News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano Ronaldo: άγγελος ή δαίμονας με πέντε χρόνια ακόμα χάρη στον Florentino

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Του Antonio Sanz

Το είπε σα να μην ήταν τίποτα, αλλά το μήνυμα κατευθύνονταν προς τη λευκή διοίκηση. Εκείνο το «θα αποσυρθώ στη Ρεάλ Μαδρίτης στα 40 μου»



Το είπε σα να μην ήταν τίποτα, αλλά το μήνυμα κατευθύνονταν προς τη λευκή διοίκηση. Εκείνο το «θα αποσυρθώ στη Ρεάλ Μαδρίτης στα 40 μου» δεν ήταν μπλόφα. Ούτε στο ελάχιστο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τη συμφωνία κλεισμένη πριν απ’το ταξίδι στη Γαλλία για να κατακτήσει με την Πορτογαλία το Euro, δεν κατανόησε ως τολμηρή ούτε καν ως προσβλητική τη νέα συμφωνία με τον Florentino Perez. Με το Champions League υπό μάλης, ο σύλλογος είχε τεθεί επιτέλους στα πόδια του αστέρα του. Σε μια διαπραγμάτευση που αποκάλυψε αυτή η εφημερίδα, ο παίκτης έδωσε τα χέρια με την οντότητα, για να υπογράψει ένα συμβόλαιο για τα επόμενα πέντε χρόνια, μέχρι το 2021, όπως προτίθονταν, κι όχι μέχρι το 2020, όπως ήθελε ο σύλλογος. Μετά ήταν η σειρά, του πανηγυρισμού άλλης μιας νίκης, του τραυματισμού και της επίπονης ανάκαμψης. Με την επιστροφή, στην ίδια εβδομάδα, έχουν φανεί οι δύο πλευρές του αστέρα: εκείνη της Ντόρτμουντ, ικανός να ηγηθεί εκ νέου του λευκού στρατεύματος, κι αυτή της Λας Πάλμας, της οποίας η πορεία στο χόρτο τον οδήγησε μέχρι τον πάγκο. Το ερώτημα που εξετάζει η λευκή διοίκηση είναι εάν έκανε σωστά με μια συμφωνία τόσο μεγάλη.

"Δεν είμαι ηλίθιος κι αυτός είναι πολύ έξυπνος", είπε ο Ζιντάν μετά την αναταραχή που προκλήθηκε απ’την απόφασή του. Αυτό που όλοι οι πρωταγωνιστές είχαν ξεκάθαρο είναι ότι ο Γάλλος είχε παρακινήσει το εγώ του Πορτογάλου κι ότι αυτός θα’βγαινε στο γερμανικό έδαφος με αίμα στα μάτια του. Και κανείς δεν έκανε λάθος. Το προγραμματισμένο σχέδιο εκπληρώθηκε κατά γράμμα. Ήδη απ’την προπόνηση πριν απ’τον αγώνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο φάνηκε δραστήριος κι επιθετικός στον κύκλο, δύστροπος κι ακόμη και περιφρονητικός στις κινήσεις του με την ομάδα. Ο ηγέτης της αγέλης είχε μια πληγή στην υπερηφάνεια του, μετά την αμφισβήτηση της τεράστιας αξίας του. Η νησιωτική αλλαγή, χωρίς περαιτέρω βάθος απ’το να παρέχει φρεσκάδα στην ομάδα, γι 'αυτόν είχε ένα βαθύτερο νόημα, λόγω της αντίδρασης της κοινής γνώμης. Κι ο Πορτογάλος δεν περιορίστηκε μόνο στο να ανταποκριθεί, ήθελε να’ναι και πάλι σημαντικός στη σκηνή. Του βγήκε καλά, βούλωσε και πάλι στόματα κι επέστρεψε ο ολικός παίκτης. Οι κατηγορίες στο υπαλληλικό μοντέλο έμειναν μακριά.

Τα διάβασμα των χειλιών του ποδοσφαιριστή στην Λας Πάλμας αποκάλυψε τη λογική οργή εκείνου που δεν έχει συνηθίσει να αποχωρεί απ’το γήπεδο πριν σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης ο διαιτητής. Ο προσωρινός εκπρόσωπος, Javi Garcia Coll, έφαγε την οργή του Cristiano: "Γιατί εμένα; Κάνω τα πάντα για να γίνει το 2-1 και την τρώω στον κώλο... ". Δεν ηρέμησε ούτε όταν έκατσε: "Απομένουν 20 λεπτά, 20 λεπτά!". Ο CR7 έδωσε το χέρι στον Ζιντάν κατά τη στιγμή της αλλαγής, χωρίς να τον κοιτάξει. Αλλά η προσβολή δεν έφτασε τόσο μακριά ούτε το αίμα στο ποτάμι. Κανείς να μην ξεχνά ότι ο Πορτογάλος αστέρας έγινε ένας απ’τους μεγάλους υποστηρικτές του Γάλλου προπονητή, όταν αυτός αντικατέστησε τον Μπενίτεθ. Κανείς να μην ξεχνά τις άριστες σχέσεις του, όταν ο Γάλλος ήταν βοηθός του Ancelotti. Κανείς να μην ξεχνά το θαυμασμό που αισθάνεται γι’αυτόν που υπήρξε ένας απ’τους μεγάλους αυτού του επαγγέλματος. Ως εκ τούτου, στα μάτια όλων, αφού αγκάλιασε τους δύο ακόλουθούς του -Coentrao και Pepe-, πήγε στην τεχνική περιοχή για να δείξει ότι εκεί δεν είχε συμβεί τίποτα.



Η απόδοση του Cristiano είχε αρχίσει να προσφέρει αμφιβολίες. Τα στατιστικά ενοχλούν αλλά αποδεικνύουν ότι είναι η πρώτη φορά από τότε που ήρθε στην Ρεάλ Μαδρίτης, που μετά την έκτη αγωνιστική της Liga έχει σκοράρει μόνο ένα γκολ -έχει συμμετάσχει μόνο σε τρεις αγώνες-. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει ο Πορτογάλος είναι τόσο βάναυση που οποιαδήποτε επιδείνωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η κακή εικόνα που πρόσφερε ενάντια στις Σπόρτινγκ -παρά το γκολ-, Villarreal και Λας Πάλμας διατάραξε τη λευκή παροικία. Η εξήγηση έχει μια σωματική έννοια: το να κάνει την προετοιμασία κατά τη διάρκεια της σεζόν φέρνει αυτούς τους κινδύνους. Ο τραυματισμός στο αριστερό του γόνατο κατά τη διάρκεια του τελικού στο Παρίσι εμπόδισε την καταπληκτική φυσική κατάσταση του παίκτη να βρεθεί στα καλύτερά της. Ορισμένες εκθέσεις κάνουν λόγο ακόμη και για το ότι ο CR7 έχει χάσει βάρος, έτσι ώστε η άρθρωση να υποφέρει λιγότερο. Σε κάθε περίπτωση, η σεζόν έχει μόλις αρχίσει και θα δούμε σίγουρα περισσότερα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.


Με συμφωνία κλεισμένη πριν απ’το τέλος της προηγούμενης σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει βρει την κατάλληλη στιγμή για ν’ανακοινώσει δημοσίως την παραμονή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ωστόσο, το αγόρι έχει βρει τη στιγμή για να σχολιάσει στ’αποδυτήρια, όπως ενημέρωσε το Radio Marca. Η σκηνή συνέβη στην Λας Πάλμας. Μετά την αλλαγή, κάποιος συμπαίκτης τον πλησίασε για να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τη διάθεσή του μετά την ασυνήθιστη τακτική κίνηση που έγινε. Ο Πορτογάλος σχολίασε φωναχτά ότι του απομένει ακόμα πολύ ψωμί στον σύλλογο: «τουλάχιστον πέντε χρόνια», είπε. Και ναι, ο Florentino Perez, τελικά συμφώνησε να επεκτείνει τη σύνδεση του 2018 για τρεις ακόμα σεζόν μέχρι το 2021, όταν ο Cristiano θα’ναι 36 ετών. Το λευκό αφεντικό, έχοντας διερευνήσει και χτενίσει την αγορά, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τον σκόρερ τον είχε ήδη στο σπίτι κι ότι δεν είχε εμφανιστεί κανείς ικανός να γκρεμίσει τη μορφή του ποδοσφαιριστή του. Το ίδιο με το οποίο θα συνεπάγεται η νέα Χρυσή Μπάλα στο τέλος του έτους. Μια ακόμα εικόνα κι απ’αυτές που αρέσουν περισσότερο στον Perez, που κάνει να ξεχαστεί οποιοδήποτε ρίσκο στην έκταση της νέας σύνδεσης. Μπροστά σ’αυτό, η ιδέα της απόσυρσης ως madridista παίρνει σάρκα. Αν και κάθε φορά θα’ναι πιο συχνά τα επεισόδια της συζήτησης της σωματικής κατάστασης του Cristiano. Η ηλικία δεν συγχωρεί κανέναν, ούτε καν έναν απ’τους μεγαλύτερους.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.