News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το Bernabeu αγκαλιάζει τον Asensio, κι αποχαιρετά τον James;

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Του Jesús Garrido

Πρεμιέρα πρωταθλήματος εντός έδρας ενάντια στην Θέλτα (21:15)

Η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει ντεμπούτο επίσημα στο πρωτάθλημα στο σπίτι και το κάνει μ’ένα νέο αστέρι που έχει γοητεύσει απ’την πρώτη ημέρα την κερκίδα κι ένα άλλο που μπορεί να παίξει τα τελευταία λεπτά του στα λευκά



Η προετοιμασία είναι πολύ επικίνδυνη. Γίνεται το καλοκαίρι, μια εποχή γενικά εορταστική, επιρρεπής στην ακολασία και στις καλοκαιρινές αγάπες, τόσο έντονες και συναισθηματικές όσο περαστικές και λησμονημένες. Μια καλοκαιρινή αγάπη σημαδεύει, αφήνει μια φανταστική ανάμνηση, αλλά δεν είναι αιώνια. Ο madridismo ερωτεύτηκε τον James Rodríguez πριν από δύο καλοκαίρια, όταν έφτασε στο Ευρωπαϊκό Super Cup σχεδόν απροπόνητος κι άρπαξε το 10 σα να΄ταν ένα ελαφρύ νούμερο, χωρίς ιστορικό βάρος πάνω του. Το ένιωθε καλά, του ταίριαζε καλά. Και κάποια στιγμή αργότερα, ποιος είναι ο James για τον madridismo; Ένας τύπος που έχει χάσει την εκπληκτική γοητεία που βρήκε μια μέρα και τον οποίο θυμούνται τώρα περισσότερο για την τιμή του (80.000.000 €), παρά για τα ωραία απογεύματα που περνούν εν τη συντροφιά του.

Κάθε δώδεκα μήνες το καλοκαίρι εμφανίζεται και πάλι με τον καυτό του ήλιο και την προτροπή του στα μπάνια και στα δροσιστικά ποτά και στη διασκέδαση. Η Μαδρίτη βρίσκονταν στο καλοκαίρι και ξαφνικά, όταν αναμένονταν λιγότερο, ερωτεύτηκε και πάλι παράφορα έναν ποδοσφαιριστή. Ήταν ένα αγόρι που είχε ορισμένες γοητείες, αλλά τις οποίες δεν είχε δείξει ακόμη με τη δέουσα φανέλα, τη λευκή. Μια μέρα τον είδαν ντυμένο στα λευκά, γνωρίζοντας ότι δεν ήταν ακόμα η κατάλληλη στιγμή. Αλλά το παιδί τους έκανε να δουν ότι ναι, ήταν έτοιμος να κάνει αυτό το δύσκολο βήμα, καθώς ένα αγόρι απ’έξω και νέο, σπάνια παίρνει τόσες φιλοφρονήσεις απ’τους madridista οπαδούς, οι οποίοι είναι, πιο πιθανό να εκτιμήσουν αυτό που έχουν παρά το ξένο, αλλά πάντα πρόθυμοι να δοκιμάσουν έναν παίκτη σαν τον Marco Asensio.

Πέρα απ’τους έρωτες και τις απογοητεύσεις, η Μαδρίτη έχει νέο είδωλο, κι αυτό είναι έτσι. Ο Marco Asensio είναι παίκτης της πρώτης ομάδας ξεκάθαρα λόγω πίεσης του ίδιου στον προπονητή, στο madridista περιβάλλον και στην κερκίδα μέσω ενός πανέμορφου ποδοσφαίρου, μιας γλυκύτητας και φινέτσας που συναντάται σπάνια και που, πρωτοποριακά, καταφέρνει να προσελκύσει η Ρεάλ Μαδρίτης, αφιερωμένη πάντα περισσότερο στην απόκτηση του ήδη εξελιγμένου κι εδραιωμένου ταλέντου και, ως εκ τούτου, ακριβού και δυσβάσταχτου για άλλες μεγάλες ομάδες. Η πολιτική έχει αλλάξει και το άμεσο αποτέλεσμα είναι, προς το παρόν, εξαιρετικό.



Τώρα είναι πολύ περίεργο να σκεφτεί κανείς ότι ο Zidane θα μπορούσε να αφήσει έξω απ’την ομάδα τον Asensio. Τα δύο γκολ του στους δύο επίσημους αγώνες είναι μόνο ένα μέρος της τεράστιας συμβολής του balear στο madridista παιχνίδι, πλήρως προσαρμοσμένο στην ιδέα που θέλει ο Γάλλος προπονητής, της αμυντικής οργάνωσης και του βάθους και της επιθετικής ισχύος. Ένα εντελώς άλλο πράγμα θα’ναι όταν θα’ναι διαθέσιμοι όλοι οι παίκτες της επίθεσης, δηλαδή, όταν οι Κριστιάνο και Μπενζεμά επιστρέψουν σε πλήρη φόρμα. Χωρία αμφιβολία, ο Asensio θα μείνει χωρίς χώρο, αλλά δεν υπάρχει επίσης χώρος στην αμφιβολία σχετικά με το ότι αυτές οι καλοκαιρινές βδομάδες έκαναν τον Zizou να πειστεί ότι ο Asensio μπορεί να’ναι ο παίκτης νούμερο 15, 14 ... ή γιατί όχι, 12.

Αντ 'αυτού, ο James δεν είναι, ούτε καν κοντά. Παίζει όλο και λιγότερο, κι αν μπει είναι γι’αυτά τα τελευταία λεπτά της χασούρας στα οποία πρέπει να κάνει μια αλλαγή και είναι λυπηρό που δεν βγαίνει στο γήπεδο. Αυτή η κατάσταση είναι αρκετά αφόρητη, πάνω απ’όλα επειδή ο James είναι ένας παίκτης που έχει μια πραγματικά καλή εικόνα στο εξωτερικό, καθώς στην Πόρτο, στη Μονακό και στον πρώτο χρόνο του στα λευκά την κέρδισε με το παραπάνω. Κι επιπλέον, ούτε ο Florentino είναι ηλίθιος και ξέρει ότι αν μπορεί να πάρει τώρα ένα σημαντικό ποσό γι’αυτόν θα’ναι καλύτερα απ’το να περιμένει ένα χρόνο, στον οποίο θα υποτιμηθεί περαιτέρω και θα πάρει πολύ λιγότερα απ’την πώλησή του και θα μετατραπεί σε μια καταστροφική μεταγραφή.

Είναι ο μόνος παίκτης που μπορεί να φύγει τώρα απ’τη Μαδρίτη. Ο Isco Alarcón είναι σε μια παρόμοια κατάσταση, αλλά η προδιάθεσή του να μείνει και να δουλέψει για να κερδίσει τη θέση κάνει τον Ζιντάν να τον θέλει γύρω του και τον Florentino να περιμένει. Ο Malagueño, μάλιστα, θέλει ν’ανανεώσει, θέλει να συνεχίσει στη Μαδρίτη όσο περισσότερο μπορεί. Επειδή κατά βάθος ξέρει ότι θα καταλήγει πάντα να παίζει. Μπορεί να μην είναι βασικός κόντρα στη Barça ή σ’έναν ημιτελικό του Champions League, αλλά θα συμμετάσχει σε δεκάδες σημαντικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της μακράς σεζόν που αρχίζει.

Η Μαδρίτη κάνει ντεμπούτο επίσημα στο σπίτι εναντίον της Θέλτα Βίγκο. Το Bernabeu, ως εκ τούτου, έχει τώρα την πρώτη ευκαιρία να δει ζωντανά και σ’έναν σοβαρό αγώνα (το αντίθετο απ’αυτό που ήταν ο αγώνας ενάντια στη Reims) τον Μάρκο Asensio. Μπορεί να καταλήξει να τον ερωτευτεί και, από εκείνη τη στιγμή και μετά, να τον χειροκροτεί και να τον αποθεώνει κάθε φορά που κάνει την εμφάνισή του στο χόρτο, όπως συμβαίνει με τον Isco, τον Lucas ή συνέβαινε με τον Jesé. Και δεδομένου ότι είναι, μπορεί να πει αντίο στον James. Εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανότητες (λίγες) να μην φύγει, αλλά μπορούν να αποχαιρετήσουν τον παίκτη που ήταν. Στη Μαδρίτη, τουλάχιστον, δεν φαίνεται ότι θα γίνει και πάλι.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.