News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Kanté, ένας μέσος που πολλαπλασιάζει στο χόρτο

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Του Jon Prada

Η άγκυρα της Leicester ήταν αυτή που έκοψε τις περισσότερες μπάλες (156) στην Ευρώπη το περασμένο έτος

«Το να παίζεις στο κέντρο δεν είναι εύκολο αλλά ο Kanté ξέρει τι να κάνει και το κάνει καλά, πολύ καλά, για την ομάδα του. Ανακατανέμει το παιχνίδι ομαλά». Didier Deschamps, προπονητής της Γαλλίας



«Ποτέ δεν σταματά να τρέχει στις προπονήσεις. Έτρεχε τόσο πολύ που νόμιζα ότι είχε μπαταρίες στα πόδια. Του είπα: "Kanté, πιο αργά. Ναι κύριε", μου απάντησε. Σε δέκα δευτερόλεπτα τον είδα να τρέχει και πάλι». Μ’αυτό το ανέκδοτο, ο Κλαούντιο Ρανιέρι ανέδειξε τις αρετές του ακούραστου N'Golo Kanté (Παρίσι, 1991). Ο μέσος της Λέστερ, κλειδί στην κατάκτηση έκπληξη της Premier απ’τις «αλεπούδες» και στη Γαλλία του Deschamps στο Euro, είναι ένα χταπόδι με τρία πνευμόνια. Μετά από ένα χρόνο στη Ligue 1 με την Caen, η Λέστερ πλήρωσε το περασμένο καλοκαίρι 8.000.000 € για έναν μέσο ο οποίος το 2013 ήταν στην Γ κατηγορία της Γαλλίας. Τώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ρίξει τα δίχτυα της για έναν παίκτη ο οποίος πολλαπλασιάζεται στο γρασίδι.

Κλέβει ...

Ο Kanté ήταν ο παίκτης που έκοψε τις περισσότερες μπάλες (156) στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πέρυσι. Τα 326 κλεψίματά του τον τοποθέτησαν στο βάθρο των ανακτητών της Premier. Μαζί με τον Drinkwater, σχημάτισε ένα ισχυρό κέντρο που έκανε την Leicester να κατακτήσει τον τίτλο. Στα τάκλινγκ, στις διεκδικούμενες μπάλες, μια αρετή ιδιαίτερα εκτιμώμενη στα νησιά, δεν είχε αντίπαλο (175). "Είναι ο καλύτερος ανακτητής του πλανήτη", ομολόγησε ο Ρίο Φέρντιναντ μετά την εμφάνιση του εναντίον της Άρσεναλ στο Emirates.

... κουβαλάει, δίνει ασίστ ...

Τα πόδια του πολλαπλασιάζονται και εμφανίζεται σ’όλες τις πλευρές. Κι όλα αυτά χωρίς να χάνει την θέση. Από μπροστά προς τα πίσω, από αριστερά προς τα δεξιά. Έτσι είναι ο Kanté. "Είναι πολύ έξυπνος και διαβάζει πολύ καλά τα παιχνίδια. Έχει ένα μαγνήτη για να ανακτά τη μπάλα. Είναι πολύ γρήγορος στις κινήσεις. Όταν είδαμε τα βίντεο και παρακολουθήσαμε τα κλεψίματά του κάναμε όλοι wow!", είπε ο Ranieri.

... Και σκοράρει

Ένα «πώμα» που ξέρει να παίζει και να προωθείται. «Όταν ήρθα στη Λέστερ, ένα απ’τα πρώτα πράγματα που μου είπε ο βοηθός μου, ο Steve Walsh ήταν να αποκτήσουμε τον Kanté. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς, διότι με τις ανακτήσεις του δημιουργεί πολλά γκολ. Μπορεί να’ναι ένας απ’τους καλύτερους στη θέση του» είπε ο Ιταλός προπονητής. Το ύψος του, του 1,69, και η δύναμή του του επιτρέπουν να κλέβει την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να την φέρνει στην περιοχή του αντιπάλου. Mahrez και Vardy έχουν επωφεληθεί απ’τα κοψίματά του. Προσεγγίζει το τέρμα, αν και είναι περισσότερο πασαδόρος (τέσσερις ασίστ στην Premier στο 2015-2016), παρά σκόρερ (ένα γκολ).



Στα χνάρια του Makelele

Στη Γαλλία και στην Αγγλία βλέπουν στον 25χρονο παίκτη της Leicester έναν εν δυνάμει Makelele. "Είναι ένα μεγάλος μέσος κι όπως ο Claude στις αρχές του κάνει τη δουλειά. Αν συνεχίσει να εξελίσσεται μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του", είπε ο Ranieri, ο οποίος είχε τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης στην Τσέλσι. Τα φυσικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του μοιάζουν με του πρώην Γάλλου παίκτη που θριάμβευσε στο Μπερναμπέου μεταξύ των ετών 2000 και 2003. Θα’ναι ένα remake. Κάνει καλύψεις, προβλέπει, ισορροπεί ... διαθέτει περισσότερη ανάπτυξη απ’τον Makelele αλλά χειρότερη τοποθέτηση. Στην Leicester, με τον Drinkwater δίπλα του, ο Kanté έχει απελευθερωθεί κι έχει θριαμβεύσει. Με την πλάτη καλυμμένη, κινείται σ’όλα τα μέτωπα. Αν και, ξέρει να λειτουργεί ως άγκυρα με ικανοποίηση. Αυτός θα’ναι ο ρόλος του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη Γαλλία είναι πλέον σταθερός. Έκανε το ντεμπούτο του με τους «Bleus» τον Μάρτη και είναι ήδη απαραίτητος κάνοντας τη βρώμικη δουλειά των Pogba και Matuidi. Σκουπίζει τα πάντα. "Το να παίζεις στο κέντρο δεν είναι εύκολο, αλλά ο Kanté ξέρει τι να κάνει και το κάνει καλά, πολύ καλά. Σκέφτεται πάντα την ομάδα. Ανακατανέμει το παιχνίδι ομαλά. Είναι ένας διακριτικός κι εργατικός άνθρωπος. Και πάντα χαμογελαστός", δήλωσε ο Deschamps, ο οποίος τον έχει χάσει για το παιχνίδι εναντίον της Ισλανδίας λόγω τιμωρίας.


Ο Kanté ξέρει πώς να συνδυάζει και ν’ανακατεύει το παιχνίδι. Δεν είναι ο τυπικός φυσικός μέσος χωρίς πάσα (82% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες του στο προηγούμενου έτος και δεύτερος στην κατηγορία αυτών που έδωσαν τις περισσότερες στην Leicester (1449)). Σ’αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι διδάκτορας με τη χώρα του. Κανένας παίκτης της Γαλλίας δεν έδωσε περισσότερες πάσες (210) και δεν έκοψε περισσότερες μπάλες (10). Ο «Kantélélé» είναι το κλειδί.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.