News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ευνοϊκή μεταχείριση της Μαδρίτης; Ο James έστησε την Δικαστή... για να γιορτάσει τα «γενέθλιά» του στο Medellín

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Του Roberto Ballesteros

Παρά τη λήψη κοινοποίησης μέσω fax

Το δικαστήριο, που τον περίμενε να εμφανιστεί για την οδήγηση με 200 km / h και την παρακοή της αστυνομίας, θα συνεδριάσει και πάλι άλλη μέρα, καθώς δεν εμφανίστηκε ούτε αυτός, ούτε ο δικηγόρος του



Σε πλήρη διαμάχη για την διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε απ’το Football Club Barcelona για να εξυψώσει την πληγμένη εικόνα του Leo Messi -καταδικάστηκε απ’το Δικαστήριο της Βαρκελώνης σε 21 μήνες φυλακή για φορολογική απάτη-, ένας άλλος παίκτης γίνεται τώρα πρωταγωνιστής σ’ένα εντυπωσιακό επεισόδιο με τα δικαστήρια. Αυτή τη φορά, το αστέρι είναι ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης James Rodríguez.

Το «10» του λευκού club είχε ένα ραντεβού με τη δικαιοσύνη, την Τρίτη. Συγκεκριμένα, με το Εντεταλμένο Δικαστήριο Νο 8 της Μαδρίτης, το οποίο ερευνά το περιστατικό στο οποίο πρωταγωνίστησε ο αθλητής την 1η Ιανουαρίου, όταν πιάστηκε να οδηγεί με 200 χιλιόμετρα την ώρα στον M-40 και, ωστόσο, αποφάσισε να ξεφύγει απ’την αστυνομία και να καταφύγει στο Valdebebas, όπου ετοιμαζόταν να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του.

Το δικαστήριο τον είχε καλέσει στις 13:00 στην plaza de Castilla, αλλά ο παίκτης δεν εμφανίστηκε, όπως αναφέρουν νομικές πηγές. Ούτε αυτός ούτε ο δικηγόρος του δεν ανταποκρίθηκαν στην κλήση. Ο James γιόρταζε τα 25α γενέθλιά του με την οικογένειά του στην Κολομβία, ουσιαστικά την ίδια στιγμή που είχε κληθεί. Οι φωτογραφίες της γιορτής που ανάρτησε ο ίδιος παίκτης σε κοινωνικά δίκτυα δείχνουν ξεκάθαρα τι έκανε ακριβώς τη στιγμή την οποία τον περίμενε το δικαστήριο να εμφανιστεί ως κατηγορούμενος.


Ο παίκτης απόλαυσε ένα οικογενειακό μπάρμπεκιου σε μια πολυτελή κατοικία που έχει στα περίχωρα του Μεντεγίν, στον δήμο του Envigado (Antioquia), όπως δημοσίευσε χθες το Radio Caracol, το οποίο περιγράφει ότι στο ράντσο υπήρχε ακόμη κι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Στη γιορτή παρέστη επίσης ο Κολομβιανός Dj Daniel Amézquita, με ψευδώνυμο «Moska», ο τραγουδιστής Pipe Bueno κι ο παραγωγός του Nicky Jam, ο οποίος εμφανίζεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα δίκτυα απ’τον παίκτη, ο οποίος δεν έκρυψε επίσης τη χαρά του μέσω αυτών των μέσων: ευχαρίστησε για τις ευχές που έλαβε και παρουσιάστηκε με μια τούρτα στην οποία υπήρχε ένα έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Νομικές πηγές διαβεβαιώνουν επίσης ότι η δικαστής του Δικαστηρίου νούμερου 8, η Rosario de Fatima Espinosa, περίμενε την εμφάνιση του Κολομβιανού, αφού είχε επιβεβαιώσει ότι ο παίκτης έλαβε την γνωστοποίηση που τον καλούσε για την 12η Ιουλίου, μέσω fax. Βλέποντας το χρόνο να περνάει και διαπιστώνοντας ότι ούτε το «10» της Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε ο δικηγόρος, δεν εμφανίζονταν στις αίθουσες της Plaza de Castilla, η δικαστής αποφάσισε να τον καλέσει εκ νέου για μια άλλη ημέρα.

Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης αυτής χρονολογούνται απ’την 1η Ιανουαρίου, όταν ο James οδηγούσε με 200 χιλιόμετρα ανά ώρα κατευθυνόμενος στην προπόνηση. Η αστυνομία τον ανίχνευσε και του ζήτησε να σταματήσει, αλλά ο παίκτης την αγνόησε και συνέχισε μέχρι που έφτασε στο Valdebebas, όπου οι φρουροί ασφαλείας του επέτρεψαν την είσοδο ενώ σταμάτησαν το αυτοκίνητο που τον καταδίωκε με σειρήνες και φάρο.

Οι αστυνομικοί κατήγγειλαν εκείνη την ημέρα το συμβάν σε μια επιστολή η οποία αναφέρθηκε στα δικαστήρια της Plaza de Castilla, αλλά δεν διανεμήθηκε μέχρι δύο μήνες μετά την αποστολή. Ανέλαβε το Δικαστήριο Νο 8 κι αποφάσισε να αναβάλει την ακρόαση του παίκτη μετά τον τελικό του Champions League, όπου έπαιξαν οι Ρεάλ Μαδρίτης κι Ατλέτικο Μαδρίτης στις 28 Μαΐου στο Μιλάνο.


Παράλληλα με τη δίκη, ο παίκτης τιμωρήθηκε διοικητικά με πρόστιμο με την υψηλότερη ποινή, αφότου οι αστυνομικοί, οι οποίοι τον είχαν καταδιώξει, προώθησαν επίσης την έκθεση της αστυνομίας προς την αντιπροσωπεία της κυβέρνησης στη Μαδρίτη. Το όργανο αυτό επέβαλε πρόστιμο 10.400 € για διαφυγή απ’την αστυνομία, όταν οι αστυνομικοί τον ανίχνευσαν στον αυτοκινητόδρομο M-40 κι ο παίκτης αποφάσισε να συνεχίσει να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα. Το υψηλό ποσό ήταν συνέπεια του ότι η αντιπροσωπεία θεώρησε ότι ήταν σκόπιμο να χαρακτηρίσει τα γεγονότα ως ένα σοβαρό σφάλμα ανυπακοής, το οποίο συνεπάγονταν τη μέγιστη ποινή στον πρόσφατο Νόμο περί Δημόσιας Ασφάλειας.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.