News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη κι ο Zidane φροντίζουν τον Modric, το μέρος πάνω στο οποίο στηρίζεται η ομάδα

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Του Jesús Garrido

Ο Κροάτης θα’χει διαλείμματα κι ανανέωση

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας περιπλέχτηκε με την ισοφάριση της Θέλτα και ήταν αυτός που ξεχώριζε περισσότερο, ο Ζιντάν τον ξεκούρασε για να συνεχίσει να βρίσκει φόρμα κι ο σύλλογος ετοιμάζει την ανανέωσή του



"Ο Modric είναι ακόμα, λίγο πίσω απ’τους άλλους." Είναι λόγια του Ζιντάν σχολιάζοντας το γιατί αποφάσισε να βγάλει τον Κροάτη απ’τον αγώνα κατά της Θέλτα όταν υπήρχαν ακόμα 20 λεπτά και το σκορ ήταν και πάλι ισόπαλο με το γκολ του Orellana. Δεδομένης της κατάστασης, η απόφαση του Γάλλου προπονητή να βγάλει τον καλύτερο παίκτη του απ’το γήπεδο φάνηκε να στερείται ουσίας. Η αλλαγή έλαβε χώρα κι εν καιρώ, αποδείχθηκε ότι ήταν θετική για τη Μαδρίτη, καθώς ο James, ο αντικαταστάτης, έκλεψε τη μπάλα στη γωνία της celtiña περιοχής κι από εκεί ήρθε το νικητήριο γκολ. Γκολάρα του Kroos, αυτά τα χάδια στην μπάλα στα οποία αυτή ανταποκρίνεται χαρούμενα, στο δρόμο της προς τα δίχτυα, μ’ένα γκολ.

Προς το παρόν, ο Ζιντάν δεν έχει κάνει τίποτα που να μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει νόημα. Στο ξεκίνημα του ως madridista προπονητής βρήκε μια πραγματικότητα που δεν ήταν αυτή που ανέμενε. Για να είμαστε πιο ακριβείς, την περίμενε, αλλά ήθελε να απαλλαγεί γρήγορα, να διαγράψει τις υπάρχουσες ελλείψεις και να την εξελίξει επίσης προς ένα πρωτοποριακό σύστημα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα πρέπει να το κάνει, καθώς κανείς άλλος λευκός προπονητής δεν είχε την έγκριση της αμφιβολίας από τότε που κουμαντάρει. Αλλά ο Ζιντάν γνωρίζει ότι στη Μαδρίτη η αναγκαιότητα της νίκης έχει πάντα προτεραιότητα σε σχέση με τη δημιουργία μιας ποδοσφαιρικής μάρκας και, ως εκ τούτου, προτίμησε να νικήσει παρά να παίξει ωραία. Η απόφασή του να συμπεριλάβει τον Casemiro ήταν καθοριστική στην μετέπειτα συσσώρευση νικών.

Η είσοδος του Casemiro είχε ένα άλλο παράπλευρο όφελος που φαίνεται λιγότερο, το οποίο είναι η απελευθέρωση του Modric από κάποιες υπερβολικές αμυντικές λειτουργίες όταν ο Kroos έπρεπε να παίξει ως αμυντικό χαφ. Μ’έναν αμυντικό μέσο όπως ο Casemiro, η λειτουργία του Modric γίνεται πιο δημιουργική παρά καταστροφική και, συνεπώς, πιο ωφέλιμη για το σύνολο. Ο ρόλος του είναι το ίδιο ή περισσότερο αποφασιστικός μ’αυτόν των παικτών που σκοράρουν τα γκολ, που δίνουν τις ασίστ, αυτών που, εν τέλει, παίρνουν τις δάφνες και τις επευφημίες των οπαδών. Όταν μιλάμε για μια ομάδα που κινείται γύρω απ’τον άξονά της, μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα το αγόρι απ’το Ζαντάρ που έμοιαζε στον Κρόιφ.



Γι’αυτό που θέλει ο Ζιντάν, ο Modric είναι πιο σημαντικός απ’τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ και Μπενζεμά μαζί, και είναι συνεπώς απαραίτητη η εξεύρεση του χρόνου έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται υπερβολικά από παιχνίδια, και περισσότερο απ’τη στιγμή που είχε λίγη προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα. Η Μαδρίτη δεν είναι μια ομάδα που μαγεύει με τα καλύτερα κοψίματα με το ποδόσφαιρό της του βιεννέζικου σαλονιού, ούτε καν είναι, τουλάχιστον όχι για την ώρα, η πρόθεση του Ζιντάν, ο οποίος αυτό που ψάχνει, περισσότερο απ’τη διάσημη και τετριμμένη ισορροπία, είναι η τάξη πάνω απ’όλα τα πράγματα και τις πιθανές καταστάσεις. Η αμυντική οργάνωση είναι κλειδί, όχι τόσο για να μετατραπεί σ’ένα βράχο, αλλά για να αποκρούσει σχεδόν αυτόματα οποιαδήποτε επίθεση θέσης και, μόλις ανακτηθεί η μπάλα, να επιτρέψει να’ναι ευέλικτη η επιθετική ανάπτυξη, καθώς κάθε παίκτης θα’ναι ήδη στη φυσική του θέση έτοιμος να ξεκινήσει προς το αντίπαλο μισό, είτε στην αντεπίθεση είτε ελεγχόμενα.

Σ’αυτό το παιχνίδι, ο Modric είναι αυτός που κινεί την ομάδα κι αυτός που, μετά το κλέψιμο, κάτι το οποίο συνηθίζει να κάνει πολύ ο ίδιος, διαχειρίζεται την κατοχή με έξυπνες επιλογές, είτε με εκρηκτικές επελάσεις στην ταχύτητα είτε με την κυκλοφορία της μπάλας. Το κάνει εδώ και τρία χρόνια στη Μαδρίτη, κάθε φορά που παίζει. Δεν λέμε τέσσερα, γιατί με τον Μουρίνιο, στην πρώτη του σεζόν, δεν είχε μια τέτοια μεγάλη ευθύνη. Ο Πορτογάλος δεν τόλμησε ποτέ να του δώσει τη λαβή, να τον βάλει δίπλα στον Xabi Alonso. Ο Αντσελότι το έκανε κι ως εκ τούτου, ο Modric οφείλει πολύ μεγάλο μέρος της επιτυχίας του ως λευκός ποδοσφαιριστής στον Ιταλό. Ήταν ένας απ’τους παίκτες που εμπιστεύονταν περισσότερο ο Carletto, με τον οποίο ήταν αδιαμφισβήτητος απ’την πρώτη μέρα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να παίξει με μια επάρκεια που δεν θα επιβραβευθεί ποτέ με ατομικές διακρίσεις.

Ναι μπορεί, απ’την άλλη πλευρά, να ανταμειφθεί με διαφορετικό τρόπο. Η Μαδρίτη, όπως έχουμε ήδη πει σε αυτή την εφημερίδα, έχει αλλάξει τη φιλοσοφία της στην αγορά, τουλάχιστον προς στιγμήν, κι έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο να τροφοδοτήσει αυτό που έχει ήδη, το οποίο είναι πολύ καλό, για να συνεχίσει να αποδίδει καρπούς στα επόμενα χρόνια. Ο Florentino θ’ανανεώσει τους Bale και Cristiano, αλλά κρατά επίσης ένα κομμάτι και για τον Modric. Είναι ένα δείγμα της εκτίμησης, του ότι η αγάπη που δείχνει ο Modric για τη Μαδρίτη στο γήπεδο, είναι επίσης αμοιβαία απ’το επίσημα. Στα σχεδόν 31 του, ο Modric δεν είναι κοντά στο να τελειώσει την εποχή του στη Μαδρίτη. Ο σύλλογος θέλει να παραμείνει ως διευθυντής της ομάδα πέρα ​​απ’το 2018, ημερομηνία κατά την οποία λήγει το παρόν συμβόλαιό του. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο να πείσει τον μικροκαμωμένο Κροάτη, αλλά για κάθε περίπτωση, ο μισθός του θα αυξηθεί.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.