News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Conte ξερογλείφεται για τον Morata κι ο Zidane για τον Hazard: θα τους ανταλλάξουν;

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Του Enrique Marin

Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι τίθενται αντιμέτωπες στην Ann Arbor (Michigan) και οι τεχνικοί τους θ’αντιμετωπίσουν τους δύο παίκτες των οποίων τις μεταγραφές έχουν ζητήσει απ’τους συλλόγους τους



"Είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμα και στα φιλικά". Αν έχει κάτι ξεκάθαρο ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ότι, όσο κι αν η ομάδα του βρίσκεται στην προετοιμασία, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει όπως το έκανε την Πέμπτη εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν (1-3). Οι λευκοί παίζουν και πάλι σήμερα, στις 22:00. Θα’ναι το δεύτερο παιχνίδι τους στο International Champions Cup 2016, αυτή τη φορά εναντίον της Τσέλσι, η οποία με τη σειρά της νίκησε τη Λίβερπουλ (1- 0) σ’αυτό το ίδιο καλοκαιρινό τουρνουά. Και πάλι χωρίς τον Μπενζεμά, ο οποίος συνεχίζει «με ενοχλήσεις στη μέση», όπως είπε ο Ζιντάν μετά το παιχνίδι εναντίον των Γάλλων, όλα δείχνουν ότι ο Άλβαρο Μοράτα θα’ναι και πάλι το 9 της Ρεάλ Μαδρίτης, με το οποίο ο Ισπανός διεθνής θ’αντιμετωπίσει την ομάδα η οποία έχει προσφέρει 60 εκατομμύρια γι’αυτόν. «Χρειαζόμαστε ο Karim να μπορέσει να’χει κάποια λεπτά ενάντια στη Bayern για να μπορέσει να’ναι στο Super Cup στις 9 Αυγούστου», δήλωσε ο Zizou για τον συμπατριώτη του, με το οποίο άφησε να εννοηθεί ότι ο Μαδριλένος θα’ναι αναπληρωματικός όταν θ’αρχίσουν τα σοβαρά.

Ο Αντόνιο Κόντε, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας και τώρα προπονητής της Τσέλσι, ήταν αυτός που ζήτησε τη μεταγραφή του Morata στην Juve, αν και η βιαστική έξοδός του απ’το σύλλογο του Τορίνο, δεν του επέτρεψε να τον προπονήσει. Τώρα, κι εν αναμονή του τι θα συμβεί με τον Ντιέγκο Κόστα, του οποίου η παρουσία ή όχι στο σημερινό παιχνίδι εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πιθανόν ν’αποκαλύψει οριστικά το μέλλον του, ο Ιταλός προτίθεται να’χει τον Morata για το νέο πρότζεκτ του στην λονδρέζικη ομάδα. Μέχρι στιγμής, δεν τα’χει καταφέρει, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης αρνείται να τον πουλήσει, αν κι ακόμα απομένει αγορά μπροστά και είναι γνωστό πως ούτε ο Μαδριλένος δεν έχει πειστεί πολύ να μείνει στη σκιά των Κριστιάνο, Μπέιλ και Μπενζεμά.

Φυσικά με τον ίδιο τρόπο που ο Conte θα’χει μπροστά του τον επιθετικό που αναμένει, κάτι παρόμοιο θα συμβεί στον Ζινεντίν Ζιντάν με τον Hazard, μια απ’τις αδυναμίες του. "Είμαι περήφανος να προπονώ έναν τέτοιον φανταστικό παίκτη σαν κι αυτόν", είπε ο Conte για τον Βέλγο στην παρουσίασή του ως νέος προπονητής των blues. Ο Hazard, που ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης της Premier League τη σεζόν 2014-2015, είναι μαζί με τον Γάλλο Πολ Πογκμπά, οι παίκτες που έχει ζητήσει ο Ζιντάν απ’τον Florentino Perez για τη βελτίωση του ρόστερ του, κάτι που ο ίδιος ο Zizou αναγνωρίζει ότι δεν είναι εύκολο. "Η περασμένη σεζόν ήταν η χειρότερη. Αν ποτέ φύγω απ’την Τσέλσι, θέλω να φύγω πρωταθλητής", δήλωσε πρόσφατα ο Hazard, αν και, όπως στην περίπτωση του Morata, απομένει ακόμα καλοκαίρι μπροστά.



Ένας Καταλανός στη μεσαία γραμμή

«Επαναλαμβάνω ότι έχω το καλύτερο ρόστερ στον κόσμο, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο», είπε ο Ζιντάν, όταν ρωτήθηκε για τις πιθανές μεταγραφές. "Στη συνέχεια, έως τις 31 Αυγούστου, μπορούν να συμβούν τα πάντα και η ομάδα θα’ναι αυτή που θ’αποφασίσει τι πρέπει να γίνει, αλλά το σημαντικό ως προπονητής είναι ότι είμαι χαρούμενος με ό, τι έχω, δουλεύουμε πολύ καλά κι αυτό είναι θεμελιώδες", πρόσθεσε.

Όπως είδαμε στο παιχνίδι του Οχάιο κατά της PSG του Unai Emery, επιπλέον με τον Marco Asensio, για τον οποίο ο Zizou διαβεβαιώνει ότι "θέλει να παίξει εδώ, οπότε αν μείνει μαζί μας ξέρει τέλεια τι υπάρχει", άλλοι νεαροί παίκτες, σε αυτή την περίπτωση προερχόμενοι απ’την Ρεάλ Μαδρίτης Castilla, έδειξαν στον προπονητή τους ότι μπορεί να τους υπολογίζει στην ολοκλήρωση του ρόστερ του. Αυτή είναι η περίπτωση του Aleix Febas (Lleida 2 Φεβρουαρίου του 1996), ενός μέσου ο οποίος είναι διεθνής μ’όλες τις χαμηλότερες κατηγορίες της Ισπανίας και θα μπορούσε κάλλιστα να’ναι η εναλλακτική λύση στον Casemiro όταν ο Βραζιλιάνος δεν μπορεί να παίξει, το ίδιο που συμβαίνει με τον Marcos Llorente, γιο του Paco Llorente, εγγονό του Grosso κι ανιψιό-εγγονό του Gento.


Το γεγονός ότι όλα δείχνουν ότι η μεταγραφή του Pogba στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κλείσει αργά ή γρήγορα, προκάλεσε την εμφάνιση των ονομάτων των Verratti (PSG), Matic (Τσέλσι), Sissoko (Νιούκαστλ) και Matuidi (PSG), ως πιθανές εναλλακτικές λύσεις για τον Γάλλο της Γιουβέντους. Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ρίξει μια ματιά στον Kanté, ο οποίος τελικά άλλαξε την Λέστερ για την Τσέλσι, και δεν τον απέκτησε. Δηλαδή, περισσότερο απ’την ίδια τη θέση του μέσου, για την οποία οι προαναφερθέντες Llorente και Febas έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί, φαίνεται ότι ο Ζιντάν θέλει τον Pogba, έναν παίκτη λιγότερο θέσης και περισσότερο προώθησης, ως εκ τούτου μερικά απ’αυτά τα ονόματα που έχουν προκύψει ως πιθανές εναλλακτικές στην αγορά έχουν ελάχιστη ή καθόλου σχέση.

Οι Sergio Ramos, James Rodríguez και Luka Modric συνέχισαν χθες με την προετοιμασία τους με μια προπόνηση χωριστά απ’τους υπόλοιπους μετά την άφιξη της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ann Arbor (Michigan). "Έχουν την ίδια διαδικασία προσαρμογής με τους υπόλοιπους παίκτες, δουλεύουν ήδη μαζί μας, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την προπόνηση πριν απ’το παιχνίδι για να δούμε αν θα παίξουν, αν και γι’αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι θα το κάνουν στο τρίτο παιχνίδι ενάντια στη Μπάγερν για να’ναι έτοιμοι για το Super Cup στις 9 Αυγούστου", είπε ο Ζιντάν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Γάλλος προπονητής θα συνεχίσει να υπολογίζει εναντίον της Τσέλσι στους θεωρητικά αναπληρωματικούς, συμπεριλαμβανομένου του Jesé, του οποίου το μέλλον είναι σε άλλη ομάδα όπου μπορεί να’χει περισσότερη διάρκεια. Τις τελευταίες ώρες γίνεται λόγος για την PSG, ειδικά μετά το ταξίδι του αντιπρόσωπου του στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μιλήσει με τον σύλλογο για την κατάστασή του. Είναι προφανές ότι στο πρώτο madridista ρόστερ δεν υπάρχει χώρος για όλους, ακόμη περισσότερο αν οι παίκτες της Castilla πιέζουν, όπως το έκαναν την Πέμπτη και σίγουρα θα το κάνουν και πάλι σήμερα εναντίον της Τσέλσι. Μεταξύ αυτών τα δύο παιδιά του τεχνικού. «Δεν τους βλέπω ως πατέρας, εδώ είμαι ο προπονητής τους κι έχουν δουλέψει σκληρά, είναι πολύ καιρό μέσα στο σπίτι, το γνωρίζουν κι ως εκ τούτου αξίζουν να’ναι μαζί μας», τόνισε ο Ζιντάν. "Στο σπίτι είμαι ο πατέρας τους".

@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.