News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το δίλημμα του Nacho και μιας Ρεάλ Μαδρίτης αναγκασμένης να αγοράσει έναν στόπερ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Του Alonso Castilla

Ο canterano, κουρασμένος απ'τον δευτερεύων ρόλο του

Η προετοιμασία της Ρεάλ Μαδρίτης ξεκινά με κάποια ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, όσον αφορά τις αποχωρήσεις και τις αφίξεις. Η υπογραφή ενός στόπερ θα κλείσει αργά ή γρήγορα


Η Ρεάλ Μαδρίτης βάζει μπροστά. Με το ενδέκατο στο χέρι ως κληρονομιά του περασμένου έτους, ο Ζιντάν ξεκινά τον κινητήρα της λευκής ομάδας με πολλά άλυτα θέματα σχετικά  με τον σχηματισμό του ρόστερ. Με τη μοναδική προσθήκη, του Álvaro Morata, -επαναγορασμένου απ'τη Juventus- και μερικές αποχωρήσεις, είτε με ολοκλήρωση του συμβολαίου -Arbeloa-, είτε με πώληση ή δανεισμό, στο προσεχές μέλλον απομένουν να κλείσουν κάποια κεφάλαια. Χωρίς τον επόμενο galáctico, προς το παρόν, επειδή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία  δεν έχει αναδείξει παίκτες όπως ο Pogba ή o Hazard, πρέπει να περιμένουμε τις κινήσεις, αν και μια θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Η υπογραφή ενός κεντρικού αμυντικού είναι ζωτικής σημασίας στη σημερινή ομάδα, όπως διαρρέουν από το εσωτερικό του συλλόγου. Κι ο Nacho Fernandez μπαίνει στο παιχνίδι. Ο canterano βρίσκεται σε σταυροδρόμι για άλλη μια φορά.

Ο Nacho ήταν πάντοτε απρόθυμος να φύγει απ'το σύλλογο. Ο ρόλος του ήταν πάντα δευτερεύων, συχνά περίσσευε, κι εδώ και καιρό, πριν απ'το τέλος της περασμένης σεζόν, είχε σαφές ότι η αλλαγή του τοπίου ήταν αναπόφευκτη. Κι αυτό γιατί κανείς προπονητής, ούτε κι ο Ζιντάν, δεν εμπιστεύτηκε πλήρως τον canterano, που ήδη θεωρεί ότι πρέπει να πακετάρει εάν θέλει πραγματικά να εξελιχθεί. Παρά τον αιώνια συμπληρωματικό ρόλο του, ο Del Bosque θυμήθηκε τον Nacho  περισσότερες από μία φορές. Έχει πει στον παίκτη ότι προσθέτοντας λεπτά αλλού, θα'χει πολλές περισσότερες πιθανότητες να φιλοδοξεί στο να'χει μια σταθερή θέση στις κλήσεις του μελλοντικού ομοσπονδιακού. Αν δεν βγάλει τη λευκή φανέλα, ξέρει ότι αυτός ο στόχος θα'ναι δύσκολο να εκπληρωθεί. Απ'την Ιταλία θεωρούν την απόκτησή του απ'τη Roma, όπου θα'ναι αδιαμφισβήτητος βασικός, δεδομένη.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης έχουν  μόνο εγκωμιαστικά λόγια για τον Nacho, παίκτης που εργαζόταν πάντα πολύ, ποτέ δεν παραπονιόταν παρά το πόσο λίγο έπαιζε, και  πρόσφερε πάντα μια βέλτιστη απόδοση όταν ο εκάστοτε προπονητής χρειάζονταν τις υπηρεσίες του. Πριν από λίγες ημέρες ο αμυντικός πέρασε  απ'την εκτελεστική περιοχή του Santiago Bernabeu για να συζητήσει το μέλλον του. Ξέρει ότι ο σύλλογος κι ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ευχαριστημένοι μαζί του, αλλά επίσης ότι συνεχίζοντας στο σπίτι, θα συνεχίσει να'ναι στη δεύτερη γραμμή. Στο τέλος του περασμένου έτους, για πρώτη φορά, είχε ξεκάθαρο ότι το καλύτερο είναι να ξεκινήσει μια περιπέτεια αλλού. Μέχρι τότε, ήταν πάντα αποφασισμένος να μείνει στη Μαδρίτη για να εκπληρώσει το όνειρο της ζωής του, το οποίο δεν είναι άλλο απ'το να κάνει κάτι μεγάλο στο Santiago Bernabeu. Το πρόβλημα εμφανίζεται επίσης στον ορίζοντα του συλλόγου, όσον αφορά τα στόπερ.
  

Το γόνατο του Varane 

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αναγκασμένη να αποκτήσει έναν αμυντικό επιπέδου, ενόψει του ό, τι έρχεται και θεωρώντας δεδομένο ότι τελικά δεν θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές το χειμώνα του 2016/2017 και το καλοκαίρι του 2017. Απομένει η τελική απόφαση απ'τη FIFA αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται γνωστό. Πρώτη περίπτωση. Η κλάση του Varane είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία, όπως είναι επίσης αλήθεια ότι τα προβλήματα στο δεξιό γόνατό του δεν του επέτρεψαν να παίξει τακτικά. Μέσα στ'αποδυτήρια είναι γνωστό για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι ο Γάλλος δεν μπορεί να συγκεντρώσει μια στο τόσο αρκετά παιχνίδια με εγγυήσεις, κι ότι αργά ή γρήγορα εμφανίζονται ενοχλήσεις ή παράπλευροι τραυματισμοί. Το επίπεδο του δεν αμφισβητείται, αλλά η κατάσταση του πληγωμένου γονάτου ανησυχεί, αν και η φροντίδα είναι μέγιστη, απ'τους φυσιοθεραπευτές και τις ιατρικές υπηρεσίες.

Η πρόσφατα ολοκληρωμένη σεζόν ήταν πολύ περισσότερο από αξιοσημείωτη στην περίπτωση του Πέπε. Ο Πορτογάλος τους  τελευταίους μήνες της σεζόν ήταν εξαιρετικής ποιότητας, όντας καθοριστικός για να φτάσει η Ρεάλ Μαδρίτης στο ενδέκατο στο Μιλάνο  και η Πορτογαλία να κερδίσει το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της  ιστορίας της . Στα 33 του, -τα'κλεισε τον Φεβρουάριο-, και μπροστά, ένα χρόνο χωρίς μεταγραφές , ο σύλλογος εκτιμά ότι τώρα είναι που πρέπει να φέρει έναν αμυντικό κλάσης και να προσφέρει νεότητα σ'αυτή την περιοχή.  Με συμβόλαιο μέχρι το 2017, ο σύλλογος δεν έχει αποκλείσει την επέκταση ενός έτους μπροστά στις καλές επιδόσεις του στο γήπεδο, αλλά στο Santiago Bernabeu γνωρίζουν ότι η ηλικία του Πέπε είναι ένα μειονέκτημα για το μέλλον.

Πριν από ένα χρόνο, όταν ο Sergio Ramos εξέταζε την αποχώρηση απ'την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Florentino Perez κατανόησε ότι δεν θα μπορούσε να τον αφήσει να φύγει για πολλούς λόγους. Ενέδωσε στα αιτήματα του παίκτη, ο οποίος κατέληξε να πάρει αυτό που ζητούσε. Πλέον είναι 30 ετών και κανείς δεν αμφιβάλει ότι θα παραμείνει ο πραγματικός ηγέτης της άμυνας, αν  τον σεβαστούν οι τραυματισμοί, κάτι που δεν συνέβη την περασμένη σεζόν και το ένιωσε για τα καλά η ομάδα. Ο σύλλογος έχει δανείσει τον Jesús Vallejo (Άιντραχτ Φρανκφούρτης) και τον Diego Llorente (Μάλαγα) με την πεποίθηση ότι μέσα σ'ένα χρόνο θα'ναι έτοιμοι να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα. Αλλά μιας κι αυτό μένει να φανεί κι αυτό που μετράει είναι το παρόν, ο Ζιντάν χρειάζεται ένα στόπερ ιεραρχίας για την απαιτητική σεζόν, -που έχει και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων- που έρχεται. Θα ενδώσει  η  Μπάγερν με τον Alaba; Θα γίνει το βήμα με τον rojiblanco Gimenez; Στο εγγύς μέλλον, όπως διαρρέουν απ'το εσωτερικό του συλλόγου, ο Ζιντάν θα'χει έναν νέο αμυντικό υπό τις εντολές του. 

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.