News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane κλείνει την πόρτα της εξόδου σ’ένα James που θα πρέπει να παρατηρήσει τον Morata

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Του Alonso Castilla

Ο τεχνικός διαβεβαιώνει ότι ο Κολομβιανός «μένει»

Ο Álvaro Morata αξιοποιεί το ρόλο που του δόθηκε απ’τον προπονητή του. Ο James, ο οποίος σύμφωνα με τον Ζιντάν θα μείνει, θα πρέπει να μιμηθεί το συμπαίκτη του, αν θέλει να βγει απ’το τούνελ



Ο ένας ήθελε να φύγει κι ο άλλος να μείνει όπως ήταν. Έτσι ήταν το σκηνικό πρόσφατα, όταν ο Morata δεν έβλεπε καθόλου ξεκάθαρα την παραμονή του στους λευκούς, ενώ ο εν λόγω James δεν εξέταζε τίποτα άλλο, παρά μόνο το να κερδίσει το έδαφος που είχε χάσει το περασμένο έτος. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, αν κι όχι ριζικά. Ο επιθετικός γνωρίζει πλέον ότι έχει μια σταθερή θέση στην ομάδα του Ζιντάν, γιατί την έχει κερδίσει, γεγονός το οποίο ο τελευταίος δεν γνώριζε μέχρι χθες. "Ο James πρόκειται να μείνει", ενημέρωσε ο προπονητής. Ο ένας εκμεταλλεύτηκε απόλυτα τα παιχνίδια που έχει παίξει από τότε που τελείωσε τις διακοπές η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο άλλος θα πρέπει να παρακολουθήσει καλά για να μιμηθεί τον συμπαίκτη του.

Ο Morata κατάλαβε στο τέλος ότι το στοίχημα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σταθερό και πραγματικό. Ότι δεν τον επαναγόρασε μετά από δύο χρόνια στην Γιουβέντους ως συμπλήρωμα, αλλά για να τον προσθέσει στο γήπεδο, όχι μακριά απ’αυτό. Συγκινήθηκε τη μέρα που το club τον παρουσίασε ως μεταγραφή αστέρα. Είχε από τότε ξεκάθαρο, ότι πλέον δεν θα’φευγε, παρά τις προσπάθειες του ενός και του άλλου συλλόγου, ότι το μέλλον του είναι στο σπίτι του. Ο Ζιντάν του εγγυήθηκε εξέχουσα θέση, ο επιθετικός την έχει κι ανταποκρίνεται. Το μέλλον θα δείξει αν αυτό το τοπίο δεν αλλάξει κι ο Álvaro είναι πραγματικά ένας παίκτης με πολύ διαφορετικό ρόλο απ’αυτόν στην πρώτη του θητεία στα λευκά.

Όταν επιστρέψουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπενζεμά στη σκηνή, το πανόραμα, όπως είναι λογικό, δεν θα’ναι το ίδιο. Αλλά ο Ζιντάν έχει ήδη προειδοποιήσει, θέλει όλοι οι παίκτες να αισθάνονται ότι είναι πραγματικά σημαντικοί παίρνοντας λεπτά, κι όχι αυτά προς τα τελειώματα. Ο Μαδριλένος επιθετικός ήταν βασικός στις δύο αγωνιστικές της Laliga και με καλές αποδόσεις. Φωτεινός, αλλά χωρίς γκολ στο Anoeta και λιγότερο αστρικός, αλλά σκοράροντας ενάντια στην Θέλτα. Σε μια εβδομάδα έχει αποδείξει στον Ζιντάν ότι μπορεί να τον χρησιμοποιήσει σε οποιαδήποτε κατάσταση και περίσταση.



Πρέπει να κωπηλατήσει

Στον αντίθετο πόλο είναι ο James. Την Παρασκευή ο Zidane άφησε να εννοηθεί ότι η έξοδος του Κολομβιανού απ’την της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια πιθανότητα. «Είναι δύσκολο», είπε αναφερόμενος στα λίγα λεπτά που θα μπορούσε να΄χει ο μέσος σ’ένα ρόστερ με τόσο βάθος όσον αφορά τους επιθετικογενείς παίκτες. Ο Γάλλος προπονητής τον επέλεξε για να αντιμετωπίσει την τελική ευθεία του δύσκολου παιχνιδιού που σχεδίασε η Θέλτα και μετά απ’αυτό έκλεισε την πόρτα της εξόδου στον Νοτιαμερικανό. Αυτό σημαίνει ότι ο σύλλογος δεν θα κάνει καμία μεταγραφή, καθώς γι'αυτήν κάποιος πρέπει να φύγει -ο James ήταν ο εκλεκτός- απ’τον σύλλογο.

«Είδα καλά τον James Rodríguez κατά τη διάρκεια των λεπτών που έπαιξε, καθώς δεν είναι εύκολο όταν μπαίνεις σ’ένα παιχνίδι και πρέπει να κάνεις τη διαφορά», είπε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. «Τον είδα καλά, συγκεντρωμένο στο παιχνίδι και πρόκειται να μείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης», είπε αργότερα. Αν ο Florentino Perez δεν πει τίποτα διαφορετικό μέσα στις επόμενες ώρες, έτσι θα’ναι, αλλά ο πρωταγωνιστής γνωρίζει ότι δεν θα’χει τίποτα εύκολο. Θα πρέπει να κωπηλατήσει σκληρά για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, το οποίο είναι πολύ.



Ένα οδυνηρό αγκάθι

Όπως ανάφερε πριν από λίγες μέρες αυτή η εφημερίδα, ο James ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει ντυμένος στα λευκά. Με τον εγωισμό πληγωμένο απ’τις κριτικές, επίσης απ’την κάθοδό του στην κόλαση μετά από απογοητευτικούς μήνες, το σχέδιό του ήταν πάντα να βγάλει αυτό το οδυνηρό αγκάθι που κάρφωσε στον εαυτό του. Ο Florentino Perez περίμενε μια μεγάλη προσφορά για να στείλει τον παίκτη αλλού, αλλά τα λόγια του Ζιντάν, όπως φαίνεται, κλείνουν εντελώς την, ανοικτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, συζήτηση.


Με μέρες μπροστά πριν το κλείσιμο της αγοράς μέχρι το Δεκέμβριο, τα λόγια του Ζιντάν, υποτίθεται, ότι ακούγονται οριστικά. Τις τελευταίες μέρες έχουν συνδέσει τον James με την Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός προπονητής εξακολουθεί να αναμένει μια ενίσχυση της τελευταίας στιγμής, ειδικά για να καλύψει τη μεσαία γραμμή. Κι αυτό γιατί όπως αποδείχθηκε χθες, η μοίρα του Cesc Fàbregas μπορεί να’ναι μακριά απ’το Λονδίνο. Χθες δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό και σύντομα θα μπορούσαν να υπάρξουν νέα για την τύχη του Ισπανού.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.