News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η επανάσταση του Morata στη Ρεάλ Μαδρίτης, το ενδιαφέρον της Atlético κι ο παλμός του με τον Florentino

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Του Antonio Sanz

Ο Ζιντάν τον υπολογίζει, αλλά η σταθερή πρόταση της Τσέλσι δεν είναι η μόνη που έχει προκαλέσει ο πρώτος σκόρερ της Ισπανίας στο Euro: η Ατλέτικο τον βλέπει επίσης σοβαρά



Λίγα φώτα άφησε για τον Florentino η βιτρίνα του Euro. Είναι γνωστό ότι για περισσότερο από πέντε χρόνια, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει την εξέλιξη των μεγάλων διεθνών τουρνουά για να ολοκληρώσει τις αγορές του. Έτσι απέκτησε τους Khedira κι Özil μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική. Δύο χρόνια αργότερα πήρε τον Modric μετά απ’το μεγάλο τουρνουά του στην Πολωνία και στην Ουκρανία. Την επόμενη σεζόν επέλεξε τους Isco και Illarramendi, ηγέτες εκείνης της Κ 21 γενιάς που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία. Απ’το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βραζιλία έφερε τους James, Kroos και Navas. Αλλά απ’το Euro της Γαλλίας ... Τα σημειωμένα ονόματα με κόκκινο ήταν φάλτσα, ή τουλάχιστον δεν έχουν λάμψει έτσι ώστε να χάσει το καρνέ επιταγών γι’αυτούς. Αναλαμπές του Hazard, σκιές του Alaba και υπερβολική αστάθεια του Pogba, τον οποίο δεν βοήθησε καθόλου η Γαλλία. Ακόμη, ένας που δεν ήταν στις αρχικές δεξαμενές, ο Kanté, έχασε το καθεστώς βασικού. Η άρνηση του Ζιντάν να’χει τον De Gea ανακούφισε τον ηγέτη μετά απ’αυτό της Κροατίας. Ούτε μια επιθυμία του παρελθόντος, ο Lewandowski, έβαλε πολλά γκολ. Κι ο Morata ...

Όπως ακούγονταν, η Ρεάλ Μαδρίτης ενημέρωσε την Γιουβέντους στο τέλος του Ιουνίου ότι θα κάνει χρήση του δικαιώματος επαναγοράς. Το λευκό club περίμενε δύο χρόνια για να τον επαναγοράσει, αλλά δεν ήθελε να περιμένει περισσότερο. Ο Morata έπαιξε περισσότερο απ’το πενήντα τοις εκατό των λεπτών, το οποίο ανάγκασε την οντότητα της Μαδρίτης να καταβάλει 30 εκατομμύρια €, πληρώνοντας στους Τορινέζους μια υπεραξία 10 εκατομμυρίων σε δύο σεζόν -πέρα απ’τους φόρους. Ωστόσο, η απόδοση του επιθετικού στο Euro έχει φέρει μια αλλαγή στις αρχικές προθέσεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Del Bosque κι επιστράφηκε με γκολ απ’τον επιθετικό ήταν η αφετηρία για ν’αλλάξει ο αλγόριθμος τους μέλλοντος του. Αν πριν από λίγες βδομάδες προορίζονταν για τον καλύτερο πλειοδότη, ο σύλλογος της Concha Espina αποφάσισε ν’αλλάξει την πορεία. Και τώρα, τουλάχιστον για την ώρα, έχει ανακοινώσει ότι ο canterano δεν πωλείται. Πάμε, ότι δεν πωλείται ... σήμερα, για να τονίσει με μια τρέχουσα πολιτική ορολογία.



Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη μια συζήτηση που την ενδιαφέρει να γνωρίζει. Στην ίδια, ο Ζιντάν θα πείσει τον Morata για τη χρησιμότητά του στο ρόστερ. Η προστιθέμενη διαρροή, ότι το αγόρι είναι ικανοποιημένο με την έκβαση της ομιλίας, ότι θα λάβει μια σημαντική οικονομική αύξηση και ότι ακόμη και θα παρουσιαστεί με τιμές για να διεκδικήσει τη μορφή του όπως αξίζει σε κάθε galáctico. Το θέμα είναι ότι ο Florentino Perez έχει επίγνωση της αύξησης του παίκτη και προτιμά να μην εισπράξει αποφεύγοντας έτσι το κάθε γκολ του επιθετικού να’χει την αίσθηση ενός στιλέτου καρφωμένου στο πλευρό του. Το έζησε ήδη, για παράδειγμα, με τον Μοριέντες. Αλλά η δύναμη της απόφασης είναι αθλητική και του Ζιντάν. Ο προπονητής γνωρίζει τα τρία βασικά ζητήματα που πρέπει ν’αντιμετωπιστούν κατά τη διάρκεια της σεζόν: η φυσική φθορά του ολοένα και περισσότερο πάσχων Κριστιάνο Ρονάλντο, οι κλασικές προσωρινές απουσίες του Bale και η δικαστική έκβαση της «υπόθεσης Μπενζεμά». Το «BBC» είναι σαφώς άθικτο, αλλά ο Γάλλος προπονητής προειδοποιεί ότι με τον Jesé και τον Lucas Vázquez δεν γίνεται. Θέλει περισσότερα. Και γιατί να ψάξει περισσότερα αν τα βρίσκει στον Morata. Επιπλέον, οι εκθέσεις της συμπεριφοράς και της στάσης του παίκτη, που έχει λάβει απ’τους φίλους του στη Γιουβέντους, είναι ασυναγώνιστες. Του είπαν ότι συμπεριφέρθηκε καλά ακόμα κι ως αναπληρωματικός

Η Τσέλσι δεν τα παρατάει, έφτασε να πει ο πράκτορας του παίκτη στον José Ángel Sánchez, τον διευθύνων σύμβουλο του συλλόγου. Ο Αντόνιο Κόντε ήταν το κλειδί στην απόκτηση του Álvaro Morata απ’την Γιουβέντους. Τότε, το καλοκαίρι του 2014, ο νυν προπονητής της Τσέλσι, ήταν προπονητής των Τορινέζων. Ήταν ο υπεύθυνος που έδωσε την έγκρισή του για την επιχείρηση. Η απόκτηση ήταν επικίνδυνη, αλλά η δέσμευση σταθερή. Ωστόσο, τεχνικός κι επιθετικός δεν δούλεψαν μαζί. Ο Conte αποφάσισε να αφήσει το πόστο κι ο Morata έχασε έναν απ’τους υποστηρικτές του. Αργότερα, ο απερχόμενος ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας ζήτησε απ’τη «μπλε» ηγεσία ο επιθετικός με το καλύτερο παρόν και το περισσότερο μέλλον της αγοράς να’ναι ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι η Τσέλσι τον κυνηγά και, προς το παρόν, χωρίς υπερβολική βιασύνη: διατηρεί τον Diego Costa, παρά την επιθυμία του Ισπανο-Βραζιλιάνου να επιστρέψει στην Atleti, κι έχει αποκτήσει τον Βέλγο Batshuayi, απ’την Ολιμπίκ Μαρσέιγ για 40 εκατομμύρια ευρώ. Ως εκ τούτου, με την επίθεση μερικώς καλυμμένη, ο Conte μπορεί να επιτρέψει να προχωρήσει η αγορά και να περιμένει τον Morata, ο οποίος θ’αρχίσει να παίζει πάντα εφόσον δεν αναρρώσει έγκαιρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η σταθερή πρόταση της Τσέλσι δεν είναι η μόνη που έχει προκαλέσει ο πρώτος σκόρερ της Ισπανίας στο Euro. Στη συνεχή αναζήτησή της για να βρει έναν επιθετικό, η Ατλέτικο Μαδρίτης τον βλέπει επίσης σοβαρά. Ο Morata δεν βρίσκονταν στην ανώτερη κλίμακα άλλων, αλλά η αδυναμία ν’αποκτήσει τους πρώτους της λίστας άνοιξε το κουτί των επιλογών. Η απάντηση η οποία έλαβε η rojiblanca ηγεσία ήταν κάτι σαν ποιο μέρος του «όχι» δεν καταλαβαίνετε. Αν η Atleti οργίζεται μπροστά σ’οποιαδήποτε λευκή προσέγγιση -Forlán ή Agüero στο παρελθόν, Griezmann ή Giménez, πιο πρόσφατα-, η Ρεάλ Μαδρίτης την πληρώνει με το ίδιο νόμισμα.

Για όλα αυτά, ο Morata γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία άλλη επιλογή απ’το να ξεκινήσει την προετοιμασία στα λευκά και ν’αρχίσει να φορά το «21». Ωστόσο, αυτό που δείχνουν οι πιο κοντινοί του είναι ότι δεν πρόκειται να βολευτεί με το να’ναι ο τέταρτος της επίθεσης, κάτι το οποίο τον οδηγεί αναπόφευκτα να επαναστατήσει και να επιστρέψει στη γένεση της ιστορίας: την έξοδό του απ’το Bernabeu. Εδώ αρχίζει ο παλμός με την οντότητα: να κρατήσει έναν παίκτη που δεν θέλει να’ναι αναπληρωματικός, που θα’ναι, πάντα εφόσον είναι καλά σωματικά οι τρεις βασικοί, ή να δεχθεί όλες τις συνέπειες, ενός επαναστάτη με αιτία, στην ομάδα. Ενώ περιμένει η Τσέλσι, όλοι είναι ήσυχοι. Όταν επιταχύνουν στο Stamford Bridge, τα νερά θ’αγγίξουν τον Ζιντάν. Και πώς; Επειδή η υπόσχεση πολλών λεπτών δεν δίνεται σε κανέναν... που προέρχεται απ’την ακαδημία.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.