News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino κουράστηκε να παριστάνει τον ξάδελφο ενώ ο Mendes λειτουργεί ως «διπλός μάνατζερ»

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην El Confidencial χθες

Του Enrique Marin

Η υπογραφή του André Gomes για τη Barça, όταν ο παίκτης της Βαλένθια φερόταν να'ναι επιθυμητός απ'την Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαιώνει τις κατεργαριές του Πορτογάλου μάνατζερ


Η βόμβα εξερράγη στις 23:35 μ.μ. την Πέμπτη: η Μπαρτσελόνα επισημοποίησε τη μεταγραφή του André Gomes, του μέσου της Βαλένθια για τον οποίο, όπως ενημέρωναν τις τελευταίες ημέρες οι δύο αθλητικές εφημερίδες της Μαδρίτης, η Ρεάλ Μαδρίτης διαπραγματεύονταν με τον σύλλογο που ανήκει στον Σιγκαπουριανό Peter Lim. Εκτός απ'την έκπληξη, η είδηση ​​έγειρε τις λογικές υποψίες. Αυτή τη φορά νυχτιάτικα, αν και με τη συνηθισμένη πονηριά του, ο Jorge Mendes έκανε και πάλι μία απ'αυτές τις επιχειρήσεις που μόνο όποιος διαχειρίζεται συλλόγους και παίκτες ταυτόχρονα, έχει την ικανότητα να κάνει.

Ο "ειδικός μάνατζερ", όπως είναι ο τίτλος της βιογραφίας του εκπροσώπου, μεταξύ πολλών άλλων συμπατριωτών του, του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Ζοζέ Μουρίνιο, είναι στην πραγματικότητα ο «διπλός μάνατζερ». Κι αυτό γιατί δεν είναι τυχαίο ότι μόλις έγινε γνωστή η υπογραφή του Andre Gomes για την Barça, ο λόγος που δόθηκε απ'το περιβάλλον του Πορτογάλου για τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε οριστικοποιήσει την υπογραφή του μέσου της Βαλένθια, ήταν ότι ο James Rodriguez, επίσης υπογεγραμμένος κι εκπροσωπούμενος απ'τον Mendes, επρόκειτο να συνεχίσει οριστικά υπό τις εντολές του Ζινεντίν Ζιντάν. Περίεργο, γιατί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα οποία γίνονταν λόγος για το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Gomes, πλασάρονταν ως ο αναπληρωματικός για τον Luka Modric...

Αλλά επιστρέφοντας στην υπογραφή του Πορτογάλου διεθνούς για την Barça, το ερώτημα που προέκυψε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ήταν σαφές: αν Η Βαλένθια απέρριψε δύο προσφορές για τον André Gomes που ξεπερνούσαν τα 60 εκατομμύρια ευρώ, πώς θα μπορούσε να τον πουλήσει, όπως διαβεβαιώνουν διάφορα καταλανικά μέσα ενημέρωσης -όχι valencianos- για 35 εκατομμύρια κι άλλα 20 σε μεταβλητές; Αν και είναι αλήθεια ότι κάποια στιγμή είχε γίνει λόγος για το ενδιαφέρον για τον μέσο, του Robert Fernandez,  exvalencianista και νυν αθλητικού διευθυντή της Barca, οι προτεραιότητές του έμοιαζαν άλλες, πέρα απ'το ότι, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, το θησαυροφυλάκιο της Barça δεν είναι για μεγάλες δαπάνες, αφού πρέπει να αντιμετωπίσει ανανεώσεις όπως του Sergio Busquets ή, κυρίως, του Neymar.

Επιπλέον, ενώ η Barça έχει κλείσει ήδη τρεις μεταγραφές, τέσσερις αν συμπεριλάβουμε τον Denis Suarez, οι μέρες περνούν και η Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να μην κάνει. Έχει ασκήσει το δικαίωμά της να επαναγοράσει τον Άλβαρο Μοράτα, για τον οποίο κατέβαλε 30 εκατομμύρια στην Γιουβέντους, αν και πριν από δύο καλοκαίρια οι Ιταλοί κατέβαλλαν 20 για τον επιθετικό, αλλά δεν έχει κάνει καμία περαιτέρω επιχείρηση. Τουλάχιστον όσο αφορά τις μεταγραφές για να ενισχυθεί ενόψει της επόμενης σεζόν, γιατί οι λευκοί φαίνεται να'χουν πολύ προχωρημένη την απόκτηση του Βραζιλιάνου Gabriel Jesús. Η Μπάρτσα, η οποία φιλοδοξούσε επίσης να υπογράψει τον επιθετικό της Palmeiras, έχει αποσυρθεί απ'τη δημοπρασία γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι, ο άλλος μνηστήρας, έχει επίγνωση του πλεονεκτήματος που έχει η Μαδρίτη έχοντας κλείσει μια συμφωνία με τον παίκτη.


Προσφορά 100 εκατομμυρίων για τον Lewandowski

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει προσφορά για δύο παίκτες της Μπάγερν Μονάχου, τον αμυντικό David Alaba και τον επιθετικό Robert Lewandowski. Για τον Αυστριακό διεθνή, ο Florentino Perez έθεσε στο τραπέζι των ηγετών του Βαυαρικού κλαμπ 60 εκατομμύρια ευρώ. Για τον Πολωνό επιθετικό, έναν παίκτη για τον οποίο ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης λιώνει εδώ και χρόνια, τίποτα λιγότερο από 100. Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, η απάντηση Μπάγερν ήταν η ίδια: δεν είναι προς πώληση.

Από εκείνη τη στιγμή, κι εν αναμονή για το τι θα συμβεί με τον Nacho, θα πρέπει ν'αναζητήσουν ένα ακόμα στόπερ, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κλείσει την πόρτα εξόδου στον Μπενζεμά, για τον οποίο ο Αρσέν Βενγκέρ αναστέναξε και πάλι όντας σίγουρος ότι η άφιξη του Lewandowski θα του επέτρεπε να κάνει προσφορά γι'αυτόν, κάτι που το περασμένο καλοκαίρι δεν μπόρεσε να κάνει όση υπομονή κι αν είχε. Με τον Jesé στην ράμπα εξόδου και τον Borja Mayoral δανεικό στη Βόλφσμπουργκ, φαίνεται προφανές ότι ο Morata είναι απαραίτητος, αν και το 9 της Ισπανίας στο Euro δεν έχει καθόλου ξεκάθαρο το να μείνει για να'ναι ο αναπληρωματικός των Κριστιάνο, Μπενζεμά και Bale.

Ειδική μνεία αξίζει η περίπτωση Pogba, του οποίου η μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει κλείσει ακόμη, το οποίο επιτρέπει να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε τελικά να υποβάλει προσφορά για τον Γάλλο. Όπως έχουμε αναφέρει σ'αυτή την εφημερίδα, ο ίδιος ο Γάλλος παίκτης εξακολουθεί να περιμένει τη Μαδρίτη, αν και δεν φαίνεται καθόλου ξεκάθαρο ότι ο Florentino είναι πρόθυμος να πληρώσει τα εκατομμύρια που ζητάει η Γιουβέντους και, έμμεσα, ο μάνατζερ του Pogba. Με τον N'Golo Kanté, την εναλλακτική λύση που εξέταζαν στο Bernabeu για τον συμπατριώτη του, να'χει αποκτηθεί απ'την Τσέλσι, υπάρχει μόνο ένας παίκτης που θα ήθελε πολύ ο Ζιντάν: ο Eden Hazard, ακριβώς της λονδρέζικης ομάδας η οποία έχει ως στόχο τον Morata. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στον Αύγουστο και η αγορά , όπως και το καλοκαίρι, φαίνεται μεγάλη.

Το μόνο πράγμα που είναι σαφές είναι ότι ο Florentino Perez έχει κουραστεί να παριστάνει τον ξάδελφο και να πληρώνει πάνω απ'την τιμή αγοράς, ως εκ τούτου, η στρατηγική του έχει αλλάξει. Όπως είπε κι ο Ζιντάν στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου της σεζόν, δεν είναι εύκολο να βελτιωθεί η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά αν δεν συμβεί κάποια έξοδος που θα κάνει χώρο. Παρεμπιπτόντως, η Μπαρτσελόνα δεν είχε υπογράψει ένα παίκτη που αντιπροσωπεύεται -η που εμπλέκεται -απ'τον Jorge Mendes απ'το 2003, όπως υπενθυμίστηκε την Παρασκευή στον καταλανικό Τύπο, αν και ποτέ δεν είναι αργά για τον «διπλό μάνατζερ», στον οποίο, η δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος της Ρεάλ Μαδρίτης για τον André Gomes, επέτρεψε να παροτρύνει τη μεταγραφή του απ'τη Barca, αν και στη Βαλένθια εξακολουθούν χωρίς την πλαισίωση κάποιων πραγμάτων.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.