώτη του θητεία του κ Pérez, όταν αποχώρησε το 2006, ο José Ángel Sánchez ήταν επώνυμα ο έμπιστος του Calderon, με τον οποίο παρέμεινε στη θέση του γενικού διευθυντή, κάτι που ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν κατανόησε. Το ίδιο επίθετο χρησιμοποίησαν οι διοικητικοί του Καλντερόν όταν, σύμφωνα με αυτούς, ανακάλυψαν ότι ο Sánchez ήταν ο αρουραίος του Florentino, ο οποίος τον κράτησε επίσης στην θέση όταν επέστρεψε στην προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιούλιο του 2009. Μια νέα εποχή στην οποία ο Sánchez έπρεπε να ασχοληθεί, μεταξύ άλλων θεμάτων, με την αποχώρηση του Ίκερ Κασίγιας, την αποτυχημένη μεταγραφή του De Gea, την λανθασμένη χρησιμοποίηση του Cheryshev στο Κύπελλο ή την απόλυση του Rafa Benitez, τον προπονητή που υποστήριζε.



Ο José Ángel Sánchez εκτιμιόταν πάντα για την δύναμή του της αποπλάνησης και την ικανότητά του στη διαπραγμάτευση, τόσο σε κάποιες μεταγραφές, όσο και κατά την προβολή της μάρκας της Ρεάλ Μαδρίτης σε όλο τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά την ένταξή του στον σύλλογο, ο Florentino έφτασε να πει ότι ήταν ένα βασικό κομμάτι στον μηχανισμό της οντότητας, αλλά με το πέρασμα του χρόνου και μετά την βίωση μερικών καταστάσεων λίγο λεπτών, οι σχέσεις μεταξύ του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου δεν είναι αυτές που ήταν. Φυσικά, για τις κακές σχέσεις, γι’αυτές που έχει με τον Manuel Redondo, διευθυντή του Γραφείου της Προεδρίας της Ρεάλ Μαδρίτης και Διευθύνων Συμβούλου του Ιδρύματος, με τον οποίο έχει εδώ και καιρό κηρύξει τον πόλεμο.

Εάν το αντίο Sánchez επιβεβαιωθεί, ο πρόεδρος δεν κρύβει ότι τίθεται ένα διπλό πρόβλημα. Απ’τη μία πλευρά, το να βρει το κατάλληλο πρόσωπο για την ανάληψη μιας θέσης τόσης ευθύνης στις δομές ενός club τόσο μεγάλου μεγέθους όσο η Ρεάλ Μαδρίτης. Και, απ’την άλλη, ο πιθανός προορισμός του José Ángel, για τον οποίο όλα δείχνουν ότι θα συνεργαστεί με τον Πορτογάλο Jorge Mendes, που θεωρείται ένας απ’τους μάνατζερ παικτών και διαμεσολαβητές των συλλόγων, με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.


Αν ο José Ángel Sánchez αποφασίσει να φύγει απ’τη Μαδρίτη, σχεδιάζει να πάρει μαζί του μέρος του επιτελείου του. Μεταξύ αυτών των ανθρώπων είναι η Begoña Sanz, την οποία διόρισε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του συλλόγου και με την οποία έχει μια καλή σχέση τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Αυτός ο διορισμός δεν ήταν ιερός της αφοσίωσης του Florentino και ακόμη λιγότερο του Manuel Redondo, ο οποίος φώναξε όταν τον έμαθε. Ένα άλλο πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Sánchez είναι η Julia Gonzalez, η αποτελεσματική και πιστή γραμματέας με την οποία έχει συνεργαστεί για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

*Παρατίθεται επίσης ένα απόσπασμα του Luis Miguel Gonzalez από άρθρο του στην El Confidencial πέρυσι τον Ιούλιο:

Υπάρχουν υπάλληλοι της Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμη και πολλοί madridistas, που δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς ο José Ángel Sánchez ήταν πρώτα με τον Florentino Perez και στη συνέχεια με τον Ραμόν Καλντερόν. Ένα παράδοξο για το οποίο μου προσφέρουν αυτήν την εκδοχή. Μετά την αποχώρηση του σημερινού προέδρου το 2006 και τη νίκη του Calderón στις εκλογές, ο νέος πρόεδρος εμπιστεύτηκε τον José Ángel για τον τρόπο που δουλεύει, τις ικανότητες του στη διαπραγμάτευση των συμβολαίων των παικτών και για τις άριστες διασυνδέσεις του. Ανάμεσά τους, προσωπικά και επαγγελματικά, με τον Jorge Mendes, τον δημοφιλή μάνατζερ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Ραμόν Καλντερόν κι ο José Ángel Sánchez σχημάτισαν ένα στερεό δίδυμο, για να επιλύσουν δύο σημαντικά οικονομικά ζητήματα. Ένα που αφορούσε το κλαμπ κι ένα άλλο σχετικό με την Telemadrid. Αυτό που έμοιαζε μ’έναν ταιριαστό κι ευχάριστο γάμο, κατέληξε σε διαζύγιο. Ορισμένα στελέχη του Καλντερόν διαβεβαίωσαν ότι ο José Ángel Sánchez ήταν ο αρουραίος του Florentino, ο οποίος τον ενημέρωνε για όλα όσα συνέβαιναν στο σύλλογο. Μετά την επιστροφή στην προεδρία το 2009, ο Florentino τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που παρείχε και του έδωσε τον έλεγχο του συλλόγου. Ο José Ángel Sánchez έχει γίνει ο άνθρωπος ο οποίος κατέχει σήμερα την εξουσία στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι αυτός που διατάζει και δίνει εντολές, αν κι ο πρόεδρος έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.