News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Rubiales, ο περίεργος σύμμαχος του Florentino έναντι των άλλων συλλόγων της La liga

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Του Enrique Marin

Για τον νέο κανονισμό των τηλεοπτικών

Η Μαδρίτη ήταν ο μόνος σύλλογος που ψήφισε ενάντια στη νέα ρύθμιση των τηλεοπτικών και ζήτησε μια διαιτησία με τη Laliga στο CSD, το οποίο η Επιτροπή δεν παραχώρησε


Στις 5 Μαΐου, η La liga ενέκρινε τους κανονισμούς των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, οι οποίοι ρυθμίζουν τις πτυχές για τις αναμεταδόσεις αγώνων, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της. Μια εναέρια σταθερή κάμερα, όπως έχει ήδη η Premier, replays σε 360 μοίρες, κυρώσεις στους συλλόγους που δεν έχουν την κάμερα γεμάτη από highlights, ένα παιχνίδι κάθε αγωνιστική σε ανάλυση 4K, ρυθμίσεις στο χόρτο όλων των γηπέδων για να παρουσιάσει μια ομοιόμορφη πτυχή, βελτιωμένος φωτισμός...

"Ήμασταν το μόνο πρωτάθλημα στην Ευρώπη που δεν είχε αυτό το αρχείο και, μετά τη συγκέντρωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που συνέβη με την έγκριση του βασιλικού νομοθετικού διατάγματος, πρέπει να εργαστούμε σ'αυτή τη γραμμή," δήλωσε ο Javier Tebas στο τέλος της έκτακτης συνεδρίασης και των διοικητικών συμβουλίων της La liga , η οποία ενέκρινε επίσης το πρόγραμμα για την επόμενη σεζόν. Η προαναφερθείσα ρύθμιση προωθήθηκε με 38 ψήφους υπέρ, 3 λευκά και μόνο έναν κατά. Παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία ήταν μυστική, η Ρεάλ Μαδρίτης ζήτησε να αντικατοπτρίζεται στο μητρώο ότι η καταψήφιση ήταν δική της.

Ο δικηγόρος του συλλόγου που προεδρεύει ο Florentino Perez ζήτησε απ'το Αθλητικό Συμβούλιο μια διαιτησία μεταξύ της La liga και της Ρεάλ Μαδρίτης. Το έκανε επίμονα και, σύμφωνα με πληροφορίες απ'το κυβερνών σώμα του ισπανικού αθλητισμού, σ'ένα απειλητικό τόνο για να αποτρέψει την ψηφοφορία, καθώς την θεώρησε άδικη κι απαίτησε το αίτημά της να φτάσει σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του CSD. Ωστόσο, μετά τη μελέτη της πρότασης, οι εμπειρογνώμονες του CSD αποφάσισαν ότι η μορφή της διαιτησίας δεν προβλέπεται για περιπτώσεις όπως αυτή που θέτει η Ρεάλ Μαδρίτης, "επειδή ο νόμος δεν υπόκειται σε αυτή", εξήγησαν.

Έτσι, η  διευθύνουσα επιτροπή του CSD συνεδρίασε χθες εγκρίνοντας ομόφωνα την προαναφερθείσα ρύθμιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ο ίδιος ο Εισαγγελέας διαβεβαίωσε ότι το αίτημα της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανένα νόημα, αν και το πιο εκπληκτικό της συνάντησης ήταν ότι ο Luis Rubiales, μέλος της επιτροπής, ως πρόεδρος της ένωσης AFE των παικτών, έστειλε ένα email στο οποίο, εκτός απ'την ενημέρωση του ότι δεν θα μπορούσε να'ναι παρόντας "για προσωπικούς λόγους", ζήτησε να χορηγηθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης μια προθεσμία για για να παρουσιάσει ισχυρισμούς, θεωρώντας ότι έπρεπε να ληφθεί υπόψη το αίτημά της για μια διαιτησία,  απ'το CSD. Επιπλέον, ο πρώην παίκτης ανέφερε ότι, σε περίπτωση που ήταν σε θέση να παραστεί, θα καταψήφιζε την έγκριση της ρύθμισης των τηλεοπτικών.

"Το επόμενο έτος θα δουλέψουμε πλέον ήδη με τη σταθερή εναέρια κάμερα. Ο κανονισμός ρυθμίζει διαφορετικά μοτίβα κι απ'την επόμενη χρονιά θα υπάρχει πρόστιμο για τον σύλλογο που δεν έχει γεμάτη την κάμερα", δήλωσε ο Javier Tebas σχετικά με τον προφανώς αμφιλεγόμενο κανονισμό, αν κι αποδεικνύεται ότι μόνο ένας σύλλογος απ'τους 42 ψήφισε εναντίον του. Είναι γνωστό ότι η Ρεάλ Μαδρίτης, και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρός της, Florentino Perez, είναι αντίθετος προς αυτή την ρύθμιση, διότι ο σύλλογος του χάνει την αυτονομία, αν και ήταν επίσης εναντίον σε σχέση με την κατανομή των χρημάτων που εισπράττονται απ'τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

                                                                   O Luis Rubiales

Ο δελφίνος του Villar για την RFEF

Περιέργως, ο Luis Rubiales, ο οποίος για περισσότερο από ένα χρόνο δεν έχει θεαθεί στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του CSD, είναι ο εκλεκτός απ'τον Angel Maria Villar, πρόεδρο της RFEF(Ισπανικής Ομοσπονδίας), για να πάρει τη θέση του σε περίπτωση επιτυχίας της προσπάθειάς του να γίνει πρόεδρος της UEFA, εκλογές για τις οποίες, η κατάθεση υποψηφιότητας λήγει σήμερα (πριν λίγη ώρα δήλωσε υποψήφιος). Ωστόσο, ο Juan Padron, αντιπρόεδρος της RFEF, δεν βλέπει με καλό μάτι την επιλογή του Rubiales, τον οποίο βλέπει ως δελφίνο του Villar. Ο canario θεωρεί ότι αν έχει πάρει την απόφαση να πάει στην UEFA, θα πρέπει να'ναι κάποιος πρόεδρος απ'τις περιφερειακές ομοσπονδίες (ΕΠΣ), ο οποίος θα συλλέξει την μαρτυρία του.

Κατ 'αρχήν, αν κι ο Villar δυναμίτισε τη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα και να δούμε αν κάνει το ίδιο και μ'αυτή της Πέμπτης, ο εκλεκτός απ'τον Padron είναι ο Marcelino Maté, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Castilla και Leon, ο οποίος θα προστεθεί στους Miguel Angel Galan και Jorge Perez, οι οποίοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα παρουσιαστούν σε μια εκλογή στην οποία, παρεμπιπτόντως, το Διοικητικό συμβούλιο του CSD  απέρριψε και πάλι χθες τις εκλογικές ρυθμίσεις που προτείνει η RFEF, αν και γι'αυτό το θέμα ο Rubiales  δεν τοποθετήθηκε στο email του.

Είναι επίσης περίεργο ότι ο Rubiales πήρε την πλευρά ενός μόνο συλλόγου, αυτού που προεδρεύει ο Florentino Perez, και εναντιώθηκε στους άλλους 41 που απαρτίζουν τη La liga, τους 38 που ψήφισαν υπέρ και τους 3 που απείχαν. Ο πρόεδρος της AFE θα'χει τους λόγους του, αν και είναι ήδη τυχαίο το ότι για άλλη μια φορά συμμαχεί εναντίον του Tebas, η μ'άλλα λόγια, υπέρ του Villar.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.