News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μια «γερμανική επανάσταση» για να τρομάξει τη Μαδρίτη

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Του Joel Del Río

Ποια είναι τα «όπλα» της Μπορούσια Ντόρτμουντ;



Αναγκασμένη σε μεγάλο βαθμό απ’τις σημαντικές εξόδους ορισμένων απ’των αστέρων της, η δευτεραθλήτρια Γερμανίας έπρεπε να επανεφεύρει τον εαυτό της για να παλέψει και πάλι με τους «μεγάλους» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο Ilkay Gündoğan (Μάντσεστερ Σίτι), ο Mats Hummels (Μπάγερν Μονάχου) κι ο Henrikh Mkhitaryan (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), αποφάσισαν να πακετάρουν σε αναζήτηση των τίτλων. Τρεις πολύ οδυνηρές αποχωρήσεις τις οποίες ο Thomas Tuchel αντιμετώπισε με 8 νέα πρόσωπα.

Μια αυθεντική επανάσταση που καταπνίγει τους αντιπάλους της στην έναρξη της σεζόν με βάση τα γκολ. Η γερμανική ομάδα έχει σκοράρει 20 γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια της -μέχρι και 12 παίκτες συνέβαλαν σ’ένα γκολ- για να κάνει τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε κάθε διοργάνωση με πέντε ή περισσότερα τέρματα στις τρεις απ’αυτές.



Μια ομάδα που θέλει να κυριαρχεί με τη μπάλα και να κερδίζει όλους τους χώρους, φροντίζοντας την κινητικότητα και την τοποθέτηση των παικτών της. Μια άλλη πτυχή κλειδί για τον Tuchel είναι η ευελιξία των παικτών του και η μεταβλητότητα του συστήματος. Αλλά, ποια είναι τα πραγματικά «όπλα» της Μπορούσια Ντόρτμουντ;

Ousmane Dembélé

Ο Γάλλος παίκτης (19 ετών) λάμπει ήδη στη Bundesliga και η μεταγραφή του, κάνει να ξεχαστεί η φυγή των εγκεφάλων που πλήττει κάθε χρόνο το Signal Iduna Park. Σε μόλις 25 παιχνίδια στη Ligue 1, ο Dembélé, έγινε με την αξία του, ένα απ’τα αστέρια του γαλλικού πρωταθλήματος, χάρη στα δώδεκα γκολ και τις πέντε ασίστ. Τα στατιστικά του σ’αυτό το ξεκίνημα της σεζόν -8 παιχνίδια, 1 γκολ και 4 ασίστ-, ήταν η καλύτερη είδηση ​​για τον Thomas Tuchel.

Ο Dembélé είναι ένας αριστεροπόδαρος παίκτης, αλλά μπορεί να παίξει ως εξτρέμ και στις δύο πλευρές, με ταχύτητα, ικανότητα ντρίμπλας και τελειώματος.

Η νέα θέση του Guerreiro

Σε μόλις 7 παιχνίδια, ο Raphaël Guerreiro έχει κερδίσει τους Γερμανούς οπαδούς. Το συνειρμικό του παιχνίδι, η ικανότητα διανομής κι επιρροής του στο παιχνίδι έχουν ευνοηθεί απ’τη νέα του θέση. Μπακ ή αριστερός εξτρέμ, αυτές είναι οι θέσεις που έπαιζε σε Λοριάν κι εθνική Πορτογαλίας. Ωστόσο, στο σύστημα του Tuchel έχει μια νέα αποστολή: να δουλεύει στην εσωτερική περιοχή.

"Ο Guerreiro είναι πάρα πολύ καλός και πάρα πολύ ευέλικτος για να παίξει μόνο σε μία θέση. Μπορεί να παίξει οπουδήποτε στην αριστερή πλευρά", διαβεβαίωσε ο Tuchel. Στα 4 τελευταία παιχνίδια του κατάφερε να σκοράρει 3 γκολ κι έδωσε 4 ασίστ σε 262 λεπτά.

Η επιστροφή του ασώτου

Ο Götze άφησε την κίτρινη ομάδα για να παίξει για τη Μπάγερν το 2013, και μην έχοντας καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, στην ηλικία των 24, έχει ξεκινήσει μια νέα φάση με την πρώην ομάδα του.

Ο Thomas Tuchel έχει καταφέρει ο Γερμανός μέσος να λάμψει και πάλι όπως το έκανε χρόνια πριν, και στα τελευταία παιχνίδια είναι ένας σημαντικός άνθρωπος για την ομάδα. Τα στατιστικά του είναι διακριτικά, με μόνο ένα γκολ, στο Champions League εναντίον της Λέγκια, αλλά ο αντίκτυπός του στην ομάδα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Το αστέρι: Aubameyang

Ο επιθετικός είναι το καλύτερο «όπλο» του Tuchel για να νικήσει το σύνολο του Ζιντάν και, με την απουσία του Marco Reus, το κίτρινο «17» έχει αναδειχθεί ως το αστέρι της Ντόρτμουντ σ’αυτό το ξεκίνημα της σεζόν.


Έχει πέντε γκολ σε τέσσερα παιχνίδια της Bundesliga  -ηγείται του πίνακα των σκόρερ-, κι έχει ήδη σκοράρει στο Champions League αυτή τη σεζόν. Το ξεπέταγμα, η αλλαγή του ρυθμού και η ταχύτητα στην αντεπίθεση είναι τα δυνατά σημεία αυτού του παίκτη που παίζει το ίδιο τόσο ως φορ όσο και στις πλευρές.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.