News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Celta 2-1

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Δίκαιη νίκη της Ρεάλ, μπορούσε να’χε κερδίσει και με 3-1, σε μια, πάντως προβληματική εμφάνιση.



Κακό πρώτο ημίχρονο απ’την ομάδα, η οποία μπήκε νωθρά και υπνωτισμένα, χωρίς να μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό της στην θαρραλέα Θέλτα η οποία ανέβαινε και προσπαθούσε να απειλήσει και να δημιουργήσει καταστάσεις. Πρώτη στιγμή για την Ρεάλ στο 13, όταν ο Μόντριτς έκλεψε τη μπάλα από λάθος του τερματοφύλακα Αλβάρεθ, έκανε το συρτό αμαρκάριστος απ’τα 25 μέτρα, αλλά ο Αλβάρεθ μπλόκαρε. Στη συνέχεια ήταν σειρά της Θέλτα να απειλήσει, λάθος του Καρβαχάλ στο 23, ο Μπογκόντα του έκλεψε τη μπάλα και ξέφυγε στον κενό χώρο, μπήκε από διαγώνια αριστερά στην περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Ακολούθησε η επέλαση και το σουτ στο οριζόντιο δοκάρι απ’τον Μόντριτς στο 28, μετά από ωραίο ξεμαρκάρισμα αρχικά, και νέο σουτ, πάλι απ’τον Μόντριτς, που κέρδισε τη μπάλα με πρέσινγκ, στο 31, όπου ο Αλβάρεθ έδιωξε σε κόρνερ. Απ’το κόρνερ ο Μπέιλ απείλησε με κεφαλιά που πέρασε άουτ. Στο 42 η Θέλτα απείλησε με το μακρινό σουτ του Ραντόχα, αλλά ο Κασίγια μπλόκαρε. Στο α η Ρεάλ θα μπορούσε να νικάει με 1-0 στο δοκάρι του Μόντριτς.

Στο β, όπως αναμένονταν, η Ρεάλ δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στον ίδιο νωθρό ρυθμό, και μπήκε πιο δυνατά πιέζοντας και κλείνοντας σταδιακά την Θέλτα. Απείλησε στο 50 με το σουτ του Ασένσιο, μετά από ωραίο ξεμαρκάσιμα, όπου έδιωξε ο Αλβάρεθ. Στο 55 το φάουλ του Μπέιλ βρήκε στα δάχτυλα του Αλβάρεθ και στη συνέχεια στο οριζόντιο, για ν’ακολουθήσει το 1-0 για την Ρεάλ, σε φάση που ξεκινάει από οφσάιντ. Ο Μόντριτς πρεσάρει από δεξιά, κλέβει, κάνει την συρτή προς το πέναλτι, ο Μοράτα ερχόμενος από θέση οφσάιντ αποτρέπει τον αμυντικό να κόψει τη μπάλα η οποία καταλήγει στον Ασένσιο, αυτός νικιέται στο τετ α τετ απ’τον Αλβάρεθ κι ο Μοράτα σκοράρει στο ριμπάουντ. Στο 63, ο Κρος, έβγαλε τον Μοράτα στην αντεπίθεση, κι αυτός στάθηκε άτυχος στο τετ α τετ του, σημαδεύοντας το τρίτο δοκάρι για την Ρεάλ. Από’κει και μετά, η Θέλτα τα’παιξε όλα για όλα και το ματς έγινε ροντέο. Ισοφάρισε στο 67 με τον Ορεγιάνα, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος έξω απ’την περιοχή, στο χώρο ευθύνης των Ράμος-Μαρσέλο, είδε τον Κασίγια εκτός θέσης και την έστειλε στο παραθυράκι. Ο ρυθμός άνοιξε, οι καταστάσεις στις δύο εστίες ήταν πολύ επικίνδυνες, κι ο Μπέιλ στο 79, από προνομιακή θέση έκανε κακή κεφαλιά πάνω στον Αλβάρεθ. Για να’ρθει ο Χάμες στο 81, να κλέψει με πρέσινγκ, να δώσει στον Λούκας κι αυτός να στρώσει στον επερχόμενο Κρος, ο οποίος απ’τα 25 μέτρα έπιασε το συρτό, σημάδεψε το δοκάρι, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Η Θέλτα δεν πτοήθηκε και στο 10λεπτο που απέμεινε βγήκε μπροστά κι έψαξε αρκετά απειλητικά και πιεστικά το γκολ. Στο 92 ο Χάμες προσπάθησε για το 3-1, αλλά δεν θα μπορούσε από τόσο πλάγια.

Όπως είπα, προβληματική εμφάνιση. Ναι μεν είναι αρχή της σεζόν και οι παίκτες στερούνται ρυθμού, με πολλούς απ’αυτούς να πέφτουν στο έδαφος με το σφύριγμα της λήξης, ταλαιπωρούμενοι από κράμπες. Όμως, μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα σε μια έδρα υπολογίσιμη, όπως το Ανοέτα, αυτή τη φορά, ενάντια στην, αποδυναμωμένη, σε σχέση με πέρυσι Θέλτα στο Μπερναμπέου, αναμένονταν πολύ διαφορετική εμφάνιση. Δεν είναι δυνατόν να τελειώνει ο αγώνας με 55% κατοχή για την Ρεάλ. Είχα πει απ’την πρεμιέρα, ότι φαβορί για τον τίτλο είναι η Μπάρτσα. Όσοι δεν το καταλάβατε, βλέπετε σήμερα το γιατί. Γιατί το ποδόσφαιρο που πάει να παίξει ο ΖΖ, δεν είναι το ιδανικότερο για την κατάκτηση της Λα Λίγκα.

Σ’ένα ματς όπου απουσίαζαν οι Ρονάλντο, Μπενζεμά, ο Μπέιλ καλούνταν και πάλι, όπως στο Ανοέτα, να πάρει την ομάδα απ’το χέρι και να την οδηγήσει σε μια άνετη επικράτηση. Δεν τα κατάφερε. Ήταν κακός.

Ο Ασένσιο δεν πήγε επίσης καλά, αλλά μιλάμε για έναν 20χρονο.

Ο Μοράτα, δεν έκανε, σαφώς, την εμφάνιση του Ανοέτα, αλλά ήταν ξεκάθαρα καλύτερος απ’τους άλλους δύο της επίθεσης, σκόραρε και στάθηκε άτυχος στο δοκάρι για το 2-0, που θα έκανε την ομάδα να τελειώσει πιο ήσυχα.

Μεγάλο ματς απ’την 3άδα του κέντρου, ο καθένας στον ρόλο του και στα καθήκοντά του. Καλύτερος όλων ο Κρος, αλλά κι ο σημερινός mvp.

Η άμυνα δέχτηκε αρκετή πίεση, δεν επέτρεψε πολλές τελικές προς το τέρμα, αλλά είχε τα λαθάκια της, με κορυφαία την απουσία των Ράμος-Μαρσέλο απ’το χώρο ευθύνης τους στην ισοφάριση.

Ο Κασίγια δεν απειλήθηκε πολύ, αλλά στη μία και μεγάλη απειλή, πιάστηκε εκτός θέσης.

Λούκας και Χάμες πρόσφεραν ως αλλαγές, σημαντική η συμβολή τους στο νικητήριο γκολ. Ο Μαριάνο είχε μεγάλη θέληση, προφανώς, αλλά δεν μπόρεσε να φανεί.


Για την συνέχεια, επιβάλλεται βελτίωση, Πρώτα απ’όλα απ’τον ΖΖ. Οφείλει να βρει τρόπο να ανεβάσει τα ποσοστά κατοχής, και να τα εκμεταλλευτεί. Αν θέλει να φέρει το πρωτάθλημα. Κι επίσης κι απ’τον Μπέιλ. Οι απαιτήσεις απ’αυτόν φέτος, είναι τεράστιες.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.